We maken er allemaal gebruik van, internet via onze mobiele telefoon. Via uw provider krijgt u een bepaald aantal data naar gelang het abonnement dat u heeft. Dat kan een sim only bij Simyo betreffen. Komt het regelmatig voor dat u toch buiten uw bundel gaat? Dan kunt u overwegen om die maandelijks aan te passen. Nog beter is wellicht om te weten welke apps echte data verslinders zijn.

Maakt Facebook veel data op?

De meeste mensen bezoeken dagelijks hun facebook account om zo op de hoogte te blijven van de belevenissen van vrienden en bekenden. Zeker in deze tijden van corona waarbij we verplicht veel minder vrienden zien is het de manier om met elkaar in contact te blijven. Wanneer u behalve chatten ook veel filmpjes en foto’s bekijkt op facebook kan het dataverbruik snel oplopen

WhatsApp een data verslinder?

telefoon-apps

Een zeer populaire app om elkaar snel berichten te sturen eventueel voorzien van filmpjes en foto’s of links naar websites. Hoewel het verbruik minder is dan dat van facebook, laat ook WhatsApp het verbruik van data flink stijgen. Zeker wanneer u deelnemers bent in verschillende WhatsApp groepen en daarin veel berichten en foto’s ontvangt.

Instagram en Pinterest

Instagram is vooral een fotoplatform waar dagelijks duizenden berichten worden gedeeld. Hoewel de tekstberichten op Instagram kort te noemen zijn, zorgen de vele foto’s voor extra verbruik van uw datalimiet. Op Pinterest vindt u een zee aan creatieve ideeën op welk vlak dan ook. Voor u het weet zit u al snel een half uur rond te kijken, dit komt uw datalimiet zeker niet ten goede.

Gamen met onbeperkt internet

gamen-telefoon

Online gamen is één van de grotere data verslinders. Vooral de grote spellen met prachtige graphics vreten werkelijk data. Games als Real Racing, Heartstone, Dr Mario World en Vainglory zijn erg populair maar door hun zeer gespecificeerde filmpjes en graphics behoren deze ook tegelijk tot de grote data verslinders. Met sim only onbeperkt internet kunt u net zolang gamen, internetten, appen of mailen als u wenst. U betaald een vast bedrag en kunt nooit uw bundel te buiten gaan.

In samenwerking met Simyo

Laat een reactie achter