De uitbraak van het coronavirus heeft veel problemen veroorzaakt. Een groot negatief effect van de pandemie is dat vooral kleine bedrijven onder deze crisis lijden. Naarmate steeds meer mensen thuisblijven, verliezen winkels en bedrijven hun klanten en omzet, wat vooral voor kleine ondernemingen een groot probleem is. Een ander (weliswaar minder urgent) probleem, dat als gevolg van COVID-19 naar voren is gekomen, is dat velen van ons ineens veel meer vrije tijd hebben en we niet weten wat we ermee moeten doen. Maar er zijn gelukkig verschillende manieren om beide problemen tegelijkertijd aan te pakken.

Als je thuis zit dan zijn er verschillende activiteiten, die je kunt doen om de tijd te doden en jezelf op de been te houden. En veel van die activiteiten kunnen met de hulp van bedrijfjes bij jou in de buurt worden gedaan. In dit artikel bespreken we onze suggesties om tijdens de uitbraak van het coronavirus bezig te blijven, terwijl je ook de kleine bedrijfjes bij jou in de buurt ondersteunt.

1. Neem de tijd voor je theorie-examen

theorie-examen-afbeelding

Tijdens de corona periode heb je hoogstwaarschijnlijk net even wat minder te doen en daarom kan je jezelf beter focussen op het theorieexamen. Het auto theorie-examen kan een uitdagende examen zijn en daarom kan je er maar beter nu de tijd voor nemen.

Door je goed voor te bereiden kan je ervoor zorgen dat je in één keer zult slagen. Als je het rijbewijs wilt halen kan je het beste beginnen met de auto theorie, zodat je vervolgens middels het maken van oefenexamens kunt controleren of je de theorie ook daadwerkelijk beheerst.

Op theorieexamenoefen.nl worden er theorie-examens aangeboden in pakketten van tien of twintig oefen theorie-examens. Alle oefen theorie-examens zijn vergelijkbaar met het echte examen van het CBR. De vragen die er in voorkomen zijn namelijk van hetzelfde niveau en zijn te vergelijken met de echte vragen die in het examen voorkomen. Check theorieexamenoefenen.nl om gratis theorie examen te oefenen en krijg direct de uitslag te zien. Ook zie je op deze pagina welke vragen je precies fout of goed beantwoord hebt.

2. Realiseer dat creatieve project

surfen-ipad

Als je altijd al een SciFi-boek hebt willen schrijven of impressionistische landschappen hebt willen schilderen, is dit het perfecte moment om die droom te realiseren. Jouw woonkamer kan gemakkelijk een schrijfkamer of een atelier worden en er zijn geen grenzen aan wat je kunt ontketenen. De wereld staat klaar voor werken als ‘De corona elegieën’ of ‘Zelfportret met virus’. Maar alle gekheid op een stokje, je hoeft natuurlijk geen meesterwerk te produceren om zelf intens tevreden te zijn met wat je hebt gemaakt.

3. Bel je verloren gewaande familie en vrienden

vrienden-groep

Bel je oudere oudtante, je neven, grootouders, broers en zussen of neven. Of die oude vrienden, die je misschien al in geen tijden hebt gesproken. Natuurlijk praten we tijdens deze crisis met onze naaste familieleden, maar er zijn ook familieleden en vrienden die we al in geen eeuwigheid aandacht hebben gegeven. Dat kan gebeuren, maar nu is het het perfecte moment om weer eens contact te leggen. Je kunt, als je geen gespreksstof hebt, altijd nog over het coronavirus beginnen of… inderdaad je nieuwe kunstproject of het über-opgeruimde appartement bespreken.

4. Neem de tijd om zelf te koken

Eén van de absolute pluspunten van het wonen in een grote stad, is de culinaire diversiteit die er te vinden is. De selectie van restaurants, met eten van over de hele wereld, is soms bijna overweldigend. En soms kun je er ook heel goedkoop eten. De coronacrisis biedt de kans om eindelijk weer eens zelf te koken of te leren om dit te doen. De supermarkten zijn open en de mogelijkheden zijn eindeloos: curry’s, gebraden vis of vlees en pasta zijn gemakkelijker te maken dan je denkt en alles wat er nodig is, is een thuiskok met wat tijd en geduld. En de geur, die na een kooksessie uit de keuken komt, is op zichzelf al een genot.

5. Leer een nieuwe vaardigheid

voetbal-schieten

Leer eens iets nieuws. Ok, misschien moet je je laptop hiervoor openen. Deze tips zijn bedoeld om even niet achter een schermpje te zitten, maar een korte zoekopdracht op YouTube levert over bijna elk onderwerp informatie op. Gebruik je tijd om nieuwe Spaanse woorden, een paar akkoorden of misschien wel de kunst van het mediteren te leren. Als je voor de laatste suggestie kiest, ga dan snel door naar het volgende punt.

Laat een reactie achter