Kunstof kozijnen, houten vensterbanken of stolpramen? Je wil in ieder geval dat het er leuk uitziet, maar ook functioneel is. Lees daarom over het decoreren van je vensterbanken en kozijnen, maar ook hoe je een kleur kiest die bij jou past.

Planten

planten bij het raam

Het opvrolijken van je vensterbank of kozijn is makkelijk. Je kunt namelijk allerlei soorten planten plaatsen en je raam zo een stukje gezelliger maken. Planten zijn gezond voor je om in huis te hebben omdat ze een luchtzuiverende werking hebben. Daarnaast biedt het veel sfeer en kleur in je huis. Maar ook buiten in je tuin zijn ze handig om te hebben omdat het kan zorgen voor een goede biodiversiteit in je tuin. Misschien kun je zaadjes planten voor de bijen, zodat ze bij jouw raam kunnen genieten van de bloemetjes. De bij valt namelijk onder een uitstervend dier.

Kleuren kiezen

Kies vooral een leuke kleur voor je kozijnen en vensterbanken. Als je een nieuw kozijn of vensterbank aanschaft kun je natuurlijk zelf de kleur kiezen die bij jou en je huis past. Daarnaast kun je ook kiezen voor een specifieke stijl naar jouw smaak. Mocht je op dit moment geen nieuw product willen aanschaffen maar ben je toch op zoek naar wat verandering? Dan kun je altijd eens kijken of je zelf je kozijnen of vensterbanken kunt schilderen in een nieuwe kleur. Houd bij het kiezen van een kleur rekening met de rest van de kleuren eromheen. Elke kleur heeft een betekenis, omdat kleuren gevoelens kunnen oproepen.

Andere decoratie

woonkamer-licht-beige

Om je huis nog leuker te maken kun je bij een grote vensterbank waar je op kunt zitten zachte kussens neerleggen. Zo zit je nog lekkerder terwijl je naar buiten kijkt en het ziet er ook nog eens mooi uit. Mocht je niet beschikken over een grote vensterbank kun je ook fotolijstjes op je vensterbank zetten. Ook kun je ervoor kiezen om kunstwerken te plaatsen zodat je ze kunt bewonderen. Misschien een mooie vaas, een keramieken beeld of een houtgesneden werk. Het is allemaal afhankelijk van jouw smaak. Veel mensen vinden het ook leuk om de decoratie per seizoen te verwisselen, bijvoorbeeld met Kerst of Pasen.

Schoonmaken

Het onderhouden van je vensterbank of kozijn is ook belangrijk als je wil dat het er mooi en schoon uit ziet. Zorg er daarom voor dat je regelmatig je vensterbank schoonmaakt. Je kunt dit doen met schoonmaakmiddel, maar het is wel afhankelijk van het type materiaal van je vensterbank. Dit geldt dus ook voor je kozijn. Zo is het belangrijk om hout goed te onderhouden, terwijl kunststof bijna onderhoudsvrij is. Kies dus ook zorgvuldig bij het aanschaffen van een nieuw kozijn of vensterbank, omdat elk materiaal verschilt in onderhoud. Houd ook de binnen- en buitenkant van je ramen schoon om het plaatje af te maken.

Conclusie

Kozijnen en vensterbanken zijn een onderdeel van je raam, hier kijk je vaak doorheen en daarom wil je dat het er leuk uitziet. Kies daarom voor passende decoratie en goed onderhoud .

1 reactie

Laat een reactie achter