Een recente onthulling heeft eens te meer aangetoond dat er in de auto-industrie helaas nog altijd ruimte is voor manipulatie en bedrog. Verschillende autofabrikanten, waaronder Renault, Opel, Peugeot, Citroën, Mercedes, Dacia en DS, worden ervan beschuldigd testresultaten te hebben gemanipuleerd. Deze manipulatie heeft ertoe geleid dat hun dieselauto’s leken te voldoen aan de strenge emissienormen. De realiteit is echter dat deze voertuigen veel meer schadelijke stoffen uitstoten dan officieel toegestaan.

Dit schandaal, dat herinneringen oproept aan het eerdere ‘Dieselgate’ met Volkswagen, heeft verstrekkende gevolgen voor eigenaren en leasers van deze auto’s. Niet alleen zijn hun voertuigen minder waard, ze zijn ook moeilijker te verkopen. Als eigenaar of leaser van een dergelijke dieselauto heb je in feite te veel betaald door de manipulatie van de fabrikant.

Maar er is goed nieuws: je hebt recht op schadevergoeding.

Kom ik in aanmerking voor schadevergoeding?

mercedes luxe auto

Je komt mogelijk in aanmerking voor schadevergoeding als je aan de volgende criteria voldoet:

  1. Je hebt (of had) een dieselauto van de merken Renault, Opel, Peugeot, Citroën, Mercedes, Dacia of DS.
  2. Je leaset (of hebt geleased) een dieselauto van deze merken.
  3. Jouw dieselauto is gebouwd tussen september 2009 en september 2019.
  4. Jouw dieselauto is in Nederland verkocht, in Nederland geïmporteerd en/of heeft gedurende de relevante periode in Nederland bij de RDW geregistreerd gestaan.
  5. Je doet een aanmelding voor schadevergoeding.

Hoe claim ik mijn schadevergoeding?

Voldoe je aan de bovengenoemde criteria? Dan is de volgende stap het indienen van een claim voor schadevergoeding. Hiervoor kun je terecht op emissionclaim.nl.

Deze website biedt een duidelijke en eenvoudige procedure om je claim in te dienen. Je hoeft enkel de nodige documenten en informatie over je voertuig te verstrekken. Denk hierbij aan het merk en model, het bouwjaar, en bewijs van aankoop of lease.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de tijd dringt. Hoe eerder je je claim indient, hoe groter de kans dat je rechtmatige schadevergoeding ontvangt.

In tijden van onzekerheid is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Dieselgate heeft voor veel onrust en teleurstelling gezorgd, maar door je recht op schadevergoeding te claimen, kun je enige controle terugkrijgen. Neem vandaag nog actie en zorg ervoor dat je ontvangt waar je recht op hebt.

Jouw Rechten in de Schijnwerpers

De manipulatie van emissietesten door autofabrikanten betekent een schending van het consumentenvertrouwen. Jij, als autobezitter of leaser, hebt het recht om eerlijk behandeld te worden en te ontvangen waar je voor hebt betaald. Het is dan ook niet meer dan rechtvaardig dat je schadevergoeding kunt claimen als gevolg van de daden van deze autofabrikanten.

De Stappen van de Claimprocedure

man-werkend-laptop

Zodra je op Emissionclaim komt, kun je een eenvoudig proces volgen om je claim in te dienen:

  1. Verzamel jouw gegevens: Je hebt je voertuiggegevens nodig, inclusief merk, model, bouwjaar, en bewijs van aankoop of lease. Zorg ervoor dat deze informatie nauwkeurig en actueel is.
  2. Vul het claimformulier in: Volg de instructies op de website om het online claimformulier in te vullen. Je moet alle vereiste informatie verstrekken en eventuele aanvullende vragen beantwoorden.
  3. Verstuur jouw claim: Nadat je het formulier hebt ingevuld, kun je het indienen. Zorg ervoor dat je alle informatie correct hebt ingevuld voordat je de claim indient.

Het team van Emission Claim zal dan je aanvraag beoordelen. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, kunnen ze namens jou onderhandelen met de autofabrikanten om een passende schadevergoeding te krijgen.

Jouw Rol in het Grotere Plaatje

Door een claim in te dienen, speel je niet alleen een actieve rol in het verdedigen van je eigen rechten, maar draag je ook bij aan een groter doel. Je helpt om autofabrikanten verantwoordelijk te houden voor hun acties en stimuleert hen om eerlijke en transparante praktijken na te streven. Bovendien draag je bij aan het benadrukken van het belang van echte, eerlijke emissienormen voor het welzijn van onze planeet.

Wees geen stille toeschouwer in dit schandaal. Neem vandaag nog actie, dien je claim in en zorg ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt. Jouw stem, jouw actie, kan een verschil maken.

Jouw diesel claim kan een steen in de vijver zijn die een golf van verandering teweegbrengt. Laten we samenwerken om verantwoordelijkheid, transparantie en duurzaamheid in de auto-industrie te bevorderen.

Laat een reactie achter