Als je van plan bent een bezoekje te brengen aan Stirling in Schotland en op zoek bent naar een ander soort overnachting, laten we zeggen, een bijzondere overnachting, dan is dit de ideale mogelijkheid! Er is onlangs namelijk een zogeheten “Royal Navy search-and-rescue” helikopter omgevormd tot een innovatief vakantieverblijf. In dit geval spreken we niet over een kleine helikopter, want deze is namelijk bijna 17 meter lang! In deze bijzondere “vakantiehuis” vind je drie slaapkamers, een lounge, een doucheruimte en een keuken. De cockpit wordt daarnaast ook nog gebruikt voor een zithoek met panoramisch uitzicht op het platteland.

De 17 meter lange helikopter genaamd Sea King ZA127 is sinds 1994 niet meer gebruikt. In 2002 is de helikopter enkel nog gebruikt voor een zeilopleiding. Nu kunnen in deze bijzondere overnachtingsplek maar lieft 6 personen overnachten.

De helikopter is vrij ruim en is voorzien van een tweepersoonsbed, driepersoonsbed en een eenpersoonsbed in het einde van de staart. Een van de ruime slaapkamers heeft een glazen deur (van vloer tot plafond) en een opklapbare slaapbank om een ​​extra lounge te creëren. Als je de aparte zitkamer binnenkomt, vind je een Amerikaanse tafel met hoefijzervormige bankstoelzitting. De kamer leidt je naar een intiem capsule-achtige blauw belichte slaapkamer.

De helikopter is ingericht met fascinerende aardse tinten van marineblauw, grijs en beige, die vooral een rustig en doordringend gevoel wekken.

Het interessante is dat bijna de complete helikopter nog origineel is en vele delen van de helikopter gerestaureerd zijn. Met name de buitenkant en de cockpit zijn volledig gerestaureerd.

“We hebben het originele dashboard, het dak en schakelaars behouden, zodat bezoekers de helikopter kunnen ervaren zoals die ooit was en een buitengewone overnachting kunnen beleven” vertelde de heer Steedman (Press Asssociation PA).

De overnachting kost ongeveer €170 per nacht per koppel en zal vanaf volgend jaar (2018) in het voorjaar open gaan. Waarschijnlijk is deze unieke ervaring je geld wel waard!

Het boerenpaar Martyn Steedman en zijn vrouw Louise in Stirling hebben de helikopter gekocht en hebben meer dan €42.000 geïnvesteerd in de renovatie.

Via: Telegraph

Laat een reactie achter