Met de zomer in aantocht is het hoog tijd om jouw tuin onder handen te nemen. Na een lange winterse periode waarin veel bladeren verloren zijn gegaan en onkruid de kans heeft gekregen om te groeien, is dit hét moment om je tuin weer onder handen te nemen. In dit artikel vertellen wij hoe jij je tuin met een paar simpele ingrepen weer zomerklaar kan maken.

Stof van je terras verwijderen

luxe-terras

Je terras zal in de herfst en winter een lange tijd stil hebben gestaan, wat voor veel troep zal zorgen. Denk aan stof, steentjes en takjes. Dit kan je eenvoudig verwijderen met behulp van bouwstofzuigers. Deze zijn ervoor gemaakt om grof materiaal zoals hout, gruis en snippers op te zuigen.

Je tuin bladvrij maken

In de periode van herfst en winter zullen veel bomen bladeren verliezen. Grote kans dat dit in jouw tuin ook het geval is. En hoe mooi het deken aan bladeren er ook uitziet, zodra het voorjaar aanbreekt is het wel de bedoeling om al dit blad te verwijderen. Met behulp van een hark of bladblazers kan je eenvoudig al het blad wegblazen en in een grote zak weggooien. Op deze manier heeft de grond van jouw tuin weer ruimte om nieuwe planten en bloemen te laten groeien. Er zijn verschillende soorten bladblazers, grofweg te onderscheiden tussen bladblazers met snoer en snoerloze versies. Wanneer je kiest voor een snoerloze, heb je de keuze tussen benzine bladblazers en accu bladblazers. De benzine bladblazer staat bekend als de meest krachtige variant, maar deze maakt ook het meeste geluid.

Nieuw leven in je tuin

terras-bovenaf

Nadat je je tuin weer bladvrij hebt gemaakt is het tijd om je tuin te voorzien van wat nieuw leven in de vorm van bloemen en planten. Je kan ervoor kiezen om een paar grote planten te plaatsen waarmee je gelijk je hele tuin vult. Maar je kan uiteraard ook kiezen voor meerdere kleine plantjes. Een kleurrijke tuin met planten en bloemen niet alleen leuk voor het oog, maar is ook nog goed voor het leven van insecten en dieren in je tuin.

Creëer een gezellige zithoek

De zomer brengt ook langere, zwoele zomeravonden met zich mee. Het is daarom goed mogelijk dat je veel tijd door zal brengen in je tuin. Door een gezellig zithoekje te maken in je tuin, zal dit aanvoelen als een extra woonkamer waar je buiten kan genieten van het mooie weer.

Ben jij van plan binnenkort je tuin aan te pakken en zomerklaar te maken? Met de bovenstaande tips weten wij zeker dat het een geslaagd zomerseizoen zal worden. 

Laat een reactie achter