Ben jij het ook zat om iedere nacht weer opnieuw wakker te worden en naar het plafond te staren of met moeite met in slaap te komen? Wij herkennen dit en weten ook hoe groot de invloed hiervan kan zijn op je dagelijks leven. De hoogste tijd dus om hier verandering in te brengen. We hebben dan ook de beste slaaptips voor je op een rijtje gezet. Lees dan ook zeker even verder.

Breng regelmaat aan

slapende-man

Eén van de belangrijkste tips voor een betere slaap is het aanbrengen van regelmaat. Dit betekent dat je iedere dag ongeveer op hetzelfde moment naar bed gaat, maar ook iedere ochtend rond hetzelfde tijdstip wakker wordt. Hierdoor blijft je biologische klok namelijk in evenwicht. Natuurlijk kan het geen kwaad om in het weekend een uurtje langer te blijven liggen, maar probeer dit wel te beperken. Wanneer je namelijk in het weekend uren langer uitslaapt wordt je biologische klok als het ware gereset, waardoor je doordeweeks weer moeite hebt om in slaap te komen.

Vermijd schermen

Tegenwoordig zitten we hele dag door op onze telefoon of kijken we naar een computerscherm op kantoor. Probeer dit ’s avonds te vermijden, aangezien dit onnatuurlijke licht voor verwarring kan zorgen in je brein. Je brein denkt hierdoor namelijk dat het nog geen tijd is om te slapen, waardoor je mogelijk langer wakker blijft. Wij raden het aan om minimaal één uur voordat je gaat slapen schermen te vermijden.

Zorg voor een goed matras

matras-bed-wit

Een goed matras is van groot belang voor de kwaliteit van je slaap. Bespaar hier dan ook zeker niet op, aangezien je 1/3 deel van je leven slapend doorbrengt. Het is het dan ook zeker waard om te investeren in een goed matras, zoals bijvoorbeeld een M line matras. Je zal merken dat je dieper slaapt en daardoor fitter wakker wordt. Hier profiteer je de hele dag van.

Beweeg voldoende

Doordat je lichaam tijdens beweging flink wat te verduren krijgt zullen reserves opraken. Dit houdt in dat je ’s avonds moeier bent, waardoor het makkelijker zal worden om in slaap te vallen. Probeer alleen niet net voordat je gaat slapen actief te zijn, aangezien dit er weer juist voor kan zorgen dat je lastiger in slaap valt.

Zorg voor een goede temperatuur en ventilatie 

dakraam-winter

Hoewel wij begrijpen dat je het misschien lekker vindt om in een warme kamer te slapen is dit niet bevorderlijk voor de kwaliteit van je slaap. Wanneer het namelijk te warm is in je kamer zal je minder snel afkoelen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam dit probeert te corrigeren door bijvoorbeeld extra te zweten. Ook dit kan ervoor zorgen dat je ’s nachts wakker wordt.

Beperk zware maaltijden voor het slapen 

Vind je het heerlijk om lekker te eten voordat je gaat slapen? Begrijpelijk, maar niet verstandig voor de kwaliteit van je slaap. Een zware maaltijd zorgt er namelijk voor dat je lichaam aan het werk moet om dit te verteren. Hierdoor blijft je lichaam als het ware actief met als gevolg dat je de nachtrust minder snel kunt vinden.

Mocht je nu nog andere tips hebben die een goede slaap kunnen bevorderen horen wij het graag. Laat het weten in een reactie en help onze lezers die hier mogelijk moeite mee hebben.

Laat een reactie achter