Piaggio, ook wel bekend om zijn legendarische Vespa-scooters, is helemaal klaar om een ​​reeks nieuwe en vooral slimme voertuigen voor de 21ste eeuw te onthullen. De nieuwe creatie gaat om de robot genaamd Gita, een robot die je overal naar toe volgt en je spullen mee kan slepen. Best handig toch? 

Piaggio Fast Forward in Boston, VS heeft als doel de mobiliteit van de toekomst uit te zoeken en hier op in te spelen op het gebied van transport en robotica.

De eerste interessante uitvinding dat uit het lab van Piaggio komt is de robot Gita, een klein voertuig dat zowel autonoom als intelligent is. Met een ontwerp dat lijkt op een kleine cilindrische koffer die 66 cm (diameter) groot is, schiet Gita langs naast zijn menselijke eigenaar, zowel binnen als buiten. De Gita Robot kan zelfs autonoom in een toegewezen omgeving werken.

Gita kan ongeveer 20 kg lading dragen en heeft een maximale snelheid van 35 km per uur. Het voertuig kan gebruikt worden om goederen of benodigdheden rond of in een kantoor of complex te vervoeren, of gebruikers te begeleiden op uitstapjes, korte pendels of zelfs in het park. Piaggio’s doel is een groener alternatief voor auto’s en scooters te bieden als het gaat om korte stedelijke reizen, terwijl de Gita gebruikers ook worden aangemoedigd om meer reizen te voet te maken. Bedrijven, zoals hotels, zouden in de eerste plaats goed kunnen profiteren van deze intrigerende innovatie.

Via: Piaggio Fastforward

Laat een reactie achter