De burgemeester van het mooie Sardijnse dorpje Ollolai is recentelijk begonnen aan een poging om de Ollolaise populatie op peil te brengen. Veel jongeren emigreren of trekken naar de grotere steden in verband met de zoektocht werk en de zeer schaarse arbeidskansen in Ollolai. Van de twaalfhonderd inwoners zal er met deze trend weinig overblijven. Wat is het masterplan van de heer Arba zijn dorp nog te redden?

Een prachtige huis in Italië voor 1 euro!?

Kom je uit IJsland, Schotland, Argentinië of ons kikkerlandje? Je bent in alle gevallen welkom voor inburgering in het mooie Ollolai. Iedereen mag een huis kopen voor een symbolisch bedrag. Hiernaast heb je volledige vrijheid in hoe je je huisje vormgeeft. Te mooi om waar te zijn? Ja en nee. Er is veel werk aan de winkel. Van de tien huizen die inmiddels zijn “verkocht” is de helft bewoonbaar gemaakt. Eén voorwaarde die de gemeente en verkoopmakelaars stellen is dat je huis binnen drie jaar opgeknapt moet zijn. Het prijskaartje voor een dergelijke renovatie komt al gauw op rond de 30.000 euro. Een koopje, maar wel een klusje.

ollolai italie

Een life event

Een pittoresk huisje opknappen op het mooie eiland Sardinië in Italië, met een bergachtig en variërend landschap… Op zichzelf al een zeer populaire vakantiebestemming, maar nu krijg je een kans om hier met je gezin een bestaan op te bouwen. Verleidelijk maar wel verstandig om hier goed bij stil te staan. Het betreft immers een zogenaamd life event, wat niet zomaar ongedaan gemaakt kan worden en wat een impact heeft op vele facetten van je leven. Een vakantie is van korte duur en vaak willen we ook graag weer terugkeren naar ons vertrouwde huisje in ons kikkerlandje.

Volg dit avontuur op RTL

RTL heeft hier ook de nodige magie van ingezien en zal vanaf juli 2018 een nieuw programma op de buis brengen. In dit televisieprogramma worden een aantal gezinnen gevolgd die dus een huis op Sardinië kopen voor de prijs van een hamburger van de McDonald’s en vervolgens het echte werk op hun bord krijgen. Een volledige renovatie die ertoe moet leiden dat het gezin dit optrekje een nieuw leven inblaast en hun leven een nieuwe wending geeft.

Hier zijn echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Je moet bijvoorbeeld je motivatie (en die van de andere gezinsleden) uitgebreid verwoorden en inzage geven in je financiën. De renovatie brengt logischerwijs kosten met zich mee en jouw familieplaatje moet enigszins in de smaak vallen bij de lokale bevolking en visa versa. We willen je niet blij maken met een dode mus, de selectieprocedure is helaas inmiddels gesloten. Wèl nodigen we je uit om in juli even thuis voor de buis een kijkje te nemen naar dit programma.

Laat een reactie achter