Het omgaan met het verlies van een geliefde kan een hele uitdaging zijn en voor een emotioneel moeilijke tijd zorgen.

Een geliefde eren en herinneren door middel van een persoonlijke en zinvolle dienst, zal voor familie en vrienden troost brengen en blijvende herinneringen creëren.

Door de herdenkingsdienst persoonlijk te maken, kan het verwerkingsproces gemakkelijker worden gemaakt.

Het kiezen voor de meest geschikte dienst en een die ook past bij de persoon wiens leven je wilt eren, kan echt een uitdagende taak zijn.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, reken dan op onze begrafenisondernemers die je zorgvuldig en medelevend kunnen begeleiden bij het opzetten van een persoonlijke begrafenis- of herdenkingsdienst.

Het personaliseren van een begrafenis of herdenkingsdienst begint met het bekijken wat het leven was dat de persoon leefde en je richten op het in elkaar zetten van een dienst, dat een eerbetoon aan en een viering van dat leven is.

Tijdens de dienst kunnen favoriete verhalen, prestaties, hobby’s en interesses van de geliefde aan bod komen. Wij kunnen helpen bij het uitzoeken van foto’s, muziek en andere items om een thema te creëren voor de dienst, die jouw geliefde eert en zijn of haar leven viert.

Een dienst gaat over het herinneren, het eren en het vieren van een geleefd leven. Sommige mensen vinden het erg moeilijk om met het verlies om te gaan en het creëren van een opbeurende ambiance zal familie en goede vrienden helpen zich prettiger te voelen en zich te concentreren op het koesteren en het bewaren van goede herinneringen.

Vormen van personalisatie die interactiever zijn, zorgen er ook voor dat de familie en de begrafenisgasten zich meer betrokken voelen bij de dienst, zodat ze aan hun verwerking kunnen beginnen. Overigens is het belangrijk om een goede uitvaartverzekering af te sluiten. Bekijk daarom UitvaartverzekeringExpert.nl voor de beste verzekering.

Hier zijn enkele creatieve personalisatie-ideeën, die je misschien wilt overwegen:

1. Een tafel met herinneringen 

Een tafel met herinneringen is een vast onderdeel van elke gepersonaliseerde dienst geworden. Er kunnen meerdere tafels worden neergezet om zo verschillende fases of interesses en prestaties uit het leven van je geliefde te vertegenwoordigen. Familie en vrienden worden aangemoedigd om met behulp van verschillende items hun verbeelding te gebruiken, om zo het leven van de overledene weer te geven. Je kunt dan denken aan items zoals foto’s, certificaten, trofeeën, persoonlijke voorwerpen en nog veel meer.

2. Een verzameling gedenkstenen

Er kan ook een tafel worden neergezet met kleine steentjes en stiften en een bord dat gasten instrueert om hun namen en een korte boodschap op een steen te schrijven om zo de geliefde te eren. De familie kan de steentjes dan in hun huis of tuin bewaren of ze ergens neerleggen op een plek die betekenisvol is voor hun geliefde.

3. Een unieke manier om foto’s te tonen

fotos-unieke-manier

Een zeer creatieve en unieke manier voor de familie om foto’s van hun geliefde weer te geven, is door ballonnen te gebruiken, zoals je hieronder op de afbeelding kunt zien. Dit zorgt voor een zeer mooie en memorabele sfeer tijdens de dienst.

De familie kan foto’s aan de ballonnen binden, er een krans mee maken of aan wasknijpers hangen om een nog uniekere touch aan de dienst te geven.

4. Een boompje met herinneringen 

Dit is een geweldige manier om begrafenisgasten tijdens de dienst te betrekken. Gasten kunnen hun favoriete herinnering aan de geliefde opschrijven en in een prachtig versierd boompje hangen, die de familie dan mee naar huis kan nemen.

5. Favoriete lekkernijen van de geliefde

Dit is een leuke en gemakkelijke manier om gasten te laten lachen en te praten over het leven van de overledene. Begrafenisondernemers kunnen kleine pakketjes met het favoriete snoepje of een andere lekkernij van de persoon uitdelen, zodat iedereen dat ter nagedachtenis aan hem of haar mee naar huis kan nemen. Een extra speciaal tintje kan worden toegevoegd door een klein berichtje op het pakketje te plakken.

6. Een boom planten

boom

Een werkelijk geweldige manier om je geliefde te eren, is om samen met de gasten een boom te planten om degene die is overleden te eren en te blijven herdenken. De familie kan stekjes uitdelen aan de gasten, zodat elke gast het in zijn eigen tuin of een andere zinvolle plek kan planten. De familie kan ook tijdens de dienst een boom planten op voorwaarde dat het op een legale plaats wordt geplant.

Laat een reactie achter