Het is winter en dat is te merken: de dagen zijn koud en het is vroeg licht. Veel mensen zitten dan ook het liefst de hele dag binnen, maar het is ook gezond om regelmatig naar buiten te gaan en om wat te ondernemen. Ben je benieuwd wat je kunt gaan doen in de winter en wil je niet te veel geld uitgeven? Lees dan gauw verder!

Wandelen

bergen-wandeling

Veel mensen bewegen tegenwoordig te weinig. Tijdens je werk zitten veel mensen de hele dag op dezelfde plek, met misschien een half uurtje een pauze. Ook ’s avonds ploffen we het liefst voor de televisie om een programma te kijken of om via Netflix naar je favoriete serie te kijken. Toch is het belangrijk om wel voldoende te bewegen. Wanneer je genoeg beweegt, zal dat namelijk verschillende gezondheidsvoordelen voor je lichaam met zich mee brengen. Je conditie wordt bijvoorbeeld beter, je krijgt meer energie en je zal minder stress ervaren. Maak dus regelmatig een wandeling en geniet van de frisse lucht! En hoe leuk is het dat je wandelen goed samen kunt doen. Bel dus die ene vriend of vriendin op, en plan om samen een mooie wandeling te maken. Zo werk je én aan je gezondheid, én kun je samen genieten van het mooie weer.

Een picknick

Dit is wellicht niet iets waar je aan denkt tijdens de winter, maar hoe leuk is het om koffie in een thermoskan mee te nemen, en wat lekkers erbij en dit dan ergens buiten op te drinken en eten. Helemaal gezellig om dit met een vriend of vriendin te doen. Je kunt natuurlijk ook ergens een koffie halen. Zoek van tevoren wel goed uit wat de regels zijn wat betreft corona, moet je bijvoorbeeld chirurgische mondkapjes dragen of moet je wellicht reserveren? Het kan handig zijn dit van tevoren al goed even uit te zoeken. 

Lezen

boek-lezen

Naast al die activiteiten buiten, is het ook heerlijk om binnen een boek te gaan lezen. Het is misschien aantrekkelijk om lekker voor de tv te gaan zitten, maar het kan ook ontspannend zijn om er een boek bij te pakken. Door het felle en blauwe licht van een tv, worden je hersenen namelijk actief. En wanneer je een boek leest, kom je juist tot rust. Wanneer je een open haard hebt, is het heerlijk om daar te gaan zitten en met een kop thee tot ontspanning te komen. Geniet van een heerlijke avond.

Laat een reactie achter