Van 14 tot en met 19 maart staan in Oostzaan op een wel heel bijzondere manier drie opera’s op het programma tijdens de ‘a night @ the opera’ avonden. In de tijdelijk tot concertzaal omgebouwde showroom van PUUR audio, video & domotica worden afwisselend La Bohème van Puccini, Salomé van Strauss en Die Zauberflöte van Mozart vertoond op een groot projectiescherm met daarbij surround geluid van het Zwitserse high-end audiomerk Goldmund, dat sinds kort weer in Nederland beschikbaar is. “Dichterbij de live ervaring kun je niet komen” aldus de organisator.

“Het idee voor ‘a night @ the opera’ is ontstaan nadat ik zelf onlangs naar een uitvoering van La Bohème ben geweest”, aldus Robert Brijde, die samen met Daan Vreeswijk het bedrijf PUUR audio, video & domotica runt in Oostzaan in de regio Amsterdam. Hij vervolgt: “Wij willen échte liefhebbers van kwaliteitsmuziek de gelegenheid bieden om eens op een heel andere manier de opera te beleven, uiteraard afgespeeld via de mooiste en beste video- en audioapparatuur die er is. Dichter bij de live-ervaring kun je niet komen”.

De eigenaren van PUUR hebben eind 2017 het Zwitserse high-end audiomerk Goldmund, waarvan een luidsprekersysteem ooit als kunstobject in het MOMA in New York stond, weer naar de Benelux gehaald als exclusieve dealer. Tijdens de ‘a night @ the opera’ avonden zal gebruik gemaakt worden van het surroundsysteem van dit merk.

Daan Vreeswijk: “Wij streven altijd naar perfectie. Techniek mag de beleving nooit in de weg zitten. Door op de juiste wijze diverse technische elementen, zoals surround geluid van Goldmund, projectie met de nieuwste Barco Medea laser projector en een projectiedoek van Stewart Filmscreen, te combineren, kunnen wij liefhebbers de opera laten beleven zoals die bedoeld is. Dit is ook mijn eigen drijfveer. Ik wil mensen kunnen laten genieten en raken met de kracht van muziek.”

De PUUR showroom, gevestigd in hetzelfde pand als designer Piet Boon, is voor de opera-avonden omgetoverd tot concertzaal, compleet met decorelementen, mooie theaterdoeken en een hapje en drankje voor de gasten. Per avond kunnen maximaal zes mensen plaatsnemen in het ‘nieuwe operahuis’ van Amsterdam.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de speciaal ingerichte website pagina www.puuravd.com. Hier is ook het volledige programma en aanvullende informatie te vinden over de opera-avonden.

a night at the opera regio amsterdam

Laat een reactie achter