Als je ouder wordt, krijg je meer verantwoordelijkheid en enige financiële onafhankelijkheid. Misschien wil je je eigen geld verdienen, zodat je kleding of muziek die je leuk vindt of de muziek van je favoriete artiesten kunt kopen. Misschien wil je wel op vrijdagavond met je vrienden uitgaan en betalen voor de maaltijd of de film. Als je denkt aan je toekomst, wil je misschien ook geld gaan sparen voor je studie of voor een nieuwe auto. Het hebben van verschillende baantjes kan je helpen om het geld bij elkaar te krijgen voor waar je het nodig voor hebt. Er zijn veel parttime baantjes voor tieners en elk baantje is iets dat je kunt doen om extra geld te verdienen en een waardevolle werkervaring op te doen. Uiteraard zijn er ook tal van full-time baantjes op het internet te vinden. Check Jooble maar eens!

1. Krijg goed en snel betaald voor het delen van je mening

SAMSAM is een website, die mensen betaalt voor het delen van hun mening. Je kunt je snel en gratis aanmelden. Je begint met het invullen van een profiel dat alles over jou vertelt. De site zal je vragen om jouw interesses, jouw winkelgewoontes, enz. te delen. Je kunt beginnen met het invullen van enquêtes als je 16 jaar of ouder bent. SAMSAM gebruikt jouw profiel om je te matchen met bedrijven. Ze helpen bedrijven, die op zoek zijn naar mensen met dezelfde interesses als jij.

Wanneer je een enquête invult, kun je meteen betaald worden. Of je kunt een cadeaubon krijgen voor populaire winkels.

Een ander voordeel van SAMSAM is, dat je altijd en overal enquêtes kunt invullen. En je kunt elk apparaat gebruiken om dat te doen. Dit betekent dat je contant geld kunt verdienen als je ergens zit. Misschien in een wachtkamer of in de auto. Als je ouders boodschappen aan het doen zijn, kun jij in de auto wat geld verdienen. Ben je op zoek naar manieren om in je vrije tijd snel wat geld te verdienen? Dan kan SAMSAM een goede bron van inkomsten voor je zijn. Een ideale bijbaan dus!

2. Aan de slag met Affiliate Marketing

Affiliate marketing geeft je uiteindelijk 100% vrijheid. Je hebt geen eigen product nodig en je kunt letterlijk geld verdienen wanneer je slaapt. Een 27 jarige MBO’er vertelt je zijn geheim naar minimaal 5000 euro per maand.Hij leert je d.m.v. een uitgebreide cursus hoe jij ook vanaf je computer als bijbaantje goed geld kunt verdienen.

2. Grasmaaier

grasmaaier

Het maaien van gras is een uitstekend zomerbaantje voor een tiener die het niet erg vindt om zijn handen uit de mouwen te steken. Als je van een goede workout houdt, is dit misschien wel iets voor jou. Veel mensen in de buurt hebben geen zin om het gras te maaien en de beste manier om aan de slag te kunnen gaan, is even aan te bellen en te vragen of de buren hulp nodig hebben. Voor je het weet heb je heel veel werk gevonden en kan je eigen bijbaantje beginnen!

3. Krantenbezorger

kranten

Zelfs nu het internet zo populair is, houden mensen er nog steeds van om een ouderwetse krant te lezen. Een bezorger is iemand, die de kranten naar de voordeur van de klant brengt. Bedrijven zullen mensen in de buurt inhuren, die lopend of met de auto kunnen bezorgen. De deeltijduren zijn wel heel vroeg in de ochtend, maar de beloning kan wel behoorlijk zijn, desondanks het een bijbaantje is.

