Een woning in misschien wel het mooiste land van Europa: Italië. Ja, het is even wat centjes aftikken, maar dan heb je ook wel wat. Niet dat het onrealistisch is trouwens, om in Italië te wonen. Want met je telefoon met sim only-abonnement kun je via de Italiaanse Funda’s (immobiliare.it en casa.it) urenlang scrollen langs allerlei droomhuizen. Met diezelfde telefoon is menig influencer schatrijk geworden. Deze celebrities deden het op een andere manier.

George Clooney: optrekje aan het Comomeer

comomeer-italie

De acteur van o.a. ER, From Dusk Till Dawn, Ocean’s 11 en The American zit er in zijn Villa L’Oleandra met 30 slaapkamer warmpjes bij. Het in de 18de eeuw gebouwde stulpje was het eigendom van de beroemde Heinz-familie, maar sinds Clooney er woont is het echt een toeristische attractie geworden. Grappig detail is dat toen hij het in 2001 kocht, de boel eerst verbouwd moest worden en Clooney toen maar een tweede huis aan datzelfde meer kocht om de tijd te overbruggen: Villa Margherita. George Clooney is trouwens niet de enige bekende kop die je tegenkomt op en rond het mooie Comomeer. Muse-zanger Matthew Bellamy heeft er ook een woning, evenals zakenmagnaat Richard Branson.

Madonna: penthouse in Verona

12 miljoen euro rekende zangeres/actrice Madonna af voor haar majestueuze penthouse in hartje Verona, aan het Piazza delle Erbe. Ook de Queen of Pop was, haar bijnaam zegt het al, aan de lopende band leverancier van top 40-hits en kocht dit zes kamers tellende perceel in de stad van Romeo & Julia. Wellicht zijn het Maddy’s roots in het prachtige Italië die haar teruggeroepen hebben.

Helen Mirren: zonnig leven in de hak van de laars

De charmante actrice Helen Mirren die we kennen van haar rollen in Red, The Queen (film) en The 100 ft. Journey weet waar de lekkerste wijnen gemaakt worden: in de hak van de laars. Ze kocht er een 500 jaar oud, verlaten huis en liet het opknappen tot een schitterende woning in een al even schitterende omgeving, waar de Adriatische Zee overgaat in de Ionische Zee.

Sting: wijnkasteel bij Florence

Florence-italie

Sting, geboren als Gordon Sumner, kennen we als frontman van The Police en als soloartiest. Het leverde de man bepaald geen windeieren op. Na alle drukte in zijn carrière kocht hij een wijnkasteel vlakbij Florence, Il Palagio geheten. Een idyllisch stukje Italië met de renaissancestad binnen handbereik. Verveelt de inmiddels 70-jarige muzikant zich daar? Nee, zijn wijndomein is een professionele onderneming. En je hoeft niet naar Toscane af te reizen om zijn wijn te proeven, deze kun je in Nederland bestellen.

Laat een reactie achter