Mensen die alleen reizen, vooral vrouwen, zie je steeds meer en dat kan een groot avontuur zijn, maar je hoeft het niet helemaal in je eentje te doen. Soms kan de gedachte aan alleen reizen ontmoedigend zijn en kunnen er enkele bestemmingen zijn die je niet zou overwegen, maar dat hoeft echter niet zo te zijn met onze beste avonturen voor mensen die alleen willen reizen.

Of het nu gaat om een ​​begeleide tour, een verblijf, een ontdek vakantie, een rivier- of een oceaancruise, wandel-, fiets- of hikeavonturen, het maakt niet uit waarnaar je op zoek bent, want er is veel keuze beschikbaar, met voor elk wat wils. Allemaal speciaal geschikt voor individuele reizigers, die op zoek zijn naar de veiligheid en de zekerheid van zorgeloos reizen, samen met andere gelijkgestemde reizigers, terwijl ze op zoek zijn naar nieuwe ervaringen en bestemmingen.

De meeste rondreizen voor alleenreizenden berekenen geen of slechts een kleine eenpersoonstoeslag en zijn in het algemeen geschikt voor alle leeftijdsgroepen, hoewel er sommige rondreizen beschikbaar zijn op basis van leeftijdsgroepen.

Dit zijn onze 5 beste bestemmingen voor de individuele reizigers.

1. Zuid-Afrika

zuid afrika

Ongelooflijke safari’s, veel verschillende culturen, een magisch landschap, een kleurrijke geschiedenis samen met fantastisch eten en wijn zorgen voor een bestemming van wereldklasse.

Maak afhankelijk van het seizoen een volledig begeleide safari in het Kruger National Park, bezoek Hermanus voor ‘s werelds beste gelegenheid om walvissen te spotten, ervaar de wijngebieden van de Western Cape, inclusief een rondleiding door de wijnkelder en een proeverij op een 300 jaar oud wijndomein. Als dit niet genoeg is om je nieuwsgierigheid te wekken, kun je botanische tuinen en musea bezoeken en ook genieten van een verblijf in de kosmopolitische stad Kaapstad en een bezoek brengen aan ‘s werelds derde grootste kloof, Blyde River Canyon en getuige zijn van prachtige zonsondergangen.

2. India

india

Ongelofelijk India – een land van enorme contrasten en een ongelooflijke schoonheid, dat wacht om ontdekt te worden. Met wereldberoemde bezienswaardigheden tot wonderbaarlijke verborgen schatten. Jouw bezoek zal een waar feest voor de zintuigen zijn omdat de levendige kleuren, de heerlijke smaken en de bedwelmende geuren het tot een onvergetelijke vakantie maken.

Maak een rondleiding door de stad in zowel New als Old Delhi, je zult tijgers kunnen spotten in hun natuurlijke habitat, de verbazingwekkende architectuur en paleizen van de ‘roze stad’ van Jaipur kunnen bezoeken en natuurlijk is het hoogtepunt voor velen een bezoek aan de iconische Taj Mahal, die zo vaak te zien is op foto’s, maar dat is nooit zo mooi als in het echt. Sluit af met een adembenemende treinreis naar de Himalaya en het hillstation van Shimla.

3. Cuba

cuba straat

Reis dwars door het land en verken de revolutionaire geschiedenis van het eiland en zijn moderne, levendige Caraïbische cultuur. Bezoek Havana, de vervaagde koloniale maar bruisende Cubaanse hoofdstad waar op bijna elke hoek een rumbar te vinden is.

Ontdek koloniale hoogtepunten en ga door het glorieuze platteland, rijk aan exotische vogels en bloemen. De zee is nooit ver weg, met spectaculaire kustlijnen en tropische eilanden om van te genieten. Wandel door bergbossen, zwem in zwembaden met zoet water en kampeer op haciënda’s, trek door de jungle naar het rebellenhoofdkwartier van Fidel in de vijftiger jaren en geniet van de beroemde witte zandstranden van Cuba, enkele van de beste in de Caraïben.

Dit is een fantastische tijd om Cuba te bezoeken en het eiland te ervaren. Het lijkt een beetje op een stap terug in de tijd, want de afgelopen 50 jaar is er weinig veranderd. Door de recente versoepeling van Amerikaanse sancties, wordt Cuba een steeds populairdere bestemming, met veel veranderingen die waarschijnlijk zullen plaatsvinden in de infrastructuur. Om te reizen in Cuba moet je met het onverwachte rekening houden en een avontuurlijke geest hebben, het is waarschijnlijk een geheel nieuw niveau van ervaringen waarvan je kunt genieten. Ga nu en geniet van deze unieke bestemming voordat deze voor altijd is veranderd.

4. Vietnam en Cambodja

vietnam

Verken tijdens deze tour door Vietnam en Cambodja de Franse koloniale steden van Indochina, unieke culturen en een prachtig landelijk landschap. Verblijf in de ‘Parel van Azië’ Phnom Penh, verken Cambodja’s Angkor, één van ‘s werelds grootste oude vindplaatsen, vergelijkbaar met het oude Rome of de piramides. Toer met een riksja door de Vietnamese hoofdstad Hanoi en geniet in Halong Bay van een ontspannen cruise aan boord van een verbouwde Chinese roversboot, waar je de ongelooflijk mooie kalkstenen kliffen ziet, die uit de turquoise zee oprijzen. Bezoek oude tempels, verblijf in Saigon, geniet van een dag op de Mekong-rivierdelta, ‘s werelds 10e grootste delta, waar je het onveranderde leven op de rivieroever, de glinsterende rijstvelden met buffels, eindeloze velden, betoverende dorpen en unieke flora en fauna kunt zien .

5. Alaska

alaskaErvaar de natuurlijke wonderen van Alaska met zijn machtige gletsjers, pittoreske met sneeuw bedekte bergtoppen, dramatische canyons en prachtige nationale parken, de ongelooflijke verscheidenheid aan dieren in het wild, een land ontstaan door vuur en ijs. Ervaar in de lange zomerdagen Fairbanks bij de poolcirkel en neem de Alaska-spoorlijn voor een mooie reis naar Denali. Geniet van een cruise op een klein schip van de sensatie de Columbia-gletsjer, waar ijs over de oceaan drijft, te zien. Je kunt zelfs op je terugreis een tussenstop in een ander land ontstaan uit vuur en ijs opnemen: IJsland. Deze opwindende tour laat je door de kracht van de natuur verfrist en geïnspireerd terugkeren.

Laat een reactie achter