4. Babysitter

Babysitter

Babysitten is een geweldige parttime baan. Ouders kunnen een babysitter inhuren tijdens hun werkuren of als ze een avondje uit willen. De meeste mensen hebben vaste bedragen per uur of per dag en betalen contant. Babysitten is erg geschikt voor tieners omdat de uren flexibel zijn en bijna iedereen in de buurt op een gegeven moment wel een oppas nodig heeft. Het enige dat je hoeft te doen, is jouw diensten aan te bieden en dan komt er zeker iemand die gebruik van deze dienst wil maken.

5. Werken op Schiphol

Op Schiphol zijn er veel baantjes te vinden, voornamelijk in de horeca. Er zijn veel vacatures op schiphol te vinden, dus neem zeker even een kijkje!

6. Inpakker bij een supermarkt

supermarkt

Supermarkten zijn altijd op zoek naar tieners, die als kassier of inpakker willen werken. De meeste supermarkten hebben graag dat je tijdens het hele schooljaar na schooltijd en in het weekend komt werken.

7. Familiebedrijf

business team

Als jouw ouders een bedrijf hebben, kun je hen helpen met het indienen van papieren, brieven post en ander kantoorwerk. Bovendien kun je flexibel in overeenstemming met je schooltijden werken. Het is ook tijdens het schooljaar een geweldige bijbaantje voor in het weekend.

8. Werken in een fastfood restaurant

fastfood-restaurant-werknemer

Veel tieners kunnen een baantje vinden in fastfood restaurants. De minimum leeftijd om te mogen werken kan echter per staat verschillen. Deze restaurants zullen meestal mensen inhuren, die geen ervaring hebben. Om goed te kunnen functioneren in deze functie, moet je het wel leuk vinden om in een snel tempo met mensen te werken. De meeste fastfood restaurants verwachten dat hun medewerkers erg snel zijn en goed onder druk kunnen werken.

9. Hondenuitlater

hond-uitlaten

Honden moeten het hele jaar door veel beweging krijgen, dus wandelen met een hond is een geweldige job voor tieners. Zorg ervoor dat je je prettig voelt bij het huisdier voordat je de eerste keer met het dier gaat wandelen. Naast honden uitlaten kun je ook aanbieden om voor de dieren te zorgen als de eigenaren op vakantie zijn.

10. Dierenoppasser

oppassen-kat

Hoewel dit vaak een goed begin is voor jongeren, is het ook een zeer flexibele bijbaantje voor een drukke tiener. De verantwoordelijkheden omvatten meestal langs het huis van een buurman gaan om een dier een paar keer per dag te voeden als de eigenaren weg zijn. Daarnaast kun je ook aanbieden om de krant of de post uit te halen en eventuele kamerplanten water te geven.

11. Winkelmedewerker

winkel-medewerker

Overweeg je om wat extra geld te verdienen om in een winkel te gaan werken? Eén van de grootste voordelen van werken in de detailhandel is de korting voor werknemers. Veel bedrijven zijn erg gul met de kortingen, die ze aan hun werknemers geven. Winkels kunnen jongeren vanaf de leeftijd van 14 jaar inhuren. Winkels hebben eigenlijk vooral in de zomer altijd wel iemand nodig en bieden vaak schema’s aan om te kunnen werken in deeltijd.

12. Tuinierder

villa met tuin

Naast het maaien van het gazon in de zomer zijn er tal van andere activiteiten waarbij huiseigenaren het hele jaar door hulp nodig kunnen hebben. Tieners kunnen afhankelijk van het seizoen taken verkennen zoals sneeuwscheppen, bladeren harken en bloemen planten. De klussen kunnen alleen of samen met de huiseigenaar worden gedaan.

13. Medewerker in een wasstraat

wasstraat

Je kunt ook parttime in een wasstraat gaan werken. Als tiener kun je de uren kiezen waarop je wilt werken en die in de wasstraat inplannen. Een auto een wasbeurt geven, is verantwoordelijk werk. Je moet er zeker van zijn dat je niet per ongeluk de auto van iemand anders krast of deukt.

