Voor ieder seizoen heb je natuurlijk weer de mooiste kleding nodig. Hoewel je sommige items het hele jaar door kunt dragen, zijn er ook kledingstukken per seizoen te vinden. Ben je op zoek naar nieuwe zomerkleding? Dit zijn onze tips!

Kies voor kwaliteit

outfit tips mannen

De belangrijkste tip om met je te delen: kies voor kwalitatieve kleding. Zo kun je het namelijk meerdere zomerseizoenen dragen, wat natuurlijk wel aan te raden is. Dat niet alleen: kwaliteit staat ook nog eens beter. Stoffen zijn sterker, kleuren vervagen minder snel. Kortom: je outfit ziet er strakker uit. Zeker bij de items waar je lang mee wilt doen, kun je de kwaliteit voorop stellen. Denk aan een heren zomerjas, zoals een wind jack of een spijker jack.

Specifieke kledingstukken voor de zomer

Merken hebben ieder seizoen weer een bepaalde kledinglijn in de winkel hangen. Ga daarin mee: deze items zijn speciaal bedoeld voor het aankomende seizoen. Zo zijn shirts net wat luchtiger, wat ook geldt voor overhemden. En dan zijn er natuurlijk nog de seizoen gerichte items, zoals een korte broek heren. Absoluut een must-have voor de warme dagen van het jaar! Je kunt verschillende kleuren dragen in de zomer, maar de voorkeur gaat toch wel uit naar lichte kleuren. Allereerst warm je hier minder gauw van op, als je in de zon loopt of zit. Dat niet alleen: je outfit ziet er ook meteen een stuk meer zomers en vrolijk uit!

Hele jaar door dragen

beige-urban-outfit-donkere-man-white-sneakers-sokken

Toch willen we je ook de tip meegeven: je hoeft niet enkel voor specifieke zomerkleding te kiezen. Er zijn namelijk sowieso items in je garderobe te vinden die je het hele jaar kunt dragen. Denk aan T-shirts! Basic shirts kunnen het hele jaar worden gecombineerd met je looks. Ook draag je ’s zomers heus wel eens een spijkerbroek, bijvoorbeeld als het te koud is voor een korte broek. Denk daarom goed na over de juiste manieren om deze items met elkaar te combineren. Zo betrek je er meer kledingstukken bij – en kun je dus voor gevarieerdere looks gaan. Wel zo mooi!

Jouw stijl voorop

Durf je stijl te laten zien in de kleding die je draagt! Trek in ieder geval geen items aan waar je zelf niet blij van wordt: waarom zou je? Tenzij je voor je werk bijvoorbeeld niet anders kunt, dat is een ander verhaal. In je eigen tijd kun je in ieder geval dragen waar jij je goed in voelt. Of dat nu een uitbundige of juist een minimalistische look is: dat is natuurlijk weer volledig aan jou om te bepalen.

Trends volgen

mannen outfit casual

Hoewel het belangrijk is om je stijl te volgen, kun je uiteraard ook de trends in de gaten houden. Trends zijn tof, als je ze zelf ook leuk vindt. Je komt ze in ieder geval al snel tegen. Check nieuwe collecties, lees een blad of kijk goed naar de outfits van je trendy vrienden. Zo weet je direct wat er speelt.

Laat een reactie achter