Dianne van den Eng kennen veel mensen dankzij haar hoofdrol in seizoen 1 van de Disney+ serie Jonge Garde. Na haar opleiding aan de toneelschool in Harderwijk verhuisde Dianne in 2018 naar Amsterdam. Wonend in het culturele hart van Nederland wilde ze haar carrière als actrice verder uitbouwen en dat is heel goed gelukt.

Schitteren op het witte doek

De rol in Jonge Garde zorgde ervoor dat Dianne van den Eng bekendheid kreeg bij castingbureaus. Hierdoor bleven nieuwe rollen zeker niet uit. Ze werd gevraagd voor een rol in de bioscoopfilm Fissa en later volgde de komedie Renesse.

Televisiewerk

Door haar rol in een Disney film werd Dianne van den Eng ook gevraagd voor televisiewerk. Daarbij gaat ze ook maatschappelijke thema’s niet uit de weg. Zo konden we haar zien in de tv film Buit. Hierin speelt ze Eva die te maken krijgt met criminele uitbuiting en seksueel misbruik. De film is bedoeld als voorlichtingsfilm om mensen bewust te maken van dit soort praktijken. Daarnaast zagen we Dianne op Zapp, het jongerenkanaal van NPO3, in de serie #Forever van de EO.

Acteerlessen

Dianne van den Eng is iemand die nooit vindt dat ze genoeg heeft geleerd. Daarom volgde ze nadat ze de toneelschool achter zich had gelaten op diverse plekken aanvullende acteerlessen. Zo studeerde ze bij Film Actors Amsterdam en bij Theater Nederland. Bij instituut Romy Irene volgt Dianne van den Eng acteerlessen om de befaamde Chubbuck techniek van schrijfster en actrice Ivana Chubbuck onder de knie te krijgen. Op die manier wil ze zich nog verder ontwikkelen om als actrice nog veelzijdiger te worden.

Model en voice-over

Dianne van den Eng laat zien dat ze alles aanpakt qua werk. We zien haar regelmatig in commercials als model en actrice en ook fungeert ze op verzoek als voice-over, onder andere voor reclamespots. Zo hoorden en zagen we haar al in spots voor brillenmerk Pearle en voor verzekeraar Centraal Beheer.

Het privé leven van Dianne van den Eng

Dianne van den Eng had in 2022 gedurende 7 maanden een relatie met de acteur Tygo Gernandt. Tygo kennen we van TV onder andere van zijn spraakmakende rol van Eddy in de populaire tv serie Flikken Maastricht. Vanwege hun leeftijdsverschil, Tygo is 49, Dianne 25, was hun relatie voor sommigen wat controversieel. Dit werd nog eens extra gevoed doordat over Tygo Gernandt verhalen de ronde deden dat hij een vrouwenversierder zou zijn. Hij vertelt in een interview dat een roddelblad wel eens een overzicht publiceerde van alle vrouwen met wie hij een relatie had. Met minstens driekwart van deze dames heeft hij hooguit eens wat gedronken. Voor een bekend persoon is het vaak lastig om te daten, vertelt Tygo. Als je met iemand op een terras zit dan ben je dezelfde avond onderwerp van gesprek in de roddelprogramma’s op tv.

Dianne van den Eng heeft nog geen nieuwe vriend

Op die manier krijg je nauwelijks de kans om iets op te bouwen. Uiteindelijk hield de liefde tussen Dianne en Tygo geen stand. Volgens Tygo waren er toch te veel verschillen. Zelf maakten ze geen punt van hun verschil in leeftijd. Tygo zei in een interview dat hij op een persoon valt en niet op de leeftijd van die persoon. Tygo en Dianne verschenen samen stralend op premièrefeestjes waar ze ook voor de toegestroomde fotografen poseerden. In mei 2023 vertelde Tygo in een interview met het AD dat de relatie al een aantal maanden over was en dat hij momenteel geen nieuwe liefde in zijn leven heeft. Ook bij Dianne is het blijkbaar rustig aan het ‘liefdesfront’ want er zijn recent geen berichten opgedoken dat zij een nieuwe liefde zou hebben.

Laat een reactie achter