Vliegvelden zijn waarschijnlijk de drukste plekken ter wereld. Nu er zoveel mensen de wereld over reizen voor vakanties en voor werk zijn er veel vliegvelden ontwikkeld. Ze bieden allerlei faciliteiten voor mensen die regelmatig of eens per jaar reizen. Hoewel een normale terminal voor de meeste mensen voldoende comfort biedt om te wachten voor het overstappen op een volgende vlucht, zijn er ook mensen die behoefte hebben aan meer rust en comfort, met voorzieningen die je bij een standaard terminal simpelweg niet kan verwachten. Voor zij die op zoek zijn naar de beste plekken voor een heerlijk ontspannen overstap zijn hier de 10 meest indrukwekkende Vliegveld Lounges in de wereld:

10. Centurion Lounge – Hong Kong International Airport

Centurion Lounge Hong Kong

Met een supermodern design behoort de Centurion Lounge van het Hong Kong International Airport tot een van die plekken die je echt thuis doet voelen. De elegante, klassieke en toch moderne inrichting van de Centurion Lounge gaat de strijd aan met de mooiste woonkamers ter wereld.

De nieuwste trends in meubilair vloeien samen tot een elegante look. Barkrukken van Bertoia, stoelen van Warren Platner, tafels vervaardigd door Eero Saarinen en Tom Dixon lampen. Je wilt hier gewoon niet meer weg.

9. Business Lounge – Tallinn Airport

Tallinn Airport International Business Lounge

In een poging om het ‘gezelligste vliegveld van de wereld’ te worden zal Tallinn Airport je niet teleurstellen wanneer het om hun businessclass lounge gaat. Het komt erg in de buurt van de sereniteit en het comfort van een goed hotel. De businesslounge biedt haar gasten enorm veel voorzieningen.

Er zijn comfortabele slaapplekken, een open haard en een heerlijk restaurant met bar waar lokale gerechten worden geserveerd, een kantoorruimte, massagestoelen, een buitenterras, kinderspeelplaats, een prachtige bibliotheek en een uitzicht op de zonsopkomst over het vliegveld. Het is dan ook niet vreemd dat de Tallinn Airport’s Business Lounge als beste van Europa is geselecteerd.

8. British Airways Concorde Room – London Heathrow Airport

British Airways Concorde Room

Even de herinneringen ophalen aan de korte periode waarin supersonisch trans-Atlantisch vliegen mogelijk was. DeBritish Airways Concorde Room op Londens Heathrow International Airport behoort tot de top tien first-class vliegveld lounges in de wereld.

De grote lederen banken en gashaarden gepaard met exceptionele kroonluchters brengen een speciaal decor tot stand dat eerder doet denken aan een luxueuze hotelkamer dan een vliegveldlounge. Daarnaast biedt het restaurant een gevarieerd aanbod en heeft de spa alle voorzieningen en behandelingen die je kan bedenken om een overstap op Heathrow onvergetelijk te maken. Bedden, en en-suite badkamers en douches bieden veel comfort voor de zakenreiziger.

7. Qatar Airways Al Safwa First Lounge – Doha Hamad International Airport

Qatar Airways Al Safwa First Lounge

Qatar Airways is een van de meest luxueuze luchtvaartmaatschappijen. Daarom heeft het op de thuisbasis: Doha Hamad International Airport een prachtige lounge gemaakt voor haar premium gasten.

Met haar hoge zandsteen en marmer ontwerp is het waarschijnlijk een van de meest indrukwekkende lounges ter wereld. Als de ongelooflijke fontein in het midden je niet opvalt dan zal het ontwerp gebaseerd op het Doha Museum van Islamitische kunst hier zeker verandering in brengen.

6. VIP Lounge Club – Punta Cana International Airport

VIP Lounge Club Punta Cana

Een bestemming zoals Punta Cana in de Dominicaanse Republiek verdient een uitzonderlijke lounge op haar internationale vliegveld. De VIP Lounge Club is ontworpen door de beroemde Dominicaanse architect Antonio Segundo Imbert en een van de beste plekken op aarde om tot rust te komen. Het weerspiegelt de tropische stijl van de resorts die aan de oceaan liggen. De lounge is een open plek met modern en elegant meubilair, een palm dak en, waarom ook niet, een infinity pool met een panoramisch uitzicht over de landingsbaan. Wat kan een reiziger nog meer verwachten van een vliegveld lounge?

