Dat de Waddeneilanden een enorm geliefde bestemming is onder actieve reizigers, is helemaal niet zo vreemd. Het hele jaar door lenen de eilanden zich erg goed voor tal van leuke activiteiten. De meest populaire hebben we alvast voor je op een rijtje gezet. Fijn om te weten, is dat deze uitjes erg makkelijk te plannen zijn vanaf je accommodatie, zoals vanuit een fijn hotel Terschelling.

Maak iedere ochtend een ontspannende wandeling over het strand

brown grass on seashore during daytime

Zie je het al helemaal voor je? Na het ontwaken trek je je schoenen aan en loopt vanuit de accommodatie meteen het strand op. Je bent meteen wakker door de zeebries die je gezicht bereikt. En terwijl je geniet van de kalmte en het geluid van de golven, wordt je getrakteerd op waanzinnige vergezichten. Het is de perfecte activiteit waar je helemaal van tot rust komt en lichaam en geest weer in balans zijn. Zo weet je zeker dat vakantie vieren in je vakantiehuis op Vlieland onvergetelijk gaat zijn.

Trek de stevige wandelschoenen aan en ga een dag wadlopen

Denk je aan het plannen van een activiteit op de Waddeneilanden, dan denk je waarschijnlijk al erg snel aan het plannen van een dag wadlopen. En dat is ook volkomen normaal, want dit moet je eigenlijk minstens één keer in je leven hebben gedaan. Tijdens de wandeling kom je langs kwelders, slikvelden, zandbanken en (diepe) geulen. Onder begeleiding van een gepassioneerde en ervaren gids leer je alles over het prachtige natuurverschijnsel. Wist je zelfs dat de Waddenzee behoort tot UNESCO Werelderfgoed? En terwijl je wandelt over de bodem van de zee, geniet je van een overdonderende stilte en al het moois dat de omgeving je te bieden heeft.

Maak de nodige kilometers door een fiets te huren

elektrische-fiets-wit

Blijf je toch wat liever op het vasteland? Geen probleem. Dan kun je er altijd nog voor kiezen om je eigen fiets mee te nemen – of om er eentje te huren op het eiland. Zo kun je in relatief korte tijd alles van het eiland zien en makkelijk de leukste restaurants bereiken. Fiets een dagje naar de vuurtoren, shop souvenirs in dat ene bruisende plaatsje of zoek een nieuw stuk natuur op voor een flinke wandeling. Keer op keer gaan de eilanden je weer op een erg leuke manier verrassen. Een echte must dus als je de auto liever laat staan.

Laat een reactie achter