Elk bruidspaar wil dat hun trouwdag extra speciaal wordt – net als jij! De laatste tijd gaan bruidsparen verder dan hun neus lang is om unieke en leuke elementen aan hun huwelijk toe te voegen, om er de mooiste dag ooit van te maken! En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over prachtige trouwringen. Hier zijn een paar manieren om dat voor je speciale dag te realiseren.

Betrek de meest dierbare personen erbij

bruiloft feest

Dit lijkt een no brainer, toch? Daar zijn bruidsmeisjes en bruidsjongens voor! Maar hoe zit het met gasten als grootouders, ooms, tantes, of mensen die je misschien op een andere manier wilt eren?

Heb je een oom die er altijd voor je geweest is? Vraag hem of hij een speciale toespraak wil houden tijdens je ceremonie. Is je moeder degene die je helpt bij de planning van je bruiloft, maar heb je het gevoel dat ze geen grote rol heeft tijdens je trouwdag? Laat haar het welkomstwoord houden, voeg een speciale moeder-dochter dans toe, of laat haar je vergezellen op je wandeling door het gangpad. Bedenk creatieve manieren om degenen van wie je houdt bij je gebeurtenis te betrekken. Niet alleen zullen ze zich extra gewaardeerd voelen, maar het maakt jullie dag nog unieker voor jullie.

Schrijf je eigen geloften

school-werken-schrijven

Een van de meest persoonlijke manieren om je huwelijk extra speciaal te maken is je eigen geloften te schrijven. Je kunt je geloften heel serieus maken, een beetje onnozel, of perfect gemaakt om te huilen! Gebruik je geloften om niet alleen de liefde uit te drukken die jullie voor elkaar hebben, maar ook jullie persoonlijkheid als stel en als individu. Persoonlijke geloften zijn je moment om echt aan je partner over te brengen wat ze voor je betekenen en welke beloften je doet. Je krijgt gegarandeerd een paar gniffels als je belooft altijd het vuilnis buiten te zetten of je nieuwe echtgenoot vergeeft dat hij het laatste bolletje ijs heeft opgegeten.

Druk je liefde uit door middel van gerechten

Leuke en creatieve bruiloftsgerechten en -dranken zijn trending als een gek! Hou je van alles wat met bier te maken heeft? Eer die hop met een bierburro tijdens het cocktailuurtje. Zijn donuts je favoriete guilty pleasure? Organiseer een donutverkoper voor jullie late night snack. Maak je graag samen pizza voor date nights? Organiseer mini pizza hapjes als voorgerecht. De mogelijkheden en opties zijn eindeloos: frietbars, tacowagens, stikstofijs, late night pizza, of mac and cheese.

Vergeet de cultuur niet

bruiloft-feest

Trouwceremonies zijn universeel in alle culturen, landen en religies, en vele hebben tradities die honderden of duizenden jaren teruggaan. Praat met familieleden, onderzoek je cultuur, en pas je ceremonie aan om jullie als paar te vertegenwoordigen! In feite zijn veel populaire eenheidsceremonies gebaseerd op culturele gebruiken en hebben ze vaak een symbolische betekenis.

Als jullie twee wijnliefhebbers zijn, overweeg dan een wijnmengceremonie of een meer traditionele communie die symbool staat voor het mengen van het leven dat jullie samen zullen stichten. Veel Spaanse, Latijns-Amerikaanse en Filippijnse huwelijken omvatten een lasso ceremonie; de lasso wanneer die in een figuur-8 gewikkeld is symboliseert de eeuwige eenheid van je huwelijksgeloften. Keltische paren leggen traditioneel een letterlijke knoop, (ook wel handfasting genoemd) die jullie verbintenis met elkaar vertegenwoordigt. Een andere favoriet is een zand eenheidsceremonie, die het samengaan van twee levens symboliseert. Komen jij en je toekomstige echtgenoot uit verschillende culturen? Kies ceremonies uit een of alle om te vieren!

Stel een afspeellijst samen

Tegenwoordig kiezen veel bruiden (of bruidegoms) alternatieve muziekopties voor hun gang door het gangpad in plaats van “Here Comes the Bride” of “Canon in D”. Elk lied dat betekenisvol voor je is, is perfect! Kies “jullie lied” als jullie er een hebben of een lied dat jullie relatie-reis vertegenwoordigt. Als jullie allebei graag samen naar “How I Met Your Mother” kijken, zou je ervoor kunnen kiezen om “I’m Gonna Be (500 miles)” te spelen als processie, recessioneel, of eerste dans! Huilt je vader elke keer als jullie naar “Father of the Bride” kijken? Kies “My Girl” voor je vader-dochter dans. Je hebt alle vrijheid van de wereld als het gaat om het kiezen van je deuntjes!

Kies een thema voor je bruiloft

bruiloft locatie

Een thema kiezen om je huwelijk te inspireren of te sturen is een prachtige manier om je bruiloft een persoonlijk tintje te geven en een gedeelde passie te vieren. Wij vinden het idee van een gemaskerd bal helemaal geweldig, maar het is niet erg als je iets heel anders in gedachten hebt. Thema bruiloften zijn er in alle vormen, maten en kleuren! Denk aan gedeelde hobby’s, een uniek detail dat herinnert aan hoe jullie elkaar ontmoet hebben, of een thema dat jullie favoriete vakantieplek viert.

Aan de ene kant van het spectrum kun je een thema gebruiken om de hele look, feel en locatie van je huwelijk te sturen. Neem je thema en laat het je trouwkledij, kleurenpalet, schoenen, eten, tradities, en misschien zelfs het dansen inspireren.

Aan de andere kant kun je een thema verwerken in bepaalde elementen of momenten van je gebeurtenis. Hebben jullie elkaar ontmoet terwijl jullie op dezelfde school werkten? Zoek creatieve manieren om “lerarendingen” te verwerken – gebruik krijtborden voor je huwelijksborden, verwerk appels in je decor (fruit is een enorme bloementrend op dit moment), of laat je verlovingsfoto’s maken op de school waar je elkaar ontmoette.

Huisdieren kunnen extra sfeer meebrengen

hond-blij

Je harige vrienden bij je trouwdag betrekken is een geweldige manier om je persoonlijkheid in de bruiloft te verwerken. Laat je honden met je meelopen over het gangpad, betrek je pluizige kat bij je trouwfoto’s, maak op huisdieren geïnspireerde kenmerkende cocktails, of geef geschenken waarin je geliefde huisdier verwerkt is. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Conclusie

Je huwelijk ‘speciaal’ maken betekent dat je het betekenisvol en persoonlijk maakt. Daar horen ook bijzondere trouwringen bij. De trouwringen in Amersfoort van Bijzondere Trouwringen zijn zeker een aanrader. Je huwelijk moet over jullie twee gaan, en over wat jij en je verloofde willen dat het wordt. Voel je niet beperkt door “must-dos” of tradities die niet bij jullie persoonlijkheid of waarden als stel passen. Je huwelijk zal altijd speciaal zijn omdat het de dag is waarop je trouwt met de liefde van je leven; maak het extra speciaal door het uniek van jou te maken.

Laat een reactie achter