Om kinderen van nu aan te blijven spreken, is het nodig om met de tijd mee te gaan, zo oordeelde Kinderpostzegels. Daarom bouwde de stichting in samenwerking met Bratpack en partners een eigen app waarop kinderen spelenderwijs bijhouden hoeveel postzegels ze al hebben verkocht. Zo halen kinderen op een interactieve manier geld op, terwijl de organisatie precies kan zien hoeveel verkopen er al zijn gedaan.

Nieuwe app helpt het goede doel

Stichting Kinderpostzegels maakte voor de app gebruik van de acteerkunsten van de bekende YouTube-vlogger Dylan Haegens. Via korte filmpjes laat hij de kinderen in de klas kennismaken met het goede doel. Gekleed in een labjas vertelt ‘Dr. Professor Dylan’ over dakloze kinderen en hoe deze kunnen worden geholpen door zo veel mogelijk postzegels te verkopen. Dankzij de aansprekende videohints en persoonlijke boodschappen zetten de kinderen zich vol enthousiasme in voor dit goede doel.

De app van Kinderpostzegels is niet alleen leerzaam voor kinderen, maar ook handig voor de boekhouding van de stichting. In de app zit namelijk een handig portaal ingebouwd waarin alle verkopen worden geregistreerd. Mensen hebben drie mogelijkheden om de kinderpostzegels te kopen: via het ouderwetse bestelformulier, de bestel-app of via de website. Alle verkopen komen in het portaal terecht, zodat er voor Kinderpostzegels een duidelijk overzicht ontstaat van de inkomsten.

Postzegelverkoop van deze tijd

De Kinderpostzegelactie loopt van 25 september tot en met 2 oktober. In de aanloop naar de Kinderpostzegelweek vragen mensen zich geregeld af of het verkopen van postzegels nog wel van deze tijd is. Waar er in 1924, het jaar waarin de eerste Kinderpostzegels werden verkocht, nog volop brieven werden gepost, is dat in 2019 lang niet meer zo vanzelfsprekend. Juist daarom is de marketingstrategie van Stichting Kinderpostzegels zo opvallend; oude en nieuwe gebruiken worden met elkaar gecombineerd om de belangrijkste doelgroep te bereiken: de kinderen van nu, ook wel de ‘smartphonegeneratie’ genoemd. Door middel van deze actie leren deze kinderen niet alleen over het onrecht in de wereld, maar ontdekken ze ook dat het nieuwe het oude niet perse hoeft uit te sluiten: tussen al het onpersoonlijke app- en mailverkeer kan een persoonlijk kaartje iemand heel erg goed doen.

Apps worden steeds vaker ingezet voor campagnes

Bedrijven maken steeds vaker gebruik van nieuwe technologische ontwikkelingen om alles uit hun marketingcampagne te halen. Zo bouwde ook Artis kortgeleden een mobiel platform om de bezoeker op de hoogte te houden van het laatste nieuws en speciale activiteiten in het park. Volgens Bratpack, online marketing bureau in Amsterdam, past deze vorm van marketing perfect bij de huidige tijdsgeest. Mensen gebruiken hun smartphones tegenwoordig lang niet meer alleen voor bellen. Ze doen er alles mee: chatten, shoppen, muziek luisteren, video’s kijken, leren, koken… Als je je in je campagnes niet richt op smartphone-gebruikers, loop je een groot deel van je potentiële klanten mis. En dat is natuurlijk zonde, aldus Bratpack. Het voorbeeld van Stichting Kinderpostzegels laat zien hoeveel er mogelijk is, zolang je maar de juiste online marketingstrategie toepast.

Laat een reactie achter