Als het gaat om de aanschaf van een computer (ook wel workstation genoemd), gaan de meeste consumenten ervan uit dat ze genoegen moeten nemen met de kant-en-klare opties, die door grote fabrikanten online en bij elektronicawinkels worden aangeboden. Dit is echter niet het geval omdat er wereldwijd ook nog een bloeiende industrie bestaat, die alles biedt voor op maat gemaakte computers. Je kunt de benodigde onderdelen gemakkelijk selecteren en zo kun je gemakkelijk je eigen aangepaste krachtige computer laten bouwen. Het is voornamelijk ideaal voor mensen die hun beroep uitoefenen achter de computer, zodat ze optimaal kunnen werken en creatief aan de slag kunnen gaan. De voordelen van het laten bouwen van je eigen computer zijn talrijk en alle soorten computergebruikers kunnen hiervan profiteren.

PC-onderdelen zijn goedkoper dan het kopen van een kant-en-klare PC

bureau-computer-pc

Grote computerbedrijven proberen winst te maken en ze doen dit door de kosten van hun PC’s aanzienlijk te verlagen. Ze verdienen op de onderdelen. Dit staat bekend als de “marge” en het is de gemakkelijkste manier voor bedrijven om zo bij elke verkoop een reëel bedrag aan inkomsten te genereren. Wanneer je zelf een PC laat samenstellen, worden de onderdelen rechtstreeks bij de fabrikant gekocht. Er zijn dus geen tussenpersonen, die ook wat moeten verdienen, wat betekent dat de kosten aanzienlijk lager uitvallen. Op Ikbenstil kunnen ze je goed op weg helpen met het kopen van een computer op maat, waardoor je de juiste computer voor jouw behoeften kunt kopen. Daarnaast maken de computers van Ikbenstil geen lawaai en kan je er dus heel rustig mee werken. Niet iedere computer op maat is natuurlijk voordelig. Het ligt er maar net aan wat je ermee wilt bereiken. Als je bijvoorbeeld 3D ontwerpt, dan heb je bijvoorbeeld een hele goede videokaart nodig. Die zijn uiteraard prijzig, maar het is alsnog voordeliger dan een kant-en-klare computer.

Geen tweedehands onderdelen bij het bouwen van een op maat gemaakte PC

Gereviseerde laptops en computers zijn in wezen gebruikte items, die al in de winkel hebben gestaan of al door klanten zijn gebruikt. Dat is niet altijd prettig en het heeft niet de “nieuwe geur van een computer” die veel mensen fijn vinden bij het kopen van een nieuw product. Om een gereviseerde prijs te kunnen krijgen, zonder daadwerkelijk gereviseerde systemen te hoeven gebruiken, is een op maat gemaakte PC het antwoord. In tegenstelling tot opgeknapte computers is elk onderdeel bij een op maat gemaakt model gloednieuw en zal ook lang mee gaan. Het geeft consumenten meer waarde voor hun geld.

Alleen de benodigde onderdelen en functies

computer hardware

Wanneer je een vooraf gebouwde PC van een grote fabrikant koopt, bepaalt het bedrijf in wezen welke functies hun computer heeft. Het probleem is dat iedereen andere wensen heeft en dat een kant-en-klaar model nooit alle functies biedt, die een klant zoekt. Voornamelijk wanneer je creatief aan de slag wilt gaan met de computer en je als professional er vaak achter moet zitten.

Met een aangepast model kunnen klanten alle hoogwaardige componenten toevoegen die ze nodig hebben en de onderdelen die ze niet nodig hebben weglaten.

Veel voordelen voor alle soorten gebruikers

Een op maat gemaakte PC biedt alle gebruikers de kans om te kunnen genieten van een computer die precies past bij jouw doelen en zelfs beter presteert dan de kant-en-klare modellen. Je kunt zelf bepalen aan welke zeer specifieke eisen je PC moet voldoen. Dit kan opslagruimte of voldoende ruimte op de harde schijf betekenen, maar ook de snelheid kan worden aangepast wat bij een vooraf gebouwd exemplaar niet het geval is.

Laat een reactie achter