Comporta wordt omgeven door rijstvelden, de oceaan, zandduinen en dennenbossen. Het is een unieke plek, waar je één kunt zijn met de natuur en echt even in het moment kunt leven. Sommige mensen moeten bij het zien van de hutten op palen erg aan Azië denken, terwijl anderen bij het zien van de prachtige witte zandstranden langs de oceaan aan de Hamptons moeten denken. Comporta heeft een ritme en een ambiance wat eigenlijk met niets te vergelijken is.
Deze rustieke plek is door vaste bezoekers lang geheim gehouden omdat die de ‘tranquilidade‘ van deze bijzondere streek erg waarderen. En hoewel vakantie hier steeds meer ’trendy’ wordt, moet je één ding goed onthouden: Comporta is niet het nieuwe Ibiza. Dit is de belichaming van leven in een zeer rustig tempo en in eenvoud. Een klein paradijs gelegen tussen de oceaan en de rijstvelden.

Traditie en eenvoud heersen in de dorpen en de gebouwen passen harmonieus bij elkaar. De dorpelingen zijn nog steeds te vinden in dezelfde cafés, die ze altijd al hebben bezocht. Er zijn geen hordes toeristen en geen nachtclubs. Wat je wel kunt vinden, is de authenticiteit en het relaxte leven van Portugal.

Surfen in Comporta

surfen

De wilde kust van Comporta biedt prachtige surfspots, die echt niet druk bezocht zijn. Of je nu een beginner bent of al op langer op je board staat, de surfschool Surf In Comporta kan je begeleiden bij het beoefenen van deze sport.

Ana en Daniel kennen de omliggende kusten en de beste plekjes in de omgeving als geen ander. Ze hebben 20 jaar ervaring met surfen en meer dan 10 jaar met lesgeven. Dit dynamische duo verhuurt alle benodigde apparatuur en biedt cursussen aan voor alle leeftijden en alle niveaus. Het is een geweldige ervaring om met je gezin of met een groep vrienden van te genieten.

Ga op koopjesjacht in Comporta

Velharias Rua de Alto de Pina, Carvalhal
Aarzel niet om eens in dit magazijn vol met meubels, opgestapelde borden, boeken en oud speelgoed rond te snuffelen. De grote objecten (zoals tafels, banken etc.) worden buiten op de stoep neergezet. Hier kun je regelmatig oude glazen wijnflessen in allerlei maten en verschillende kleuren vinden.

Velharias Sara
Deze winkel ligt direct aan de overkant van Júlio Luís Maria. Je mag dit ook zeker niet missen. Hier vind je prachtige serviezen, kleine meubels en antieke voorwerpen. 

Waar kun je verblijven in Comporta?

Hotel Sublime Comporta ligt in Muda, middenin een dennenbos van maar liefst 17 hectare. Dit hotel ligt op het zand en is zo ontworpen dat het volledig opgaat in de natuurlijke omgeving.

De kamers en de villa’s zijn verspreid over dit gebied met dennen, kurkeiken en wilde bloemen, waardoor de privacy van elke gast behouden blijft. Hotel Sublime Comporta heeft 23 kamers en suites, evenals verschillende 2-, 3-, 4- en 5-slaapkamer villa’s, die bijzonder geschikt zijn voor gezinnen.

Check Alma Da Comporta voor meer informatie.

Laat een reactie achter