Een goede nachtrust is een van de belangrijkste dingen voor je gezondheid. Slaap is een belangrijk onderdeel van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en is ook belangrijk voor het geheugen, het leren en de concentratie. Het kan je ook helpen gewicht te verliezen door je ghreline-niveaus te verlagen, het hormoon dat honger stimuleert. Het verhoogt ook leptine, het hormoon dat een vol gevoel aangeeft. Niet genoeg slaap krijgen resulteert in slaaptekort. Dit veroorzaakt verminderde cognitieve prestaties en verhoogt het niveau van stresshormonen zoals cortisol in je lichaam. Dit kan na verloop van tijd leiden tot depressie en angststoornissen of zelfs hartaandoeningen. Daarom is comfort het belangrijkste om in gedachten te houden bij het kiezen van een matras. Je lichaam moet ondersteund voelen, maar niet te veel druk op de wervelkolom of gewrichten. Je moet in staat zijn om goed te slapen en met een fris gevoel wakker te worden nadat je op je matras hebt geslapen. Met Serta boxsprings kun je dit comfortniveau bereiken.

Een hoofdeinde voor je bed

industriele-slaapkamer

Een hoofdbord is meer dan alleen een designelement. Het is een plek om je hoofd op te rusten, maar het kan ook worden gebruikt voor opslag of als extra oppervlak voor je nachtkastje. Als je handig bent met gereedschap en ruimte over hebt in je slaapkamer, overweeg dan om haken aan weerszijden van je Caresse boxspring toe te voegen. Zo kun je er jassen en tassen aan ophangen en uit het zicht houden. Veel hoofdeinden doen ook dienst als planken en je kunt aan elke kant gewoon nachtkastjes toevoegen. Je kunt decoratieve elementen gebruiken die betrekking hebben op je levensstijl om bij het thema te blijven. Dit kan van alles zijn, van kunstwerken of foto’s van reizen over de hele wereld of zelfs gewoon stadsgezichten die op de muur achter je bedframe worden weergegeven.

De juiste vellen en omslagen toevoegen

lage-boxspring-slaapkamer

Er zijn veel soorten lakens en hoezen die je kunnen helpen aan een betere nachtrust. Het is belangrijk om te overwegen of je beddengoed zowel comfortabel genoeg voor je is als duurzaam. Sommige materialen zijn meer ademend dan andere en sommige zijn meer hypoallergeen dan andere. Heb je het graag warm of koud tijdens het slapen? Het is ook belangrijk om lakens te kiezen met het juiste materiaal voor je behoeften. Als je op zoek bent naar zachtheid en warmte, overweeg dan katoenen percal lakens. Deze zullen heerlijk aanvoelen op je huid.

Laat een reactie achter