14. Animator op een camping

camping-caravan

Een animator kan tijd doorbrengen met energieke en enthousiaste jongeren, die graag een week of twee buiten doorbrengen. Als je graag oppast of zelfs graag speelt met en lesgeeft aan jongere kinderen, kan dit een droombaan voor een tiener zijn.

15. Online werken

macbook computer

Zorg ervoor dat je met jouw ouders overlegt over je plannen om online geld te verdienen. Hoewel er tal van legitieme manieren zijn om online geld te verdienen, bestaat er ook oplichterij waarop je moet letten. Bekijk samen met je ouders bedrijven voordat je persoonlijke informatie verstrekt of werkafspraken maakt. Bekijk daarnaast ook de voor- en nadelen van online bedrijven voor jongeren.

16. Schoonmaker

lego-schoonmaker

Het schoonmaken huizen is iets dat elke tiener wel kan doen. Sommige ouderen en mensen met drukke agenda’s willen graag dat iemand zijn huis komt schoonmaken. Je zou met huizen schoonmaken een aanzienlijke hoeveelheid cash kunnen verdienen en extra klanten kunnen aantrekken door fantastisch werk te leveren.

17. Nanny

nanny

Er zijn vooral in de zomer als de scholen dicht zijn veel oppasbaantjes voor tieners beschikbaar. Veel ouders hebben een budget, dus proberen ze jongere mensen in dienst te nemen in plaats van dure crèches voor de zomer.

18. Werken op een golfbaan

golfbaan

Als je van golf houdt, kan het onderhouden van een golfbaan de perfecte bijbaantje zijn. Tieners moeten om een bijbaan te kunnen vinden waarvan ze zullen genieten, bijbanen zoeken op plaatsen waar ze graag veel tijd doorbrengen.

19. Bestuurder

zonnebril auto

Als je al wat ouder bent en een auto hebt, kun je profijt hebben van het boodschappen doen en andere mensen rondrijden. Oudere inwoners kunnen hulp nodig hebben bij het boodschappen doen of ze kunnen ritten naar de dokter nodig hebben. Dit is een geweldige kans om wat geld te verdienen en tegelijkertijd je rijvaardigheden te verbeteren.

20. Pretpark medewerker

attractiepark

Een pretpark is de perfecte plek voor een tiener om te werken. De omgeving is leuk, de mensen zijn vriendelijk en de voordelen zijn aantrekkelijk. Als je op zoek bent naar een opwindende nieuwe functie, kun je solliciteren om te werken als een pretparkmedewerker. Het is een positie voor een persoon die erg gedetailleerd is en veiligheid zeer serieus neemt.

21. Werken in een dierenasiel

dierenassiel

Als je van dieren houdt, kan het werken in een dierenasiel een geweldige parttime baan zijn als je nog naar school gaat. Asiels huren vaak medewerkers tegen het minimum loon in om tijd met de dieren door te brengen en om hun kooien schoon te maken. Als je een dierenarts wilt worden, biedt deze parttime baan je praktische ervaring omdat je veel tijd met de dieren kunt doorbrengen.

22. Zelf dingen maken en verkopen

markt

Als je artistieke vaardigheden hebt, is er vooral rondom de feestdagen mogelijk een markt voor de producten die je maakt,. Tegen het einde van het jaar houden scholen en kerken vaak kunst- en ambachtsmarktjes en staan enthousiaste shoppers in de rij om op het laatste moment nog kerstornamenten, kransen en geschenken te kopen.

23. Supermarktmedewerker

supermarkt-medewerker

Supermarkten huren het hele jaar door scholieren in. Er zijn veel verschillende bijbanen bij een supermarkt: boodschappen bezorgen, schappen vullen, vloeren dweilen, inpakken of zelfs een kassa bedienen. Deeltijd medewerkers kunnen verwachten dat ze bij een supermarkt tegen het minimumloon moeten werken. Veel supermarkten hebben kassamedewerkers die aangesloten zijn bij een vakbond, dus deze bijbaantjes kunnen iets meer betalen dan de andere opties, die hier worden vermeld.

