Champagne Pommery is een van de grootste champagnehuizen in Frankrijk. Gelegen in Reims, is het een van die grote huizen die hun succes te danken hebben aan het genie van een weduwe. In dit artikel ontdekt u het huis Champagne Pommery, zijn infrastructuur en maakt u kennis met enkele traditionele productiemethoden van het huis.

Het huis van Pommery

Champagne Vranken-Pommery

Champagne Pommery dankt zijn legendarische succes aan Madame Pommery. Om de beste champagnes te ontdekken, bezoek pommery champagne. Madame Pommery nam na de dood van haar man in 1858 het familiebedrijf Pommery et Greno over. Als visionaire weduwe breidde zij de activiteiten van het bedrijf uit met de productie van uitzonderlijke wijnen. Zeer veeleisend voor de kwaliteit van haar product, bouwde zij in de loop der jaren een van de grootste en prachtigste wijngaarden in de Champagnestreek op om de best mogelijke druiven te produceren.

De eerste brut champagne

De eerste brut champagne was een geniale zet van het Huis Pommery. Om zich te onderscheiden van de concurrentie van grote huizen als Veuve Clicquot Ponsardin en Moët & Chandon besloot Madame Pommery de wijntrends van de markt te bestuderen. Met de Engelse markt als voornaamste doel, begrepen zij en haar handelsagent al snel dat het nodig zou zijn een champagne zonder suiker te ontwerpen en de likeur te verminderen. In 1874 presenteerde het Huis Pommery de eerste brut champagne, Pommery Nature, die een echt commercieel succes werd. Naast de voortreffelijke en vernieuwende smaak van deze drank, gaf Madame Pommery er haar persoonlijkheid aan. Zuiverheid, elegantie en finesse zijn altijd de kenmerken geweest van de Pommery producten.

Een lange bewaring in kelders

champagne-fles-glazen-gekoeld

Om een uitzonderlijke champagne en wijn te verkrijgen, zijn jaren van rijping nodig om alle aroma’s te verkrijgen. In de immense kelders van het Huis Pommery worden alle gunstige, noodzakelijke en onmisbare voorwaarden voor de rijping van de wijnjaren samengebracht.

Met behulp van het krijt, dat een uitstekende thermische regulator is, verbetert de wijn en ontwikkelt hij ideaal schuim. Gehandhaafd bij een constante temperatuur van 10°C, met behoud van vochtigheid in regenachtige periodes en bescherming tegen de hitte in de winter, zijn de wijnen goed geconditioneerd. De resulterende wijn ondergaat een dubbele alcoholische gisting die het schuim produceert. Zodra de suiker is verbruikt om de wijn zijn gisting te geven, vestigen de verkregen gisten zich aan één kant van de fles. Als de gist eenmaal is afgezet en in contact komt met de wijn, produceert hij een scala aan aroma’s.

De wijngaarden van Maison Pommery

Om een andere wijn te produceren is Madame Pommery zich ervan bewust dat zij zich moet concentreren op de kwaliteit van de druiven die zij produceert. Om een droge champagne te verkrijgen, anders dan de overdreven zoete van die tijd, had ze zeer rijpe druiven nodig. Dus begon ze aan wat kan worden omschreven als het project van de eeuw, de transformatie van haar kelders. Ze liet mijnwerkers ondergrondse gangen graven van 30 meter diep en 18 kilometer lang. Met galeries die al immens zijn, besluit ze een stijl te drukken die vooral Engelsen aanspreekt. Madame Pommery bracht dus de neogotische architectuur naar Reims. Deze architectuur, die onbekend is bij de gebruikelijke champagnehuizen, was bedoeld om de uitbreiding van de wijngaard en toekomstige gebouwen mogelijk te maken. Deze bijzondere stijl doorbreekt echter culturele barrières en roept op tot openheid naar de wereld.

Laat een reactie achter