Dit is de ultieme handleiding voor het vinden van het perfecte cadeau voor iedereen!

1. Maak van het cadeau een gebeurtenis

Wees creatief met de verpakking! In plaats van iemand een gewoon geschenk in gewoon inpakpapier te geven, moet je er een cadeau-ervaring en een echte gebeurtenis van maken. Degene die het cadeau uitpakt, moet er echt van kunnen genieten. Verstop het geschenk en stippel een speurtocht uit om het cadeau te kunnen vinden. In plaats van alleen een cadeaubon te geven, verberg je een geheim bericht in bijvoorbeeld een boek dat degene voor wie het cadeau bestemd is naar de cadeauboncode stuurt. Of naai een cadeau in een gigantische gevulde haai, zodat er moeite moet worden gedaan om het cadeau te kunnen krijgen. En onderschat nooit het plezier van het uitpakken van cadeaus. Soms kan kwantiteit ook kwaliteit betekenen. Denk bijvoorbeeld aan een stel kleine, individueel verpakte cadeautjes.

2. Geef letterlijk een ervaring

vrienden-groep

Houdt degene voor wie het cadeau is van Les Misérables, maar heeft hij het boek en de filmposter al? Koop dan kaartjes om de show te gaan bekijken.

3. Maak een lijst van alle dingen waarin de persoon geïnteresseerd is

Maak deze lijst lang – besteed minstens twee volle minuten aan het opschrijven van zoveel mogelijk dingen, die bij je opkomen als je aan die persoon denkt. Brainstorm nu iets dat bij elk item op die lijst past. Je hoeft niet al die geschenken te geven, maar je komt zo wel op een aantal coole ideeën, die je anders niet zou hebben gekregen. En als je een paar combineert, zal je ontvanger van het cadeau echt waarderen hoe persoonlijk en attent je was. Een man die last heeft van een depressie, van sciencefiction houdt en ook geïnteresseerd is in mode, kreeg een potentieel levensveranderend geschenk dat perfect op hem was afgestemd. Iemand die van bacon houdt, heeft een jaar lang een abonnement op gastronomische bacon gekregen. Jazeker.

4. Kijk naar het verleden

Misschien is iemand op je lijst onlangs afgestudeerd aan de universiteit en kun je zijn diploma inlijsten. Ook zou je een leuke gebeurtenis kunnen vastleggen op een canvas foto bij Herinneringenoplinnen.nl.

5. Vraag jezelf af wat die persoon echt nodig heeft

Ik weet wat je denkt. Stop er mee. Ze hebben WEL iets nodig. Je moet gewoon iets verder kijken dan dat je neus lang is. Wat heeft een super drukke succesvolle zakenman nodig? Tijd waarschijnlijk. Er zijn veel producten die mensen helpen hun leven efficiënter te leven. Je zou zelfs andere mensen, die je kent, kunnen vragen wat hun professionele tips zijn. Heb je een zus die nog studeert? Stel een overlevingspakket voor studenten samen! Out-of-the-box kunnen denken zal je helpen om echt iets unieks aan een persoon te geven.

6. Doe wat onderzoek

werk achter laptop

Als je echt niets kunt bedenken, steel dan een idee. De meeste mensen hebben wel een verlanglijstje op Amazon en ze zullen behoorlijk verrast en opgetogen zijn als je, zonder het te vragen, op de een of andere manier precies datgene geeft, wat ze wilden hebben. Misschien waren ze zelfs wel vergeten dat ze dat cadeautje ooit hadden uitgezocht. Bekijk ook voor aanwijzingen hun Facebook-geschiedenis.

7. Voeg iets persoonlijks toe

Maak het op een andere manier persoonlijk voor allebei. Maak een kunstwerk, schrijf een lied, brei een sjaal – je snapt wel wat ik bedoel. Combineer dit met één (of meer) van de bovenstaande suggesties en zo geef je iemand een ultra-gepersonaliseerd geschenk.

Laat een reactie achter