Zoals je zometeen zult zien, hebben de miljardairs op onze lijst van de rijkste mensen ter wereld meer geld te besteden dan dat zij weten wat ze ermee kunnen doen. Als gevolg hiervan zijn deze extravagante woningen uitgerust met alleen maar luxe zoals verwarmde oprijlanen, helipads en 175.000 dollar badkuipen.

Niet alle villa’s op onze lijst zijn er echter vanwege het prijskaartje. In sommige gevallen is het hun grote maat, terwijl het bij andere hun eigenheid is. Wat het ook mag zijn, van Beverly Hills naar de Franse Rivièra, dit zijn de 25 meest krankzinnige villa’s ter wereld!

25. Hearst Mansion in Beverly Hills

Dit is de villa van William Hearst een beroemde krantenmagnaat. Deze extravagante Beverly Hills-woning is in 1947 verkocht voor 120.000 dollar. Vandaag is de prijswaarde maar liefst 1300 keer verdubbeld. Het heeft zijn eigen nachtclub, en de buren zijn Tom Cruise en David Beckham.

Prijskaartje: 165 miljoen dollar

24. The Manor in Los Angeles

Met 123 kamers, een schaatsbaan en een kamer die alleen voor het verpakken van cadeautjes wordt gewijd, is deze krankzinnig grote villa in Los Angeles op de 24e plaats geëindigd.

Prijskaartje: 150 miljoen dollar

23. Dar al-Hajar in Jemen

Met de naam “Rock Palace”, omdat het staat op een rots, werd dit herenhuis gebouwd als het ‘zomerhuisje’ voor Imam Yahya, de islamitische leider van Jemen. De villa is beroemd om zijn talrijke geheime gangen.

Prijskaartje: onbekend

22. Hala Ranch villa in Colorado

De Hala Ranch is in het bezit van Prins Bandar Bin Sultan uit Saoedi-Arabië. Hij kocht het pand als ambassadeur in de Verenigde Staten. Als een van de grootste in het land, heeft de villa zijn eigen afvalwater zuiveringsinstallatie, benzinepomp en eigen skigebied.

Prijskaartje: 135 miljoen dollar

21. Alan Jackson Estate villa in Nashville

Zanger Alan Jackson’s villa is te vinden in de buitenwijken van Nashville, Tennessee. Uitgestrekt over 135 hectare komt het met een garage waar maar liefst 20 auto’s in passen.

Prijskaartje: 35 miljoen dollar

20. Acqua Liana villa in Florida

Florida is beroemd om zijn luxe maar deze villa gaat dan toch weer een stapje verder. Frank McKinney, de beroemde vastgoed kunstenaar, bouwde dit 15.000 m² grote villa nadat hij geïnspireerd was door uitstapjes naar Fiji en Tahiti. De villa bevat een leger aan zonnepanelen, een watersysteem dat het zwembad vult met gezuiverde regenwater, en genoeg hout om ongeveer 10 hectare regenwoud te besparen.

Prijskaartje: 23 miljoen dollar

19. Balmoral kasteel in Schotland

Het Balmoral kasteel van de koninklijke familie in Schotland is slechts een klein deel van wat de familie bezit. Het is waarschijnlijk een van de grotere mansions op de lijst. Het is namelijk zo’n 50.000 hectare groot. De villa is zo groot dat het komt met beheerde kuddes herten en pony’s.

Prijskaartje: onbekend

18. Fairfield Pond villa in Amerika

Voor maar liefst 198 miljoen dollar is dit een van de duurste villa’s in de Verenigde Staten. De villa is gebouwd door Ira Rennert in Sagaponack, New York. Het staat tegenover de Atlantische Oceaan en staat vol met leuk speelgoed, waaronder een hot tub ter waarde van $150.000.

Prijskaartje: 198 miljoen dollar

16. Poronui Station villa in Nieuw Zeeland

Voor maar liefst $25 miljoen dollar is dit Nieuw-Zeelandse paradijs een heel landschap in vergelijking met elk andere villa op deze lijst. Het wordt namelijk geleverd met meer dan 16.000 hectare grond en het hoofdgebouw is gebouwd op een plateau over de Taharua rivier.

Prijskaartje: 25 miljoen dollar

15. Toprak Mansion in Londen

https://www.youtube.com/watch?v=QKqiXkzurr0

Zoals je misschien al hebt opgemerkt is Londen niet bepaald een goedkope plek om te leven. Gebouwd door de Turkse zakenman Halis Toprak, komt deze massale villa in het noorden van de stad met een eigen Turks bad.

