Borstimplantaten zijn ongelooflijk populair, met honderdduizenden vrouwen over de hele wereld die ervoor kiezen om het uiterlijk van hun borsten te verbeteren. Ondanks de enorme populariteit van borstimplantaten en het feit dat de meeste mensen die borstimplantaten tevreden zijn met de resultaten, zijn veel mensen nog steeds sceptisch.

Zijn borstimplantaten de moeite waard? Hoewel de voordelen van borstimplantaten legio zijn (een hoger gevoel van eigenwaarde en tevredenheid met iemands uiterlijk), kunnen de fysieke en mentale energie die in de procedure wordt gestoken, samen met de kosten en tijd van de procedure (voor en na de procedure) de procedure gemakkelijk laten ontsporen. Hieronder beschrijven we 7 redenen waarom het absoluut de moeite waard is om een borstvergroting te krijgen.

Wat zijn borstimplantaten?

Borstimplantaten zijn zoutoplossing- of siliconen implantaten die worden gebruikt om de grootte en vorm van de borsten van de patiënt te vergroten en te verbeteren.

Zijn borstimplantaten de moeite waard? Volgens de meeste mensen zijn ze dat absoluut. Hier zijn onze 7 redenen waarom het krijgen van borstimplantaten de moeite waard is.

1. Borstimplantaten zijn veilig en hebben weinig complicaties

groene-bikini-vrouw

Borstimplantaten zijn over het algemeen een veilige procedure met weinig risico op complicaties of bijwerkingen achteraf. De enige echte risico’s zijn complicaties als gevolg van infectie, problemen met hoe de wond geneest en de mogelijkheid van bloedophoping op de operatieplaats. Natuurlijk, als je een getalenteerde plastisch chirurg hebt, is het risico op complicaties erg laag en is de operatie volkomen veilig.

2. Borstimplantaten gaan lang mee

Borstimplantaten zijn geen oplossing voor de korte termijn of een tijdelijke noodoplossing. De meeste implantaten gaan tussen de 10 en 15 jaar mee. In sommige gevallen kunnen borstimplantaten een leven lang meegaan.

3. Borstimplantaten zijn relatief goedkoop

Gezien alle voordelen van borstimplantaten, hebben ze een relatief betaalbare prijs. De kosten van plastische chirurgie kunnen variëren, afhankelijk van de plastisch chirurg en je locatie, maar de kosten borstvergroting variëren meestal ergens tussen de € 2.750 en € 8.000. Gezien hoe lang borstimplantaten meegaan en het feit dat de procedure je uiterlijk drastisch kan verbeteren, zijn borstimplantaten zeker de kosten waard.

4. Borstimplantaten vergroten je zelfvertrouwen

date-man-vrouw-laptop

Een van de grootste voordelen van borstimplantaten is het zelfvertrouwen dat patiënten krijgen na de procedure. Veel vrouwen die borstimplantaten krijgen, zijn ongelooflijk zelfbewust over de grootte en vorm van hun borsten. Met slechts één simpele operatie kan een laag zelfbeeld snel worden gewist, zodat je het leven met hernieuwd vertrouwen kunt omarmen.

5. Herstel van borstimplantaten is relatief snel en gemakkelijk

Hoewel er enige tijd nodig is voor herstel na een borstimplantaatoperatie, is het relatief snel en gemakkelijk. De eerste 1-2 dagen na de operatie zal er wat ongemak en een trekkerig gevoel in het getroffen gebied zijn, maar na een paar dagen moeten de patiënten zich normaal en gezond gaan voelen. Je kunt na ongeveer één tot twee weken weer aan het werk gaan en je dagelijkse leven hervatten, en je kunt ongeveer vier tot zes weken na de procedure weer sporten en inspannende lichamelijke activiteit hervatten.

6. Borstimplantaten geven je een hele nieuwe set garderobe-opties

koppel-man-vrouw-verliefd

Veel vrouwen met kleine borsten zijn beperkt in het soort kleding dat ze kunnen kopen en dragen. Vaak gaan deze vrouwen naar een winkel en passen ze een shirt aan dat perfect om de heupen past, om vervolgens te ontdekken dat het gebied rond de borst erg los hangt, zodat het voelt alsof ze in het shirt zwemmen. Als je kledingopties altijd beperkt zijn geweest vanwege de grootte van je borsten, kunnen borstimplantaten een hele nieuwe wereld van garderobe-opties voor je openen.

7. Krijg symmetrische borsten en tepels

Als je asymmetrische borsten hebt waarbij de ene borst duidelijk kleiner is dan de andere, kan dit je onzeker maken en het moeilijk maken om beha’s te vinden die goed passen. Een borstimplantaat kan je borsten volledig symmetrisch maken, waarbij chirurgische precisie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen verschil is tussen de twee borsten. Tijdens een borstimplantaatoperatie kan jouw plastisch chirurg er ook voor zorgen dat je tepels symmetrisch zijn, en tegelijkertijd eventuele esthetische onvolkomenheden met je tepels corrigeren.

Wat is een borstlift?

Net als bij borstimplantaten is een borstlift een procedure die helpt de effecten van leeftijd en zwaartekracht op de borsten te bestrijden. Het is normaal dat borsten na verloop van tijd gaan hangen en een borstlift corrigeert dit door overtollige huid in het gebied rond de borsten te verwijderen. Als gevolg hiervan krijg je vollere, stevigere en jeugdigere borsten.

Is een borstlift de moeite waard? Veel van de bovengenoemde voordelen zijn ook van toepassing op borstliften, maar borstliften bieden ook hun eigen unieke voordelen.

Laat een reactie achter