Wat is eSIM bij Simyo? eSIM is de afkorting van embedded (ingebouwde) sim. De eSIM is dan ingebouwd in jouw telefoon en daardoor heb je geen plastic simkaart meer nodig. De eSIM doet hetzelfde als een simkaart en bevat alle gegevens die nodig zijn om verbinding te maken met een netwerk. De eSIM wordt de opvolger van de simkaart. Op dit moment kun je nog niet bij alle providers bellen via de eSIM. Vandaar dat de titel van dit stuk is; eSIM bij Simyo. Ook nog niet alle smartphones zijn al uitgerust met de eSIM ondersteuning. Smartphone die momenteel wel geschikt zijn vind je bij Samsung; Galaxy S20 Plus, S20 Ultra, Galaxy Fold en de Galaxy Z Flip. De iPhone 11 ondersteunt ook eSIM. Steeds meer providers gaan gebruik maken van eSIM en daarom zullen er ook steeds meer telefoons worden ondersteund voor eSIM.

Wat kun je met eSIM bij Simyo?

telefoon-man-pak

Met een eSIM bij Simyo hoef je nooit meer een tool of een paperclip te gebruiken om de simkaart uit je smartphone te halen al je deze wilt verwisselen. Je hebt ook geen dual-sim-smartphone meer nodig want met de eSIM kun je meerdere abonnementen hebben zonder over meerdere simkaarten te beschikken. Ook het overstappen naar een andere provider wordt een stuk makkelijker. Je hebt voor een ander abonnement geen nieuwe simkaart meer nodig. Je sluit je abonnement af en de provider doet de rest. Ook met een sim only abonnement of een zakelijk sim only abonnement is eSIM uitstekend te gebruiken. De eSIM is veiliger omdat je simkaart niet meer gestolen kan worden. Een eSIM is gebonden aan een smartphone. Omdat de ruimte van de simkaart niet meer nodig is kan de fabrikant van een smartphone deze voor andere doeleinden gebruiken. Grotere batterij?

Andere toepassingen die mogelijk zijn met eSIM

Niet alleen is eSIM de toekomst voor smartphones maar er zullen ook meerdere toepassingen volgens. Denk hierbij aan brandmelders. Lampen of een koelkast die je kunt bedienen via het mobiele netwerk. Ook de slimme horloges, voorheen fitbit en nu Android Wear OS kunnen straks verbonden worden met eSIM.

De voordelen van eSIM

Zoals gezegd zijn er veel voordelen wanneer je in plaats van een simkaart gebruik gaat maken van eSIM. Zeker wanneer je zowel zakelijk als privé een abonnement hebt. Vaak wordt bij twee abonnementen gebruik gemaakt van twee smartphones. Gelukkig kun je, in de nieuwere telefoons 2 simkaarten kwijt. Maar bij eSIM heb je helemaal geen simkaarten meer nodig. Wil je op reis niet worden gestoord dan kun je één eSIM tijdelijk uitzetten. Je kunt deze natuurlijk ook gewoon aan laten en beide tegelijkertijd gebruiken. Je hoeft niet bang te zijn dat je een eSIM kwijt raakt omdat deze is ingebouwd in de smartphone. Een eSIM via jouw smartphone koppelen aan jouw provider kan simpel via de instellingen op je telefoon óf door het scannen van een speciale code óf door aan te geven aan jouw provider dat deze jouw eSIM mag activeren.

Laat een reactie achter