Het korte antwoord op deze vraag is een volmondig ‘ja’. We leggen je graag uit hoe dat er in de praktijk ongeveer uit gaat zien.

Zolang je een beroep hebt waarbij je al behoorlijk zwaar werk moet doen, heb je eigenlijk geen conditietraining meer nodig en kun je je vrije tijd gebruiken om lekker uit te rusten. Of wil je toch liever overal op voorbereid zijn en te allen tijde je conditie op een heel hoog peil houden? Nou, dat kan natuurlijk altijd, ongeacht je werk- of privésituatie. Sterker nog, dit is een instelling die we alleen maar toe kunnen juichen. Zeker in een tijd waarin we door het coronavirus nauwelijks iets kunnen of mogen – op moment van schrijven zitten we nog in een stevige lockdown – is fysieke training de perfecte uitlaatklep. En het zorgt er ook nog eens voor dat jij je geen moment hoeft te vervelen!

Natuurlijk mag je op dit moment geen sportscholen bezoeken. Daarvan mag je best wel even balen, aangezien de apparaten die ze daar hebben staan die heel gericht helpen bij het opbouwen van spier partijen en je lichaam op andere manieren topfit houden. Maar uiteindelijk zul je die helemaal niet nodig hebben. Wie een beetje buiten kaders denkt, heeft al gauw een perfecte methode te pakken om flink wat aan lichaamsbeweging te kunnen doen. Waar en wanneer dan ook.

Mocht je nou op dat gebied onverhoopt toch nog om een beetje inspiratie verlegen zitten, dan raden we je aan om verder te lezen.

De benenwagen pakken

auto-rijden

De auto mag ook wel, hoor. Maar dan wel om een plek te bereiken waar je heerlijk je benen kunt strekken. Zelfs tijdens werkdagen kun je dit gewoon doen. Heb jij een baan waarbij je – zoals nu de norm is – thuis de hele dag achter een bureau zit en naar een scherm staart? Of op een andere manier nauwelijks mobiel bent? Dan zijn de pauzes die je neemt, naast nuttig om jezelf van een passende dosis voedsel en drinken te voorzien, handig om te gaan bewegen. Even een wandelingetje maken zal je goed doen. Datzelfde geldt voor de frisse lucht die je inademt. En je bent naast fysiek ook mentaal eventjes helemaal ergens anders. Daar valt ook behoorlijk wat voor te zeggen!

Trappen en joggen

Met trappen bedoelen we niet specifiek een stootzak of boksbal – hoewel, dat mag altijd – maar een fiets. Wederom pak je desnoods de auto en zet je je tweewieler achterop om een mooi natuurgebied te bereiken waar je even flink wat calorieën mag verbranden. En het hoeft niet eens een mountainbike te zijn, een ‘gewone’ fiets mag ook. En wat je ook kiest om te gaan doen voor buitenactiviteit, je hebt altijd de optie om een tracker om je pols te doen die je voortgang bijhoudt. Zo weet je precies wat je vandaag allemaal doet en behaalt en of dat een verbetering is ten opzichte van gisteren. Hierdoor stel je je eigen doelen en prestaties steeds een beetje verder bij en krijg je je nieuwe routine er snel in.

Neem het ervan, want buiten sporten mag nog steeds!

Slecht weer

resistance-band

Oei, ja, dat gooit natuurlijk roet in ‘t eten. Maar niet getreurd, ook onder je eigen dak kun je behoorlijk wat oefeningen doen! En nee, hier heb je geen bijzondere apparaten voor nodig. Enkel flink wat ruimte en eventueel een matje. Natuurlijk mag je er ook andere attributen bij gebruiken, zoals gewichten. Of zelfs een resistance band, waarmee je de meest gebruikelijke bewegingen steeds moeilijker maakt. Hierdoor worden je spieren flink getraind! En het mooie eraan is natuurlijk dat je hier helemaal niks of niemand anders voor nodig hebt. Alleen jezelf!

Laat een reactie achter