Automatische voorzieningen vergemakkelijken het dagelijkse leven op verschillende vlakken. Naast dit praktische aspect, dragen ze ook bij aan de beveiliging. Dit is met name zo voor automatische deuren aan de hoofdingangen.

Voordelen van automatisch deuren

houten-deur

Het merendeel van de agressors en inbrekers komt binnen via de hoofdingang. Om de gebruikers van het gebouw te beschermen is het dus absoluut noodzakelijk dit relatief kwetsbare punt te beveiligen.
De installatie van een of meerdere automatische deuren vormt een doeltreffende aanvulling op de veiligheidsvoorzieningen waarover u al beschikt. U kunt immers het komen en gaan controleren via een gepersonaliseerd systeem, zoals een digicode, afstandsbediening, magnetische kaart … Zo kunt u de toegang ontzeggen aan personen die verdacht lijken.

Automatische poorten zijn ook waardevolle bondgenoten om direct contact met bezoekers te beperken. In combinatie met een deurtelefoon, een camera of een gelijksoortig systeem kunt u heel nauwkeurig nagaan wie toegang wil krijgen. U kunt vragen naar het doel van het bezoek, welke persoon of dienst de bezoeker nodig heeft … Kortom, u kunt ongewenste bezoekers weren en de toegang tot het gebouw perfect onder controle houden.

Dankzij de installatie van automatische deuren beheert u de toegang op afstand. Dit is overigens ook een praktische optie bij slecht weer, of wanneer er veel bezoekers zijn.

Eén deur, meerdere opties

houten-deur-luxe

Wanneer u uw project toevertrouwt aan een onderneming voor automatische deuren, kunt u kiezen uit een groot aantal verschillende opties. U selecteert het materiaal en een ontwerp naar keuze zodat de deur een esthetisch geheel vormt binnen het algemene concept van het gebouw. U kunt ook kiezen welke bediening u verkiest volgens de drukte in het gebouw en uw voorwaarden.

Daarnaast hebt u ook de keuze tussen een klassieke deurvleugel of een schuifdeur. De opening kan in het midden of aan de zijkant gebeuren om de doorgang naar wens aan te passen. Een luchthaven heeft bijvoorbeeld bredere automatische deuren nodig door het hoge aantal bezoekers en het volume van de bagage. In een flatgebouw daarentegen zal een opening met een doorgangsruimte voor een of twee personen tegelijk volstaan.

Het is aangeraden om een panieksysteem te voorzien, zodat de personen in het gebouw vlot kunnen evacueren bij een alarm.

Het is essentieel om vooraf duidelijk te bepalen wat uw behoeften zijn. Laat u adviseren door een team van deskundigen of een onderneming voor automatische deuren zoals Entrance Services. Zo kunt u rekenen op stevig schrijnwerk en een kwaliteitsvolle automatische toegang voor uw gebouw.

Laat een reactie achter