Lang wachten kan het reisgevoel echt verpesten, maar dat hoeft niet op Brussels Airport zo te zijn.

Als je een van die ongemakkelijke tussenstops van drie uur hebt of je moet lang wachten, overweeg dan om even lekker bij te komen in één van de cafés en restaurants op de luchthaven. Als je graag winkelt, is er een ruim assortiment belastingvrije winkels van bekende, lokale en luxe merken. En als je een lange tussenstop hebt, stap dan op een van de treinen, die zes keer per uur naar het centrum van Brussel rijden.

Blijf lezen om te ontdekken wat je nog meer tijdens een tussenstop op Brussels Airport kunt doen!

Parkeren bij Brussels Airport

Vergeet uiteraard niet de parking Brussels Airport te regelen. Je zou dit van te voren al kunnen doen, aangezien het erg druk kan zijn. Brussels Airport is namelijk vrij groot en daarom kan je maar beter voorbereid zijn met een parkeerplek.

1. Bezoek een lounge

white and brown living room

Als je altijd al een luchthavenlounge hebt willen bezoeken, is dit het juiste moment! Een paar lounges hier zijn, ongeacht de luchtvaartmaatschappij of de vluchtklasse, open voor alle reizigers. Dat betekent dat wij economy class-reizigers een toegangsprijs kunnen betalen om te genieten van een comfortabele omgeving, inclusief eten en drinken, wifi, tv en dagbladen. De Diamond Lounge biedt zelfs douchefaciliteiten. Je kunt de pass ter plaatse kopen voor € 39 of op voorhand online voor slechts € 34 of gebruik je clublidmaatschap van je vliegtuigmaatschappij om toegang te krijgen.

2. Ga winkelen

Het aantal winkels hier is een beetje beperkt, maar Pier A heeft het dubbele aantal winkels van Pier B. Toch is het een goede manier voor zowel big spenders als voor mensen, die alleen maar willen kijken, om de tijd te doden. Slenter eens langs de supermarkt Louis Delhaize voor wat lokale gastronomische snacks of ga naar The Belgian Chocolate House voor geweldige souvenirs (als de lekkernijen het overleven!). Natuurlijk zijn er souvenirwinkels, boekwinkels, belastingvrije zones en een paar high-end boetieks, waaronder drie winkels van Antwerp Diamonds & Jewelry.

3. Ontdek Brussels

brussels-park-belgie

Brussels Airport ligt ten noordoosten van het stadscentrum en zo dichtbij, dat het tijdens een tussenstop in deze stad van wereldklasse helemaal niet zo moeilijk is om te doen. Als je tussenstop minstens 7 uur duurt, denken wij dat het een goede optie is om je tussenstop in de stad door te brengen!

Openbare bussen verbinden de luchthaven (Platform 1) overdag regelmatig met het stadscentrum en de reis duurt, afhankelijk van het verkeer, 30-35 minuten. Taxi’s kunnen sneller zijn en bereiken een bestemming in het stadscentrum in 25 minuten.

Begin je bezoek op de Grote Markt, het culturele en commerciële hart van de stad. Stop bij Jeanneke-Pis en Manneken-Pis, één van de meest bekende – en grappigste – sculpturen in Europa. Bezoek het Koninklijk Paleis, compleet met de goed onderhouden gazons. Bezoek het Magritte Museum en vervolgens het Belgian Brewers Museum. Bezoek van daaruit de vele grote en kleine brouwers om echt te proeven wat je zojuist hebt geleerd!

Ga terug naar de luchthaven met voldoende tijd om door het verkeer te navigeren, door de beveiliging te gaan en die volgende vlucht te maken.

4. Wifi

Breng je tussenstop online door dankzij de gratis en onbeperkte wifi – je moet verbinding maken met een e-mailadres of via een social media-account.

5. Laat je haar doen

Een kapsalon is doordeweeks, van maandag tot en met vrijdag, geopend zodat je op weg naar je volgende bestemming je haar kunt laten knippen of stylen.

6. Geniet van een maaltijd

Begin je tussenstop met een hapje te eten. Je vindt hier een behoorlijk aantal eetgelegenheden en bij Pier A zul je de meeste opties hebben. Cafés, bars en afhaalrestaurants serveren Belgische, Franse en Europese gerechten, plus enkele gezondere opties. Ga naar de Leffe Bar of Beers & Cheers voor een goed lokaal brouwsel en de Hendricks Gin-bar serveert een kwaliteitscocktail. Starbucks in de vertrekhal blijft 24 uur per dag open.

7. Slaap

Het inhalen van wat slaap zal in Pier A, met veel banken en zelfs enkele grote banken om languit te liggen, een stuk comfortabeler zijn. Als je een slaapmat of luchtbed gebruikt om op de grond te slapen, ga dan naar verdieping 4 voor wat stillere, slecht verlichte hoeken. Als slapen op de luchthaven niet jouw ding is, zijn er verschillende hotels binnen een slechts 8 minuten rijden van de luchthaven, waaronder een hotel direct tegenover de luchthaventerminal, die tussen 08.00 en 18.00 uur, dagkamers biedt.

Laat een reactie achter