24. Tuinarchitect/gazononderhoud

grind tuin

Als je als tuinarchitect werkt of aan tuinonderhoud doet, kun je naar buiten gaan en van de zon genieten, terwijl je ook nog voor het werk betaald wordt. Ik heb tijdens de middelbare school in de zomer grasvelden gemaaid en ik werd daarvoor goed betaald. Nu betalen mensen een klein fortuin om hun gazons te laten maaien en hun hagen elke week te snoeien. Een vriend van mij betaalt €175 per maand voor vier bezoeken van een dienst die het gras komt maaien. Zoek vijf klanten, één voor elke dag van de week en je loopt lekker binnen voor een bijbaantje.

25. Pizzabezorger

pizza

Als je een auto hebt en een goede staat van dienst hebt, kun je een bijbaan krijgen voor het bezorgen van pizza’s. Bezorgers krijgen niet veel betaald, maar krijgen wel tips. Het werk houdt meestal in het heen en weer rijden naar de pizzeria, het ophalen van de pizza’s en ze bij de kanten bezorgen.

26. Inpakker en verhuizer

verhuizen

A la carte inpak- en verhuisdiensten bieden hulp aan mensen, die het zich niet kunnen veroorloven om voor hun persoonlijke bezittingen een verhuisbedrijf in te huren. Professionele verhuizers kunnen snel dozen inpakken en meubels en dozen in een vrachtwagen laden. Verhuizers zijn gebonden en verzekerd, wat waarschijnlijk geen kostenpost is die jij zelf wilt dragen. Controleer in plaats daarvan of een van deze inpak- en verhuisdiensten bij jou in de buurt, vooral in het weekend, extra hulp kan gebruiken.

27. Magazijn- en distributiemedewerker

magazijn-medewerker

Als je het niet erg vindt om wat spieren te gebruiken, zijn er parttime banen beschikbaar voor het laden en lossen in magazijnen en distributiecentra. De avonduren voor deze parttime banen passen precies in het schema van de student.

Verwacht om het minimumloon te verdienen, met na verloop van tijd een mogelijkheid tot een loonsverhoging. Het werk kan eentonig zijn, maar het gaat snel als je gefocust blijft en in beweging bent.

28. Webdesigner

eigen website

Heb je technische vaardigheden in webdesign of webontwikkeling? Als dat het geval is, kun je mogelijk werk vinden met het ontwerpen van websites voor klanten. Bijna elke ondernemer heeft immers een website nodig.

29. Badmeester

review-hotel-son-corb-mallorca-calabona-zwembad

Een badmeester is iemand, die toezicht houdt als andere mensen zwemmen. Deze persoon beschermt ook zwemmers als er iets gebeurt. Deze bijbaan kan op parttime basis worden uitgevoerd. Je moet echter wel een EHBO-diploma hebben en kunnen reanimeren om aan de criteria van deze baan te voldoen. Misschien moet je op een dag wel iemands leven redden, dus het is geen bijbaantje om lichtvaardig over te denken.

Laatste woord

Tieners hebben voornamelijk, terwijl ze op de middelbare school zitten, verschillende motivaties om een deeltijdbaan te vinden. Sommige van deze bijbanen leveren misschien niet veel geld op, maar de werkervaringen zijn ook waardevol op andere manieren. In slechts een paar uur per dag leer je met een bijbaantje over verantwoordelijkheid, geldbeheer, vaardigheden van mensen, werken in teamverband en professionaliteit. Ook leer je zelfrespect op te bouwen en hoe je bij een fulltime baan aan de slag kunt gaan. Als werkstudenten bijvoorbeeld tijd kunnen vrijmaken voor huiswerk, buitenschoolse schoolactiviteiten en voor sociale contacten met vrienden, kan een parttime baan een solide leerervaring zijn.

Laat een reactie achter