Het is alweer een tijdje geleden dat ik van me heb laten horen wat betreft de elektrische fiets van Fietsenwinkel.nl. Inmiddels zijn we zo’n 300 kilometer verder en is het een graadje of 4 onder 0. Ik heb de fiets tot nu toe gebruikt om naar werk te gaan, waar ik normaal gesproken altijd met het OV of met de scooter naar toe ging. Helaas ben ik geen fan van het OV en is het met de scooter nu toch echt te koud. Vandaar dat ik zelf ook erg benieuwd was of een elektrische fiets voor in de winter de ideale oplossing is! Lees snel verder.

Comfort

Het feit dat alle stijle heuveltjes niks meer uitmaken met zo’n sterke motor die de Bretagne M8 biedt, maakt het al een geweldige e-bike! Ik was dan ook behoorlijk verrast over hoe stevig de elektrische fiets eigenlijk wel niet is. Van de banden tot het frame, deze elektrische fiets blijkt wel tegen een stootje te kunnen. Ik vind dat persoonlijk heel belangrijk, aangezien je er natuurlijk zo lang mogelijk van wilt genieten. Daarnaast ben ik ook fan van de comfortabele leren zadel en handvaten.

brinckers bretagne m8 stuur

Ook geeft het display in het midden van de stuur (zie hierboven) een mooi overzicht van de snelheid, batterij en ondersteuning. Aan de linkerhand kan je de verschillende standen makkelijk bedienen, zonder dat je veel met je hand hoeft te schuiven.

Kwaliteit

Zoals ik hierboven al een beetje schreef, uit het comfort zich ook in de kwaliteit van de e-bike. De Brinckers Bretagne M8 bestaat o.a. uit een Bafang motor, Shimano Nexus versnellingen en een accu van Bosch. Dit zijn in principe allemaal onderdelen met een goede reputatie. Daarnaast zijn de banden ook van zeer hoge kwaliteit. Ook het licht werkt altijd heel goed en reageert meteen wanneer het wat donkerder wordt. Over het algemeen ervaar ik de Bretagne M8 als een fiets van hoge kwaliteit en ben ik ervan overtuigt dat dit voorlopig ook nog wel zo blijft.

De looks

brinckers_m8

Over de looks van de elektrische fiets heb ik eigenlijk niks op aan te merken. De kleuren, het model, de details – alles klopt! Uiteraard gaat het uiteindelijk om de kwaliteit en levensduur, maar toch ben ik ook zeer tevreden met hoe de Bretagne M8 eruit ziet. De licht bruine leren handvaten in combinatie met de donkere marine blauwe kleuren ziet er gewoon tof uit. Daarnaast lijkt het ook bijna geen elektrische fiets, omdat alles heel netjes afgewerkt is en de motor in het midden van de frame zit.

De accu

De accu van Bosch heeft een capaciteit van 374 Wh. Ik kan met deze accu ongeveer 50 kilometer fietsen en hou de stand dan meestal op 3/5. Enkel en alleen bij heuvels schakel ik om naar de hoogste stand. Ik kan ongeveer 3 keer hiermee heen en weer fietsen naar werk en moet de accu ongeveer 2 keer per week opladen.

brinckers m8 accu

Helaas heb ik geen elektriciteit in de garage en moet ik dus de accu thuis of op het werk opladen. Dit was in het begin een beetje een gedoe, maar ondertussen ben ik er aan gewend en is het een routine geworden. Je kunt de accu op slot zetten, alleen ben ik er niet zeker van of hij dan alsnog makkelijk gestolen kan worden. Het liefst zet ik de e-bike dan ook niet op onbetrouwbare plekken neer.

Voor- en nadelen

 

Voordelen

+ Stevig

+ Motor in het midden

+ De looks

+ Comfort

+ Krachtige motor

+ Eerlijke prijs

Nadelen

– Ondersteuning werkt tot 25 km/u (harder fietsen dan dat is dus bijna niet mogelijk)

– Accu gaat 50 kilometer mee

– Accu kan hoogstwaarschijnlijk er makkelijk uitgebroken worden

Conclusie

Al met al ben ik onwijs tevreden met de Brinckers Bretagne M8 en kan ik iedereen aanraden die in de winter comfortabel van a naar b wilt fietsen. De kwaliteit uit zich in comfort en het ontwerp is geschikt voor man en vrouw. Wanneer ik onder de 25 km/u fiets, word ik altijd goed ondersteund door een krachtige motor die snel reageert. In een stad is deze snelheid prima, maar als ik in een rustigere omgeving had gewoond, dan was 25 km/u wellicht net iets te weinig geweest. Ik ga nu in ieder geval iedere dag met plezier en zonder zweet naar werk toe en daarnaast blijf ik door het trappen warm genoeg. Hiermee kan ik concluderen dat dit nu mijn ideale vervoersmiddel is voor in de winter en hoogstwaarschijnlijk ook voor in de zomer ;-)!

brinckers_m8_rick

Laat een reactie achter