Juni is het begin van de klassieke zomervakantie en de temperaturen in Nederland beginnen op te lopen. Op vakantie in juni is een goed idee als je op zoek bent naar een zonvakantie. We hebben een overzicht van de beste zon vakantiebestemmingen in juni voor je op een rijtje gezet.

Waar kan ik in juni op vakantie gaan?

Cancún, Mexico

De gemiddelde temperatuur in Cancún in juni is 36 °C.

De ‘glinsterende stad’ Cancún, gelegen op het puntje van het Mexicaanse schiereiland Yucatan, ligt aan de warme Caribische Zee, wat zorgt voor een typisch tropisch kustklimaat met hete temperaturen en een afgebakend nat seizoen.

In juni valt er veel regen, tot 186 mm, en daarom zijn de resorts meestal wat rustiger. Uitbarstingen van regen duren echter meestal maar een uur of twee, dus als je graag dekking zoekt tussen de perioden van zonneschijn door, kan Cancún in juni de perfecte tijd zijn om weg te gaan.

Kos, Griekenland

De gemiddelde temperatuur van Kos in juni is 32,1 °C.

Het oude eiland Kos, voor het eerst genoemd in de Ilias van Homerus, is een van de populairste toeristische bestemmingen in Griekenland.

In juni is de temperatuur gemiddeld 32,1 °C en er valt nauwelijks regen, terwijl je elke dag 11 uur zon kunt verwachten.

Juni kan een ideale tijd zijn om te bezoeken voordat de temperaturen in juli en augustus oplopen tot ongeveer 35 °C – een hitte die voor sommigen iets te intens kan zijn.

Phuket, Thailand

De gemiddelde temperatuur van Phuket in juni is 31,7 °C.

Het eiland Phuket, bekend om zijn gouden stranden, is het hele jaar door een toeristische bestemming met altijd gegarandeerd zon en warme temperaturen.

De belangrijkste weersverandering in Phuket is de overgang tussen het natte en het droge seizoen. Juni is het begin van het natte seizoen, met 290 mm regen in die maand.

De regenval is meestal geconcentreerd in korte stortregens, dus het minder populaire toeristenseizoen van juni kan een goede gelegenheid zijn om te genieten van het prachtige eiland met minder drukte. Phuket is daarnaast ook vrij voordelig en daarom zou je hier een luxe vakantie voor een goede prijs kunnen scoren.

Athene, Griekenland

De gemiddelde temperatuur in Athene in juni is 30,4 °C.

Athene is een van de oudste steden ter wereld, beroemd om zijn oude Acropolis en wereldwijd bekend als de thuishaven van de Olympische Spelen.

Athene heeft een mediterraan klimaat en op 10 juli 1977 werd de heetste temperatuur ooit in Europa gemeten, toen het kwik 48 °C bereikte.

Maar op een typische dag in juni is de temperatuur gemiddeld 30,4 °C met nauwelijks regen en tot 12 uur zon om van te genieten.

Madrid, Spanje

De gemiddelde temperatuur in Madrid in juni is 30,1 °C.

Met een mediterraan klimaat in het binnenland, waar de zon het hele jaar door schijnt, is het geen verrassing dat Madrid een stad is die ontworpen is om buiten te leven.

In juni bereiken de temperaturen een gemiddelde hoogte van 30,1 °C met naar verwachting 10 uur zon per dag. Het is goed om te weten dat hittegolven in deze tijd van het jaar niet ongewoon zijn; de hoogste temperatuur ooit gemeten in juni was een zinderende 39,3 °C.

Milaan, Italië

De gemiddelde temperatuur in Milaan in juni is 28,5 °C

Juni is de perfecte maand om de modehoofdstad van Italië te bezoeken, met aangenaam warme temperaturen met gemiddelde maxima van 28,5 ºC en veel zon.

En als de hitte in de stad allemaal een beetje te veel wordt, zijn de Italiaanse Meren en de bergachtige Zwitserse grens maar een uurtje of wat verwijderd met de trein.

Benidorm, Spanje

De gemiddelde temperatuur in Benidorm in juni is 27,7 °C.

Een van de zonnigste en warmste mediterrane badplaatsen, zelfs in de vroege zomer liggen de gemiddelde temperaturen in Benidorm rond de 20 graden.

Je kunt alleen de lichtste buien verwachten, met slechts 6 mm neerslag over de hele maand.

Het is de perfecte maand voor een strandvakantie met warme temperaturen in combinatie met lange perioden van zonneschijn en lichte wind.

Rome, Italië

De gemiddelde temperatuur in Rome in juni is 27,1 °C.

Met temperaturen van gemiddeld 27,1 ºC is juni een goede tijd voor een bezoek, voordat de intensievere hitte van juli en augustus de stad voor sommige bezoekers te heet kan maken.

Het is ook een droge en zonnige tijd van het jaar met 9 uur zonneschijn en slechts 16 mm regen in de hele maand.

Fuerteventura, Canarische eilanden

De gemiddelde temperatuur op Fuerteventura in juni is 26,4 °C.

Fuerteventura is het hele jaar door een populaire bestemming met gegarandeerde warmte en zon, wanneer je ook gaat.

Het is uiterst onwaarschijnlijk dat er gedurende deze maand enige regen valt en de temperaturen bereiken gemiddeld 26,4 ºC. De hoge temperaturen worden altijd getemperd door een aanlandige wind (waardoor de naam van het eiland sterke wind betekent).

Het is ook een tijd van het jaar voor blauwe luchten met 9 uur zonneschijn per dag.

Rio de Janeiro, Brazilië

De gemiddelde temperatuur in Rio de Janeiro in juni is 25 °C.

Terwijl in juni de winter op het zuidelijk halfrond begint, betekent het tropische savanneklimaat van Rio dat het nog steeds warm is met gemiddelde temperaturen van 25 ºC.

Het is een populaire tijd voor een bezoek omdat de winter ook de droogste tijd van het jaar is, met 80 mm verwacht in juni.

Laat een reactie achter