Al jarenlang populair en favoriet bij vele Nederlanders; de winterzonbestemmingen. Even de kou ontvluchten en lekker vitamine D laden, wie wil dat nu niet? Met het argument dat vitamine D steeds belangrijker lijkt te zijn voor de gezondheid, heb je weinig meer nodig om een vakantie die kant op te boeken. Mensen ruilen zelfs steeds vaker de vakantie in de zomer in voor een vakantie in de winter. De zomers zijn in eigen land immers ook al prima! Daarom hier op een rij de top 3 zonbestemmingen van komend jaar. Lees snel verder.

1. Canarische eilanden

Onverminderd favoriet zijn de Canarische eilanden. Een eilandengroep die bij Spanje hoort, maar eigenlijk ter hoogte van Afrika ligt. Dit is dan ook direct de reden dat veel mensen graag afreizen naar deze eilandengroep. Want ook in de winter is zon hier gegarandeerd met bijbehorende aangename temperaturen! Er zijn diverse eilanden, van Gran Canaria tot Tenerife. Allemaal met hun eigen cultuur, natuur en steden. Ook grotere steden zijn te vinden op deze eilanden zoals Las Palmas. Dus de Canarische eilanden, het blijft altijd een goed idee.

2. Portugese eilanden

Ook Portugal heeft in de Atlantische oceaan gewoon een heerlijke eilandengroep liggen en de highlight daarvan is toch wel Madeira. Dit is een heerlijk eiland waar je ook kunt genieten van prachtige natuur. Het is er niet héél warm, wat het ook een perfecte bestemming maakt voor hiken en andere activiteiten. Maar ook gewoon lekker van de zon op een terrasje genieten kan hier gewoon. Dus koers eens richting een Portugees eiland en kies voor Madeira. En ben je een voetbalfan, of ben je er met één op reis? Boek dan de Christiano Ronaldo tour, die hier vandaan komt.

3. Kaapverdië

Een eilandengroep die ook nog niet heel bekend is, maar wel aan populariteit wint zijn de Kaapverdische eilanden. Deze eilanden kennen een heerlijk warm klimaat inclusief zeer eigen cultuur. Ook de keuken is heerlijk door alle verschillende invloeden die samenkomen op deze eilanden. Daarmee is Kaapverdië bezig met een opkomst, iets verder vliegen dan de Canarische eilanden. Maar wanneer je kijkt wat je ervoor terugkrijgt dan is dat de moeite meer dan waard.

Kortom, een winterzon vakantie is altijd een goed idee. Ga heerlijk genieten van de warmte van de zon in de koude maanden in ons land. Het is een cadeautje aan jezelf en je gezondheid. De prijzen worden ook steeds aantrekkelijker en de bestemmingen meer divers. Investeer hierin en je gaat heel blij zijn met jezelf!

Laat een reactie achter