Zo veel als kerels klagen over het winkelen voor vrouwen, zo ingewikkeld kan het vinden van een leuk cadeau voor mannen zijn. Mannen hebben de neiging om ofwel van intense hobby’s te houden, ofwel van helemaal niets. En ze hebben ook de neiging niet van verandering te houden als het gaat om hun alledaagse voorwerpen zoals een portemonnee, horloge of riem. Er gaat heel wat denkwerk aan vooraf om een leuk cadeau voor hem te vinden, laat ons je helpen wat druk weg te nemen met onze tips.

Van feestdagen tot verjaardagen tot jubilea, er zijn genoeg leuke of rare cadeaus voor hem te vinden. Of je vriend, zoon, neef, vader, of grootvader nu het type man is dat open is over het feit dat hij cadeaus wil, of iemand die doet alsof hij ze niet wil, maar ze eigenlijk toch graag wil hebben, wij kunnen je helpen.

Het maakt niet uit of je een avonturier, fietsliefhebber, intellect, gamer, fitness junkie, of een of andere rare combinatie van die dingen in je leven hebt, je kunt een geschenk voor ze vinden. Zoek je iets mafs om een glimlach op zijn gezicht te toveren? Of wil je hem iets functioneels geven dat hij veel zal gebruiken?

1. Wie hij voor je is

koppel-blij-relatie

Het eerste waar je rekening mee wilt houden als je een cadeau voor een man koopt is wie hij voor je is. Hij is je vader, broer of zus of beste vriend. Je relatie is hier de sleutel – maak gebruik van de aanwijzingen die die je biedt. Uiteraard kan je deze tip ook gebruiken voor leuke cadeaus voor haar.

2. Wat hij elke dag doet

Als hij voor het eerst opstaat, wat doet hij dan? Gaat hij een stukje hardlopen? Schuifelt naar het koffiezetapparaat? De kinderen wakker maken? Dit zijn allemaal goede dingen om in gedachten te houden als je wilt dat je cadeau voor hem een nuttig cadeau is. Stel je zijn dagelijkse routine voor en kijk hoe je geschenk daarin een rol kan spelen.

3. Wat zijn interesses zijn

Misschien houdt hij van de prototypische “jongens” dingen zoals sport, bier en vissen. Dit zijn allemaal geweldige
interesses om te hebben, maar het is belangrijk om te bedenken waar deze specifieke man van houdt. Misschien houdt hij van pakken

Waar hij ook van houdt, denk er eens over na en kijk hoe je zijn passies kunt ondersteunen.

4. Wat zijn beroep is

Een advocaat met veel macht zal waarschijnlijk andere behoeften hebben dan een aannemer. Je wilt niet dat hij zich op een slechte manier onderscheidt van de massa. Zelfs kleine dingen – zoals een pen – kunnen aan de omgeving aangepast worden.
Een zwarte aluminium pen zal het op een bouwplaats waarschijnlijk beter doen dan een gegraveerde vulpen en omgekeerd. Als hij een huisvader of een werkende kunstenaar is, zullen zijn behoeften ook anders zijn.

5. Iedereen geeft hem een stropdas

blauw-overhemd-met-donkerblauw-stropdas

Wie deze man ook is, hij heeft echt niet nog een stropdas nodig. Hij kreeg er een voor zijn verjaardag of Kerstmis of Vaderdag of zo.
Denk buiten de doos en ga voor iets persoonlijks, iets dat zijn interesses ondersteunt of een dierbare herinnering oproept die jullie samen delen.

6. Je hoeft je spaargeld niet uit te geven

Betekenis telt meer dan geld. Als je de tijd neemt om iets specifieks en persoonlijks uit te zoeken, maakt het niet uit wat het kost.
Als je je eigen cadeau wilt maken, ga je gang – het zal meer betekenen dan iets algemeens en duurs.

7 . Wat zijn einddoel is

Denk na over zijn dromen. Wat is iets dat hij altijd al heeft willen doen? Waar is een plaats die hij altijd al heeft willen bezoeken? Ondersteun zijn dromen met iets kleins dat hem op weg helpt of aanmoedigt.

8. Wat zijn maten zijn

man-zwarte-kralen-armband

De maten van mannen en vrouwen werken heel verschillend. Je zult er zeker van willen zijn dat je zijn maten kent. Als je iets deftigs koopt, moet je misschien zelfs specifieke lengtes voor zijn mouwen weten.
Als je geen stiekeme manier vindt om het te vragen, probeer dan in zijn kast rond te snuffelen. Herenkleding past heel specifiek en het is de moeite waard om het goed te weten.

9. In welke generatie hij zit

Het lijkt voor de hand liggend, maar het is niet altijd de gemakkelijkste zaak om je eigen smaak te scheiden van.  Het is een goed idee om iemand van dezelfde leeftijd als de ontvanger over de zaak te laten overleggen.

10. Met wie hij zijn tijd doorbrengt

Iemands vrienden en familie kunnen je veel over hem vertellen. Wat is hun stijl? Wat doen ze graag samen? Houd je aan de thema’s en je hebt zeker een raak cadeau voor hem.

Laat een reactie achter