Voordat je een bootje gaat huren, is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Er kunnen namelijk veel problemen ontstaan mocht je niet goed voorbereid hebben. Lees daarom snel onze tips door!

1. Houd het simpel

Zelfs bij de bekendere cruisemaatschappijen is de ruimte in de hutten maar beperkt. Neem geen tas of koffer mee, die je niet onder een stapelbed of op een plank in de kast kunt leggen. Pak kleding in die je meerdere keren kunt dragen en vermijd het inpakken van onbelangrijke verzorgingsproducten. Vooral op bootreizen waar je ook van plan bent om te gaan duiken en te gaan zwemmen kan het niemand kan schelen als je haar na een dag in het water niet perfect in model zit.

Denk goed na over wat je misschien echt nodig hebt en schrap al het andere van je lijst af.

2. Neem slimme kledingopties mee

Er zijn heel veel geweldige sneldrogende stoffen verkrijgbaar. Zorg ervoor dat je, voordat je op een boot aan boord gaat, investeert in een paar belangrijke kledingstukken. Als je veel gaat zwemmen, pak dan om dat vervelende gevoel van het aantrekken van een nat badpak te voorkomen één of twee extra badpakken in (geloof me, ze drogen niet snel in de omgeving van vochtige zeelucht).

Vermijd het inpakken van lichtgekleurde kleding. Die lange witte rok, die perfect voor in de woestijn is, is minder geschikt als je op een dek probeert te genieten van een vol glas Australische Shiraz. Lichtgekleurde kleding is als het nat is trouwens ook vaak doorzichtig.

boot met surfplank

3. Neem accessoires mee die tegen water en wind kunnen

Om te veel blootstelling aan de zon te voorkomen, moet je een hoed meenemen die ook op een winderige dag goed blijft zitten. Om gênante valpartijen te voorkomen, kun je beter je gladde sandalen thuislaten en schoenen inpakken die een profiel hebben, zodat je met gemak over gladde dekken en trappen kunt lopen. Slippers zijn geweldig, maar je kunt ze vaarwel zeggen als je onverwachts te water raakt. Hetzelfde geldt voor zonnebrillen. Neem oogbescherming mee, die je met een touwtje kunt aantrekken en waterschoenen of sandalen, die met een bandje om je enkels vastzitten.

Het weer komt nooit met garantie en zelfs als de zee er rustig uitziet, kan de wind zodra je die warme kop koffie vast hebt, zomaar op komen zetten. Pak daarom een reismok met een afsluitbare deksel in en geloof me je zult er geen spijt van krijgen.

4. Blijf gehydrateerd en energiek

In de tijd dat je in de zon zit of in het zoute water aan het spelen of aan het genieten bent, is het gemakkelijk om uitgedroogd te raken. Neem overal een navulbare waterfles met je mee en dwing jezelf om regelmatig te drinken.

Aan de andere kant is een dagje in de buitenlucht opwindend en kun je je snel hongerig voelen. Een zakje nootjes zoals studentenhaver en een doosje met eiwitrepen kan honger en een flauw gevoel tussen de maaltijden door voorkomen.

boten aan de haven

5. Vergeet het entertainment niet

Er kan veel tijd op een boot zijn dat je even niets te doen hebt. Draag bij aan het sociale leven door een set dobbelstenen of een pak kaarten mee aan boord te nemen. Naast dat dit een goede manier is om je medereizigers te leren kennen, kun je ook nieuwe spellen leren beheersen.

Wees er ook op voorbereid dat het soms kan gebeuren dat je urenlang op jezelf zit zonder dat je gebruik kunt maken van WiFi of je mobiele telefoon. Op zee zijn is een goed moment om de romans, die op je Kindle voorbijkomen, te bekijken of om die ouderwetse gedrukte boeken weer eens te lezen.

6. Wees voorbereid (op de mogelijkheid van reisziekte)

Bij een boot huren komt meer bij kijken dan relaxed rondvaren. Zelfs mensen met een sterke maag kunnen op een dag dat het hard waait last krijgen van zeeziekte.

Gember is een krachtig middel waar je ook niet suf van wordt, maar het is ook altijd een geruststellend idee om te weten dat je medicijnen bij je hebt voor het geval die natuurlijke remedies niet helemaal goed werken.

7. En als laatste maar zeker niet onbelangrijk: neem je eigen snorkel en masker mee

Als je van plan bent om te gaan snorkelen of te gaan duiken (wat je zou moeten doen!), raad ik je aan om je eigen masker te kopen omdat je dan verzekerd bent van een goede pasvorm. (Er is niets erger dan een lekkend masker!) Ga naar een duikwinkel om wat maskers uit te proberen.

Wanneer je het juiste masker hebt gekocht, moet je even de tijd nemen (misschien tijdens het tv-kijken) om wat witte tandpasta aan de binnenkant van je masker, vooral het deel rond je ogen en neus in te smeren.

Laat een reactie achter