Het kiezen van het juiste bed is belangrijk voor een goede nachtrust en een gezonde levensstijl. Voor wie op zoek is naar een hoogwaardig bed tegen een betaalbare prijs, kan een bedden outlet een goede optie zijn. Maar wat zijn precies de verschillen tussen een reguliere beddenwinkel en een bedden outlet? Waar dienen jullie op te letten als jullie besluiten bij een bedden outlet kopen? En hoe voorkom je dat je bij een reguliere winkel de hoofdprijs betaalt voor een bed dat het dat niet waard is? En wat zijn de opties voor het online kopen van een bed? Wat zijn de voor- en nadelen van het online kopen van een bed ten opzichte van het kopen in een reguliere winkel of een bedden outlet?

1. Afweging tussen een reguliere beddenwinkel en een bedden outlet

In een reguliere beddenwinkel vind je vaak een uitgebreid assortiment aan bedden van verschillende merken en in diverse stijlen. Deze winkels bieden vaak persoonlijk advies en de mogelijkheid om de bedden uit te proberen voordat je besluit tot aankoop over te gaan. Een van de nadelen is dat de prijzen in een reguliere, fysieke beddenkwinkel doorgaans hoger liggen dan die in een bedden outlet. Dit komt door de hogere kosten die gepaard gaan met het runnen van een reguliere beddenwinkel. Zo hebben ze in de regel hogere inkoopprijzen.

Een bedden outlet daarentegen biedt vaak bedden van bekende merken tegen sterk gereduceerde prijzen. Deze bedden kunnen showroommodellen zijn geweest of bedden met lichte beschadigingen. Omdat bedden outlets vaak minder hoge overheadkosten kennen, bijvoorbeeld doordat ze niet in een duur pand gevestigd zijn maar op een B-locatie, kunnen ze lagere prijzen aanbieden zonder dat je inlevert op kwaliteit.

2. Online bedden kopen

slaapkamer-wit-lichte-tonen-strak-rustig

Tegenwoordig is de trend ook steeds meer om online het bed en andere slaapkamerartikelen te kopen. Online beddenwinkels bieden vaak een uitgebreid aanbod aan bedden en matrassen en andere slaapkamerartikelen zoals kasten. Het aanbod loopt uiteen van betaalbare opties tot luxe modellen. Een van de voordelen van online shoppen is dat je lekker vanuit het comfort van je eigen huis en op de tijden die jou uitkomen (bijvoorbeeld ook ‘s avonds laat als de fysieke winkels dicht zijn) kunt oriënteren op alle verschillende opties. Vaak is het ook goedkoper om online een bed te kopen dan dat dit in een reguliere fysieke winkel is, maar het kan zijn dat een fysieke bedden outlet in dezelfde prijscategorie zit als webshops. En soms zal een fysieke bedden outlet zelfs lagere prijzen hebben dan een webshop.

Bij het online kopen van een bed is het belangrijk om aandacht te besteden aan de specificaties, zoals de afmetingen, materialen en ondersteuning. Je ziet het immers niet fysiek staan en hebt daarom minder snel een goed beeld van hoe het in je kamer past dan dat je dat in een fysieke winkel hebt. Hoewel je het bed verder bij online winkels niet fysiek kunt uitproberen voordat je het koopt, bieden veel online winkels een proefperiode waarbinnen je het bed kunt retourneren als het niet aan je verwachtingen voldoet. Ook kun je ervoor kiezen om in een fysieke winkel bedden te gaan bekijken en op basis daarvan de bekeken bedden online op te zoeken bij goedkopere aanbieders of om verder te zoeken bij merken en/of stijlen die voor jullie eruit zijn gesprongen.

3. Verschillen tussen het kopen van bedden in webshops en in fysieke winkels

Het kopen van een bed in een reguliere winkel biedt als voordeel dat je advies krijgt van daarvoor opgeleid personeel. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om het bed uit te proberen voordat je tot aankoop overgaat. Je kunt de kwaliteit van het bed en het comfortniveau zelf ervaren voordat je een beslissing neemt.

Aan de andere kant biedt online winkelen het gemak van thuis bestellen en vaak een breder assortiment om uit te kiezen. Hoewel je het bed niet fysiek kunt uitproberen, bieden veel online winkels uitgebreide productinformatie en reviews om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

4. Online kun je ook outlet hoekbanken kopen

houten-wandpanelen-slaapkamer

Er zijn ook online outlet stores. Hier kun je tal van zaken bekijken en kopen. Dit loopt uiteen van artikelen voor de slaapkamer tot de keuken tot de woonkamer. Zo kun je ook outlet hoekbanken kopen op sites als die van Showroom Modellen.

Laat een reactie achter