De afbouw van een nieuwbouwwoning is de laatste stap bij het bouwen van een huis. De afbouw nieuwbouwwoning is de laatste stap die de ruwbouwfase opvolgt. De woning wordt beter gezegd woonklaar gemaakt. Maar wat komt er nu allemaal kijken bij een afbouwfase en waar moet je als koper van het huis opletten? Wij leggen het even uit!

De afbouwfase

groene-muur-woonkamer

In de afbouwfase wordt de woning klaar gemaakt voor de koper om de woning te betreden en in te trekken. In de fase voor de afbouwfase, de ruwbouwfase, wordt een nieuwe woning wind en waterdicht opgeleverd. In de afbouwfase krijgt de woning pas echt vorm en begint het op een echt huis te lijken, van binnen en van buiten. Bij de afbouwfase moet je denken aan de volgende werkzaamheden: plafonds worden gezet, eventueel worden er scheidingswanden geplaatst waar nodig, de inbouwverlichting wordt gemonteerd, de nieuwe keuken wordt geïnstalleerd, de nieuwe vloer wordt gelegd, etc. Dit zijn allemaal werkzaamheden waar je aan kunt denken bij de afbouwfase.

Leg de oplevering van uw nieuwbouwwoning vast

Voordat de nieuwe woning definitief wordt opgeleverd, is er een vooroplevering. Bij een vooroplevering loop je samen met de aannemer of een bouwbegeleider door de woning. Hier worden alle onderdelen besproken waar jij nog niet helemaal akkoord mee bent. Deze vooroplevering is cruciaal om tot het gewenste eindresultaat te komen. Het is daarom belangrijk dat je niet bang bent om foutjes of oneffenheden aan te kaarten. Dit is jouw kans als koper om foutjes te spotten en deze op te laten lossen voor de officiële oplevering.

Alle afwerkingen in de woning

woonkamer-verlichting

Na de voltooiing van de ruwbouwfase komt uw nieuwbouwwoning erg dichtbij. Na de ruwbouwfase zijn de vloeren klaar om volledig afgewerkt te worden. Op dit moment in het proces heb je vaak al de keuze gemaakt wat voor vloer het moet worden en door wie deze geplaatst zal worden. Bij het plaatsen van de vloer moet je denken aan eventueel vloerverwarming. Als je een vloerverwarming plaatst moet je rekening houden met een rustige stijging van de temperatuur in het begin. Doe je dit te snel? Dan kan je dit terug gaan zien in de vloer.

De oplevering van uw nieuwbouwwoning is een belangrijk proces! Zorg daarom dat je goed voorbereid bent en dat je alles aankaart waar je zorgen over hebt. Zo komt jouw droomhuis steeds dichterbij en hopelijk met zo min mogelijk problemen.

Laat een reactie achter