Ben je op zoek naar een manier om wat extra geld mee te kunnen verdienen? Hoewel de meeste bijbaantjes de gestage cashflow van een reguliere baan natuurlijk niet kunnen vervangen, kunnen ze je salaris wel aanvullen. Enquêtes invullen voor geld staat bekend als een manier om snel wat extra euro’s mee te kunnen verdienen. Maar zijn betaalde enquêtes ook een legitieme manier om geld mee te verdienen of is het oplichting? Het antwoord op deze vraag is dat dat afhangt van het soort enquête en het bedrijf dat ze aanbiedt.

Legitieme betaalde enquêtes

Marketingonderzoeksbureaus betalen consumenten om persoonlijke enquêtes in te vullen en deel te nemen aan focusgroepen. Het internet heeft deze bedrijven echter efficiëntere manieren gegeven om gegevens te kunnen verzamelen. Tegenwoordig bieden veel bedrijven online legitieme betaalde enquêtes aan en zijn er virtuele betaalde focusgroepen. Ze voeren ook verschillende andere vormen van betaald online marketingonderzoek uit.

Hoe kun je oplichting bij het invullen van enquêtes voorkomen?

Er zijn twijfelachtige ‘tussenpersonen’ die betaalde enquêtes van derden aanbieden en die bewerken zodat je gemakkelijk vanuit huis aan een online marketingonderzoek kunt deelnemen. Over het algemeen geldt dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dat meestal ook zo is. Deze oplichters gaan slim te werk en strijden om je aandacht en flink overdrijven is één van hun tactieken.

Het is het beste om dubieuze sites te vermijden en alleen op legitieme sites enquêtes in te vullen. De beste manier om ervoor te zorgen dat je met een legitiem bedrijf in zee gaat, is door enquêtes rechtstreeks op een site die feedback zoekt in te vullen en de tussenpersonen over te slaan.

Betaal niet om enquêtes in te vullen

Er zijn sites die een ‘lidmaatschap’ in rekening brengen om toegang te kunnen krijgen tot de online lijsten met enquêtes terwijl je veel van deze enquêtes gewoon gratis kunt vinden door zelf online te zoeken.

Deze sites stellen lijsten met enquêtes samen, die iedereen gewoon met behulp van zoekmachines (zoals Google) kan vinden en proberen je vervolgens te manipuleren door je te laten geloven dat hun lijsten speciaal zijn. Volgens berichten op forums, die schrijven over oplichting zijn de lijst die “alleen voor leden” zijn in wezen hetzelfde als alle andere lijsten op gratis te bezoeken sites.

Sommige sites vermelden ook andere lidmaatschapssites. Met andere woorden, je moet misschien betalen om toegang te kunnen krijgen tot weer andere betaalde sites en zo betaal je zelfs dubbele kosten.

Natuurlijk zullen oplichters en tussenliggende sites hierover niet transparant zijn. In plaats daarvan zullen ze je alleen maar lekker maken met het feit dat je gemakkelijk geld kunt verdienen en je tegelijkertijd het gevoel geven dat je meer moet betalen om meer exclusieve kansen te kunnen vinden.

Wat kun je nu eigenlijk verdienen?

geld-verdienen-toluna

Als er iemand is, die veel geld verdient aan de online betaalde enquêtes, zijn het waarschijnlijk de eigenaren van de tussenliggende sites en niet degenen die de enquêtes ook daadwerkelijk invullen. De meeste enquêtes ‘betalen’ alleen tokenbeloningen in de vorm van goederen, diensten, coupons of monsters.

Een legitieme enquête betaalt de deelnemers aan de enquête echt maar een kleine vergoeding. Zelfs als je het geluk hebt om een paar prijsvragen te winnen, zal dit waarschijnlijk niet leiden tot een vervroegd pensioen. Prijzen variëren van € 5 tot maximaal € 200 in contanten of goederen.

Door sites die meer betalen, kun je worden uitgenodigd om online enquêtes in te vullen. Om te worden uitgenodigd, moet je eerst in een bepaalde doelgroep passen. Met andere woorden je moet er dus heel wat tijd en moeite in steken voordat je eindelijk tegen betaling enquêtes kunt gaan invullen.

Vervolgens is het onwaarschijnlijk dat je aan wat sommige sites als een ‘droombaan’ aanbieden echt een boterham kunt verdienen. Je kunt wel wat extra zakgeld, gratis of afgeprijsde goederen en diensten verdienen of winnen.

Hoe word je betaald voor het invullen van enquêtes?

betrouwbare-online-enquetes

Punten: sommige enquêtes betalen met punten, die kunnen worden ingewisseld voor contant geld of goederen, vergelijkbaar met arcades die je belonen met kaartjes. Je moet enquêtes voltooien om een aantal punten te verzamelen en daar kun je dan uiteindelijk wat mee verdienen.

Cadeaubonnen of kortingen: weer anderen kunnen je een cadeaubon, korting of een andere blijk van waardering geven voor je deelname aan hun enquête. Sommige bedrijven betalen ook niets en beweren dat het invullen nodig is om te bepalen of je in aanmerking kunt komen voor andere betaalde onderzoeken. Misschien belonen de meest teleurstellende enquêtesites je zelfs alléén wanneer je andere mensen aanmeldt (in de vorm van een piramidespel).

Contant geld: enkele enquêtesites betalen relatief goed in contanten. Veel sites adverteren echter hypothetische, beste scenario’s, die onmogelijk voor elke consument kunnen gelden. Om heel eerlijk te zijn, is de kans gewoon zeer klein dat je een opmerkelijk inkomen kunt gaan verdienen door het invullen van enquêtes. Voel je vrij om, als je nog steeds geïnteresseerd bent in het verdienen van wat extra geld, onze lijst met gerenommeerde online enquêtesites te raadplegen.

Betaalde enquêtes en je privacy

De meeste sites, die betaalde enquêtes aanbieden, beloven geen persoonlijk identificeerbare informatie te delen of op zijn minst om dit niet te delen zonder jouw toestemming. Het is een industriestandaard waaraan legitieme marketingonderzoeksbureaus gebonden zijn. Maar veel tussenpersonen en lidmaatschapssites houden zich niet aan deze regel (of als ze dat wel doen, doen ze dat alleen op een beperkte, slappe manier. Ongeautoriseerde tussenpersonen geven gewoon niets om de privacynormen.)

Als je lid wordt van een malafide lidmaatschapssite ga je, er zonder dat je er erg in hebt, mee akkoord dat deze site of zijn ‘marketingpartners’ de voorwaarden verbergen en dat je alles wat ze vragen zult accepteren.

Laat een reactie achter