Wat betekent het om een betekenisvol cadeau te geven?

Het is altijd zo fijn als iemand je een cadeau geeft dat zegt: “Ik heb aan je gedacht.” Het gaat ook om de moeite die je ervoor doet. De beste cadeaus zijn die waarbij iemand de tijd heeft genomen om na te denken over wat jou gelukkig zou maken, omdat tijd, in tegenstelling tot geld, een persoonlijke en beperkte bron is – vooral tijdens de feestdagen.

kerstcadeau-kaars

Grandlife heeft een aantal tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen een betekenisvoller cadeau te geven:

1. Maak het persoonlijk – denk aan de mensen op je lijst. Wat vinden ze leuk? Dat kan een eten zijn, een activiteit of zelfs een beroemdheid. Bedenk nu hoe je daar een cadeau van kunt maken. Houden ze van hun hond? Geef ze de nieuwste en beste gepersonaliseerde hondenpenningen. Zijn ze gek op Justin Bieber? Zet Justins gezicht op een fantastisch paar sokken. De mogelijkheden zijn eindeloos bij https://monsieurtshirt.nl/. Je kan daar namelijk van alles laten bedrukken!

2. Eten is altijd goed – eten is zeker een liefdestaal voor velen van ons, toch? En het is niet al te moeilijk om uit te zoeken wat zou werken voor de mensen op je lijst – zelfgemaakte lasagne uit de diepvries voor de familie van je zus, browniemix in een pot voor je vriend met een geheime zoetekauw, een mand met ingrediënten en je handgeschreven recept voor tikka masala omdat je vader het lekkerder vindt dan de restaurantversie.

3. Soms heb je alleen tijd nodig: bied je oppasdiensten aan, neem je nichtje mee naar het museum, laat de hond van je buurvrouw uit of leer je collega hoe je je beroemde tamales maakt. Zorg er wel voor dat je dit cadeau uitvoert als het iets is dat op een later tijdstip wordt gegeven.

4. Verspreid je vaardigheden – ben je grafisch ontwerper? Of ben je goed in doe-het-zelf projecten? Of misschien ben je een getalenteerde fotograaf. Leen je vaardigheden uit aan de mensen van wie je houdt!

5. Presentatie is alles – Een cadeau betekent zoveel meer als het mooi en attent is ingepakt. Het hoeft niet duur te zijn, houd gewoon rekening met de ontvanger. Gebruik een standaard cadeauzakje voor een kindercadeau, maar versier het met stickers van hun favoriete superheld. Of verfraai een eenvoudig in papier verpakt cadeau door iets in het lint te stoppen – een takje rozemarijn als het iets voor de keuken is, een mooie pen voor de persoon die graag schrijft.

6. Geef een ervaring – Een kunstles, een avondje naar de film, een zonnige zaterdagochtend op een elektrische scooter door de stad – wat het ook is, je ontvanger zal dit meer waarderen dan elk “ding” dat je kunt geven.

7. Herinneringen zeggen alles – Er zijn zoveel manieren om goede herinneringen te verzamelen en er iets dierbaars van te maken. Maak een persoonlijke kruiswoordpuzzel, maak een nieuw fotoalbum, vul een pot met verzamelde memorabilia – dit zijn maar een paar mogelijkheden. Je kunt zelfs een kunstwerk laten maken dat een speciaal liedje weergeeft (denk aan het trouwlied). De geluidsgolven worden vertaald in kleurenbalken. Geweldig!

8. Zoek een manier om oprechte dingen te zeggen waar je nooit de tijd voor neemt – of het nu in een brief, een kaart of persoonlijk is, dit is altijd een betekenisvol cadeau. Je kunt zelfs een deel van een notitieboekje of dagboek vullen met redenen waarom je van ze houdt. Sommige mensen vermijden dit omdat ze denken dat ze niet goed zijn met woorden. Je hoeft niet het volgende grote stuk poëzie te schrijven – zeg gewoon wat je op je hart hebt.

Hoe je ook besluit om je dierbaren te laten zien dat je om ze geeft, door de tijd te nemen om na te denken over de cadeaus die je geeft, kun je fr cadeaus nog betekenisvoller maken!

Laat een reactie achter