Prijskaartje: onbekend

14. Barbie paleis in Berlijn

Gelegen in Malibu, Californië, is deze levensgrote villa in de style van Barbie te vinden. Er zijn talrijke poppen verspreid over het terrein en er is zelfs een kroonluchter ter waarde van 200.000 dollar (gemaakt van blonde pruiken).

Prijskaartje: onbekend

13. Mount Lavinia villa in Sri Lanka

Hoewel dit nu een hotel is, heeft deze 275-kamer villa in Sri Lanka een uitgebreid verleden en op een bepaald moment zelfs gediend als een militaire ziekenhuis in de Tweede Wereldoorlog.

Prijskaartje: onbekend

12. Bran kasteel in Roemenië

Er zijn verschillende locaties in Roemenië die beweren dat het de thuisbasis van de beruchte Dracula. Door de communisten kwam het uiteindelijk terug in de handen van de Hapsburgs.

Prijskaartje: 91 miljoen dollar

11. De 1,8 meter brede ‘villa’ in Londen

Oke, dit is natuurlijk niet echt een villa, maar kom op.. We hebben hier een huis (ook wel de six feet wide house genoemd) van slechts 1,8 meter breed ter waarde van bijna 1 miljoen dollar! Dat is aardig wat geld voor een huis waar je bijna niet eens een toilet in past.

Prijskaartje: 1 miljoen dollar

10. Villa de L’Amitie in Amerika

Dit is een van de vele landgoederen van Donald Trump. Hij kocht het voor 40 miljoen dollar bij een faillissement veiling voor renovatie. Je krijgt er dan ook een bushuis bij en een prachtig uitzicht op de oceaan.

Prijskaartje: 125 miljoen dollar

9. Villa Versailles in Florida

De villa Versailles in Florida is de grootste familiehuis die ooit in de Amerika gebouw is. Het is gebouw door David Siegel maar is nooit volledig afgerond. Toch heeft deze villa 30 slaapkamers, 3 zwembaden en een garage waarin 20 auto’s passen.

Prijskaartje: 75 miljoen dollar

8. Villa Fleur de Lys in Beverly Hills

Maria Careys Beverly Hills crib is nog een dure herenhuis gemodelleerd na het Palace of Versailles met 41.000 vierkante meter spa’s, tuinen en paviljoens.

Prijskaartje: 125 miljoen dollar

7. The Pinnacle villa in Montana

Deze high tech ski lodge is gevestigd in een exclusieve miljardairs gemeenschap bekend als de “Yellowstone Club” in Montana. Het heeft verwarmde vloeren, opritjes en een open haard in elke kamer.

Prijskaartje: 155 miljoen dollar

6. De Manalapan Villa in Florida

In Florida wordt deze villa beschouwd als het grootste strandhuis ter wereld. Dit landgoed in Manapalan, Florida, beschikt over een 6000 m² grote slaapkamer, een haaientank en een wandelroute.

Prijskaartje: 135 miljoen euro

5. Villa Leopolda in België

Gebouwd voor Koning Leopold II van België in 1902, heeft dit enorme Franse landgoed maar liefst 50 (voltijd) tuinmannen in dienst. Maar toen de Russische miljardair Mikhail Prokhorov een deposit van $ 75 miljoen verloor, heeft hij dit paradijs gedag gezegd na de financiele crisis.

Prijskaartje: 750 miljoen dollar

4. Updown Court villa in Engeland

Door sommigen beschouwd als de belangrijkste particuliere residentie die sinds de 19e eeuw in Engeland is gebouwd, heeft deze prijzige plaats een helikopteropslag, verwarmde oprit en een ondergrondse garage waarin 8 limousines past. Bovendien krijg je er buren bij zoals Elton John en de koningin in het Windsor kasteel.

Prijskaartje: 150 miljoen dollar

3. The Penthouse in Londen

Deze Penthouse is eigendom van Penthouse Magazine. Dit 6-kamer appartement in Number One Hyde Park kijkt uit over het centrum van Londen. Er wordt beweerd dat dit een van de duurste penthouse is ter wereld.

Prijskaartje: 220 miljoen dollar

2. Biltmore Estate kasteel in Amerika

Als de grootste particuliere woning in de Verenigde Staten vindt je in het Biltmore kasteel maar liefst 250 kamers en is nog steeds eigendom van een van de nakomelingen van de oorspronkelijke bouwer, George Vanderbilt.

Prijskaartje: 1,2 miljard dollar

1. Antillia Mumbai villa

De Antilla Mumbai is in het bezit van een van de rijkste mensen ter wereld, Mukesh Ambani. Niets verrassend bezit hij ook het duurste huis ter wereld. Dit huis is vernoemd naar het mythische Atlantische eiland Antillia en beschikt over 600 voltijdse medewerkers.

Prijskaartje: 2 miljard dollar

Laat een reactie achter