Persoonlijke voorkeur en comfort zijn hier doorslaggevend. Dat gezegd hebbende, hebben de meeste mannen op zijn minst een klein beetje interesse in hoe hun keuze zal worden ervaren door hun partner of echtgenoot. Je zult waarschijnlijk zeer verbaasd zijn over het verschil in meningen tussen mannen en vrouwen … wat het tegenovergestelde geval is als het gaat om vrouwenstijlen.

Eerst de definities: Er zijn drie basisstijlen van mannenondergoed.

  • Boxershorts – Gemaakt van stof (geweven – niet rekbaar) met losse pijpen.
  • Boxers – Gemaakt van zacht en rekbaar materiaal in de lengte van boxers, maar dan strak.
  • Slips – De minst bedekkende heren onderbroeken die strak zitten.

Boxershorts

boxershorts

Boxershorts, in katoen of zijde, worden beschouwd als de klassieke optie. Ze zijn de “typische, elegante en verfijnde – niet te opzichtige” stijl. Door de lossere pasvorm vinden veel mensen ze zeer comfortabel om te dragen, met de opmerkelijke uitzondering dat er vaak veel extra materiaal in de broek zit. Een nadeel is dat ze vrijwel geen ondersteuning bieden, wat veel mannen belangrijk vinden.
Klassieke boxers scoorden in de bovenste helft met 25%-30% van de vrouwen die hun ingetogen, klassieke, mannelijke stijl noemden … en omdat ze anders zijn dan de gebruikelijke stijlen voor vrouwen.

Boxers

boxers

Boxers bieden meer ondersteuning dan klassieke boxers en zijn eerder vormvast dan ontspannen. Velen vinden de nauwsluitende pasvorm en het volgen van de bewegingen van het lichaam comfortabeler dan het nadeel van “extra stof in de broek” van klassieke boxers. Heren boxers kopen kan gelukkig makkelijk op het internet!

Slips

slips

Slips worden gedragen door meer dan 60% van de mannen die hun comfort, goede pasvorm en ondersteuning als belangrijk beschouwen. Ook zorgt hun “pijploze” constructie voor geen enkele beperking tijdens het bewegen. Slips staan echter bovenaan de lijst van “we vinden het niet zo mooi”. Minder dan 10% van de vrouwen wil hun collega partner hierin zien. De meest genoemde reden is de gelijkenis tussen een slip en bikini-ondergoed voor vrouwen. Een overweldigende meerderheid van de vrouwen wil niet “dat hij mijn ondergoed draagt”.

Samengevat … Mannen: 60% slipjes; vrouwen: 90% alles behalve slipjes! En trouwens, welke stijl je ook kiest, weet dat er geen vervanging is voor katoen, zijde of een plantaardig organisch synthetisch materiaal zoals micromodal. Er is geen plaats voor synthetische vezels op basis van aardolie zoals polyester en microvezel of synthetische vezels op basis van kunststof zoals acryl.

Laat een reactie achter