Dit is niet de eerste keer dat we belachelijk hoge prijzen zien van merken waarbij het in principe alleen om het merk zelf gaat en niets meer. Onlangs heeft Chanel namelijk een boemerang geïntroduceerd voor zo’n 1.325 dollar als onderdeel van de zomer collectie.

Op de website van Chanel wordt onder de accessoires-sectie het inheemse kunstobject van Australië gebruikt (de boemerang) en voor een veel duurder prijskaartje verkocht dan een normale Australische boemerang. Volgens Gabrielle Sullivan, directeur van het Inheemse Kunst Code is dit gewoon een misbruik van de inheemse cultuur. Chanel is een groot en professioneel bedrijf en zij zouden beter moeten weten. Ik zie niet hoe dit verschilt van een goedkope nep boemerang die op het vliegveld wordt verkocht. Het is gewoon een dure versie hiervan. Natuurlijk kunnen artiesten uit de boemerang-productiegroep in Australië en degenen die op luchthavens verkopen het hier niet mee eens zijn!

Volgens BiBi Barba is de boemerang een culturele symbool voor de Australiërs en is het absurd om hier gebruik van te maken met torenhoge prijzen, enkel en alleen omdat er het merk Chanel op staat.

Gaat het nou echt alleen om het Chanel merk of is de boemerang echt van hoge kwaliteit geproduceerd? Check de video hieronder maar eens vanaf 5:16 en oordel zelf voordat je een boemerang gaat kopen.

Via:Bbc

Laat een reactie achter