5. Air France La Premiere Lounge – Paris Charles de Gaulle International Airport

Air France La Premiere Lounge

Charles de Gaulle International Airport kon natuurlijk niet achterblijven. La Premiere Lounge van Air France is een van ’s werelds beste wanneer het aankomt op het serveren van uitzonderlijke wijnen en cocktails. Hoewel deze lounge enkel beschikbaar is voor mensen die om en nabij de 10.000 euro voor hun ticket betalen worden de gelukkigen ontvangen in een speciale entree, met priority security screening en bagagevervoer.

La Premiere Lounge heeft een restaurant met menu’s die zijn samengesteld door de beroemde chef Alain Ducasse, een prachtige spa met allerlei heerlijke behandelingen en slaapplaatsen. Alsof dat nog niet voldoende is, worden gasten van La Premiere Lounge met een auto van Air France naar het vliegveld gereden waardoor ze niet door de menigte hoeven wanneer ze aan boord gaan.

4. Club Kingston – Jamaica Norman Manley International Airport

Club Kingston

In tegenstelling tot ander VIP, eerste of business klas lounges, opent de Club Kingston haar deuren voor alle passagiers, ongeacht de klasse en de maatschappij. Dat is wellicht een van de redenen dat het zulke goede recensies heeft ontvangen, alsmede stemmen voor de Priority Pass company’s Lounge of the Year Awards, waar het vorig jaar op de eerste plek eindigde.

Club Kingston biedt een echte Jamaicaanse atmosfeer, met op de achtergrond reggae muziek en een prachtig eilanddecor. Het menu bevat onder meer traditioneel Jamaicaanse gerechten en drankjes. De zakelijke passagiers kunnen genieten van afgezonderde meeting rooms en er is een conferentieruimte met werkstations voor mensen die nog aan het werk moeten. Daarnaast is er de optie om een douche te nemen of van spa faciliteiten te genieten voor zij die een lange vlucht voor de boeg hebben.

3.Lufthansa First Class Terminal – Frankfurt Airport

Lufthansa First Class Terminal

Hoewel de meeste luchtvaartmaatschappijen een speciale eersteklas lounge hebben heeft Lufthansa ervoor gekozen om een hele terminal toe te wijden aan haar meest prominente gasten. De Lufthansa First Class Terminal op Frankfurt Airport heeft haar eigen gebouw, waardoor het een van de meeste exclusieve vliegveldlounges ter wereld is.

Met de beste voorzieningen die je in een vliegveldlounge kan verwachten is het niet vreemd dat de Lufthansa First Class Lounge met stip op nummer één staat. Denk aan de marmeren en eiken snoepwinkel, slaapkamers, een sigaar lounge, een familiehoek met speelplaats voor kinderen en een persoonlijke assistent om je door de douane en security te loodsen. Wat kan een premium reiziger nog meer wensen? Een buffet met gezonde en overheerlijke maaltijden, een luxe suite met bad en een Porsche of Mercedes met privéchauffeur om naar het vliegtuig gereden te worden.

2. SATS Premier Lounge – Singapore Changi International Airport

SATS Premier Lounge

De Aziatische wereld staat niet bekend om haar afwachtende houding met betrekking tot de eersteklas lounges. De Singapore Changi International Airport kent daarom de SATS Premier Lounge, stralend met rijke cultuur en comfort en luxe voor haar cliënten.

De ontwerpers van de lounge hebben de perfecte ambiance gecreëerd door modern design te mixen met comfortabele ruimten en lokale kunstwerken. Het is innemend en discreet, de diensten die worden aangeboden zijn van het hoogste niveau en zijn ook afgestemd op de festivals die in het land gaande zijn. Hierdoor creëren ze een continuïteit in sfeer, midden in de Premier Lounge.

1. Swiss First Class Lounge – Zurich Airport

Swiss First Class Lounge

Wat kan je verwachten van de thuishaven van Swiss Airlines in Zurich? Dat zullen we je vertellen: een lounge van wereldklasse, een meesterwerk qua design en voorzieningen. De Swiss First Class Lounge is gebouwd met hout en steen en toch zo modern als kan, met elegante lijnen en een chic ontwerp.

Naast de visuele aantrekkingskracht biedt de lounge haar gasten een champagnebar voor een ontspannen overstap, privé slaapkamers voorzien van Bulgari weelde en een buitenterras met een ongelooflijk uitzicht over de Alpen.

Laat een reactie achter