Misschien heb je al een abonnement op de Nederlandse Netflix. Is het je wel eens opgevallen dat het aanbod eigenlijk best beperkt is? En dat je niet alle buitenlandse films en series kunt kijken? Dat komt doordat Netflix bepaalde inhoud in bepaalde landen blokkeert. Daarnaast is een abonnement in het ene land goedkoper dan in het andere land. Tijd om eens over de grens te kijken: wat is er buiten de Nederlandse Netflix allemaal te vinden?

Waarom de buitenlandse Netflix?

man watching Netflic

In het buitenland verschilt het aanbod op Netflix. Niet alleen het aantal films en series dat beschikbaar is, verschilt, maar ook de soort producties. House of Cards, Orange is the New Black of Stranger Things zijn series die Netflix zelf produceert. Dat is mooi, want dan heeft het bedrijf de wereldwijde rechten om het uit te zenden. Daarom kun je deze series ook gewoon in Nederland kijken.

Netflix produceert niet alleen series, maar koopt ze ook aan. Dan heeft Netflix niet de wereldwijde rechten. Je kunt bijvoorbeeld geen Breaking Bad bekijken in Australië en Nieuw-Zeeland, want daar heeft Foxtel de rechten. Op die manier zijn er ook series die je in Nederland niet kunt kijken. En dat is precies waar een VPN van pas komt.

Goedkoopste abonnement in Turkije

Niet tof van Netflix, maar het bedrijf hanteert verschillende prijzen in verschillende landen. Zo is een abonnement in Turkije bijvoorbeeld het goedkoopst. Werkt dat dan wel goed? Jazeker, je krijgt een volledig aanbod te zien en je bespaart tientjes per jaar.

Netflix vindt het geen goed idee dat bijvoorbeeld Nederlanders een Turks abonnement kopen. Daar is de dienst niet voor bedoeld. Daarom treedt het op tegen dit soort praktijken en moet je misschien een creditcard gebruiken. Gelukkig kun je ook een abonnement kopen met een Netflix-giftcard en die kun je volop online vinden. Nadeel is wel dat je iets meer betaalt dan wat de kaart waar is.

Bollywood kijken ‘in India’

netflix-tv

Stel je nu voor dat je gek bent op Bollywood-films. Die zul je in het Nederlandse aanbod niet in groten getale zien. Maar in India is het juist heel logisch dat het aanbod vol staat met Bollywood films. Dus is het in dit geval een slim idee een Indiase VPN aan te schaffen. Dat wil zeggen: een abonnement nemen bij een aanbieder met een server in India.

Netflix denkt dan dat je je in India bevindt. Zo kun je gewoon in Nederland Bollywood films kijken. En zo zit het ook met Amerikaanse films en series, het aanbod voor Zuid-Korea (met de meest bekroonde films en series), et cetera. Zo zie je maar weer dat er meer is dan alleen het Nederlandse Netflix.

Een VPN gebruiken voor Netflix

Om te bepalen waar je vandaan komt, gebruikt Netflix het IP-adres van je internetverbinding. Met een VPN maskeer je dat adres. Netflix denkt dan dat je bijvoorbeeld in Amerika woont, als de VPN-server in Amerika staat. Of in Turkije, als de VPN-server in Turkije staat. Heel handig, want dan kun je het lokale aanbod van de locatie van de VPN-server zien. Daarom gebruiken veel mensen een VPN om bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix te kijken.

Let bij het uitzoeken van een VPN-aanbieder ook op de snelheid van de verbinding, de hoeveelheid beschikbare IP-adressen (want Netflix wil er nog weleens een paar blokkeren) en of je kunt ‘split tunnelen’. Daaronder verstaan we het splitsen van je verbinding. Je kunt dan je VPN specifiek voor Netflix gebruiken, terwijl je met je gewone Nederlandse internetverbinding surft.

Laat een reactie achter