In de afgelopen decennia is creatine een voedingssupplement voor mannen geworden, die kracht en magere spiermassa willen opbouwen. Je hebt waarschijnlijk wel mannen in de sportschool gezien, die creatine in de vorm van poeder, capsules of als onderdeel van een kant-en-klare shake gebruikten.

Hoewel creatine nog steeds populair onder sporters is, zijn veel jongens nog steeds sceptisch over de voordelen ervan of op zijn minst onbekend met wat creatine te bieden heeft. Het korte antwoord is: veel. Hier zijn zes redenen waarom je echt zou moeten overwegen om creatine monohydraat van BASE247 aan je dagelijkse voedingssupplement toe te voegen.

1. Het vergroot je kracht

schoenen aantrekken fit man

Probeer jij kracht op te bouwen maar merk jij dat je niet sterker wordt? Ben je bang dat je een plateau hebt bereikt? Als dat zo is, kan creatine je misschien naar een hoger niveau tillen. Het consumeren van creatine kan volgens een onderzoek in Californië je spieren helpen om phospocreatine op te bouwen, waardoor je bij kortere, intense, krachtopbouwende oefeningen beter kunt presteren. Als jij in de sportschool veel explosieve, zware liften met minder herhalingen doet, overweeg dan om een creatine supplement te nemen of eet voedingsmiddelen met een hoger creatinegehalte, zoals bijvoorbeeld varkensvlees, zalm, tonijn en rundvlees.

2. Snellere reactietijd

Soms is alles wat nodig hebt om te slagen in het leven een goed begin. Hoewel dat in de politiek misschien niet waar is, kan het je zeker helpen in de sportwereld. Italiaanse onderzoekers ontdekten dat hoogspringers en sprinters, die creatine supplementen slikten, de eerste 30 seconden van hun prestaties met ongeveer 10% verbeterden. Als seconden ertoe doen of als je gewoon een vroeg voordeel ten opzichte van je vrienden op de baan wilt behalen, kan een creatine shake een verschil maken.

3. Verhoogt het testosteron

Helaas is het gebruikelijk dat de testosteronspiegel zodra je de dertig jaar bereikt afneemt. Je kunt een afname van energie, uithoudingsvermogen, kracht, mentale scherpte en zin in seks ervaren. Een oplossing is een testosteronvervanginge therapie, zoals injecties of een dagelijkse pleister, maar er zijn ook tal van nadelige gevolgen voor de gezondheid. Iets anders dat je kunt proberen, is creatine. Volgens een onderzoek in New Jersey verhoogden de deelnemers, die dagelijks een creatine supplement slikten, na een weerstandstraining van 10 weken hun testosteronspiegel aanzienlijk. Als jij je zorgen maakt over jouw testosteronniveaus, vraag dan je arts om een bloedtest uit te voeren.

4. Verhoogt de mentale scherpte

Behalve dat het de fysieke prestaties verbetert, is er van creatine ook aangetoond dat het de mentale scherpte verbetert. Australische onderzoekers gaven 45 deelnemers aan een onderzoek gedurende zes weken dagelijks 5 gram creatine supplementen en ontdekten dat veel van de deelnemers de informatie sneller verwerkten en een verbeterd geheugen vertoonden.

5. Verhoogt de productiviteit

boekhouder-laptop

Creatine kan volgens Britse onderzoekers je productiviteit helpen verbeteren. Kajakkers, die creatine supplementen kregen, konden tijdens het peddelen aanzienlijk meer werk verzetten, wat suggereert dat creatine een prestatieverbetering biedt voor fysieke activiteit. Of je nu in een kajak peddelt, thuis werkt of in de sportschool actief bent, als je het meeste uit je tijd wilt halen, overweeg dan om het voorbeeld van dit onderzoek te volgen en jouw voeding met creatine aan te vullen.

6. Maximaliseert de spiergroei

sportschool-sporten

Het consumeren van eiwitten is essentieel voor spiergroei – maar dat wist je waarschijnlijk al. Maar creatine kan, aldus onderzoekers van de Washington State University, ook hierbij helpen. Uit hun onderzoek kwam naar voren dat mensen, die hun trainingen aanvulden met creatine, aanzienlijke spiermassa en kracht in myogene satellietcellen konden krijgen, die belangrijk zijn bij de regeneratie en het algehele onderhoud van skeletspieren. Uiteraard moet je voeding ook op orde zijn en kan je in combinatie met een fatburner powder er droog uit blijven zien.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Laat een reactie achter