De afgelopen jaren zijn als een achtbaanrit geweest voor cryptocurrencies. Het heeft een dramatische groei gekend in 2020 en veranderende trends bij de nieuwelingen op de markt. Er verschijnen nu en dan nieuwe platforms zoals bijvoorbeeld Bitcoin Era Software en munteenheden, maar Bitcoin behoudt nog steeds zijn positie als de meest waardevolle gedecentraliseerde cryptocurrency.

Maar terwijl de waarde samen met dezelfde toepassing groeit, vragen velen van ons zich af of het mijnen van Bitcoin of andere cryptocurrencies ook in 2021 nog winstgevend is. In dit artikel leg ik uit hoe het werkt en hoe de situatie vandaag op de markt is.

Hoe werkt Bitcoin mining?

De transacties worden in de blockchain vastgelegd en na elke nieuwe transactie wordt ze naar de miners gestuurd ter verificatie. Er zijn miljarden berekeningen per seconde nodig om de transactie te bevestigen en aan de blockchain toe te voegen. Zodra een mijnwerker het oplost, krijgt hij de beloning met een nieuwe Bitcoin. Hoe meer er gemijnd en geleverd wordt, hoe meer Bitcoin er met het nieuwe afnemende blok na verloop van tijd vrijkomt. Dit heet Bitcoin Halving, en de waarde stijgt periodiek.

Het mijnen van cryptocurrency’s is een essentieel onderdeel voor de meeste gangbare munten. Om transacties te valideren, de veiligheid van het netwerk te garanderen en de markt te infuseren, maken mijnwerkers een verspreide manier mogelijk waarop de cryptocurrencies de nieuw geslagen munten gebruiken bij het geven van beloningen. Sommige van de bestaande marktleiders zoals Ethereum zijn aan het verschuiven van traditionele mining naar proof-of-stake (munten slaan). Er zal dus minder afhankelijkheid zijn van mining, maar het zal nooit verdwijnen.

Is bitcoin mining nog wel winstgevend?

Bitcoin is dit jaar een vermogen van biljoen dollar aan het worden en het blijft een stijgende lijn zien. Nu het steeds populairder wordt, raken mensen zeer geïnteresseerd in het leren van het proces om cryptocurrency te minen.

Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan veel landen

bitcoin-mining

Toch kan mining duur zijn, want het vereist technische kennis betreffende hardware en software. Als je vastbesloten bent om dit te doen, vind je een mogelijke manier. Want mining blijft groeien in schaal en efficiëntie en het implementeren van rendementslandbouw die de huidige crypto-activa als hefboom gebruikt om een rendement te genereren. Krijg een algemeen overzicht van de huidige toestand van Bitcoin, cryptocurrency en de trends in de blockchain industrie, zodat je kunt beslissen van waaruit je moet beginnen.

Vandaag cryptocurrency mijnen

De prijs leidt een razendsnelle opgaande trend en de waarde groeit met meer dan 340% in het afgelopen jaar, vooral in Bitcoin. Het is nog steeds moeilijk om bij te houden of Bitcoin mijnen voldoende winst oplevert, want je moet er een paar meer details over weten. Je kunt Bitcoin mijnen met GPU’s. De laatste tijd worden ASIC’s populair, maar dit kan een uitdaging zijn.

Momenteel worden er elke dag ongeveer 900 bitcoins gemijnd. Volgens deze verhouding zouden er in 2021 328.500 bitcoins gemijnd zijn. De blokbeloning is vastgesteld op 6.25, en die zal tot de volgende halvering stagneren.

Om aan de top te blijven moet je de kansen maximaliseren en de winstgevendheid verhogen door de nieuwste en efficiënte mining-hardware tegen een eerlijke prijs aan te schaffen. Je moet ook rekening houden met prijs, verzendkosten, belasting, elektriciteitsverbruik en een ideale Bitcoin miner vinden die een uitstekende hash rate output biedt. Na al deze zaken kunnen Bitcoin mijnwerkers verwachten dat ze in een dag ongeveer 226% winst maken. Als je opgewaardeerde hardware kunt inzetten, kunnen de elektriciteitskosten geminimaliseerd worden en de brok winst gemaximaliseerd.

Andere cryptocurrencies mijnen

bitcoin-processor-computer

Bitcoin is de voor de hand liggende populaire cryptocurrency op dit moment, maar er zijn er nog meer die terrein winnen. Hier zijn enkele van de bekendere op de markt:

  • Ethereum (ETH) maakt mining winstgevend. Dat kan op GPU’s en een paar met behulp van ASIC. Vanaf april 2021 is Ethereum een groot netwerk van mining machines geworden dat ondersteunt om transacties te valideren of Smart Contracts uit te voeren, enzovoort.
  • Monero (XMR) is vanaf het begin op privacy gericht en handhaaft de privacy van transacties. Het mijnproces werkt tegengesteld aan dat van Bitcoin, want het is ASIC resistent en geeft de voorkeur aan CPU mining met de mogelijkheid om ook op sommige GPU’s te mijnen. Het is inderdaad een interessante optie om te mijnen via een stel snelle processoren.
  • ZCash (ZEC) is een andere op privacy gerichte cryptocurrency die de transparantie van transacties handhaaft en gecodeerde adressen beschermt tegen nieuwsgierige blikken. Mining is mogelijk met GPU’s, maar het kan moeilijk zijn om er winst mee te maken, maar ASIC’s zijn minder populair en relatief gemakkelijker.

De blockchain technologie en cryptocurrency markten zijn hier om te blijven, en implementeren nieuwere toepassingen en munteenheden. Gebruik makend van de evolutie van de technologie zal de acceptatie stijgen, de winstgevendheid van Bitcoin mining zal in 2021 een inspanning leveren. Het proces is niet sneller of eenvoudig. Het vergt geduld en tijd en zal vruchtbaar zijn met goed onderzoek en voorbereiding.

Laat een reactie achter