Het is misschien wel een van de leukste taken waar je je mee bezig mag houden als toekomstige papa of mama: de inrichting van de babykamer! Waarschijnlijk heb je je al volop laten inspireren op internet, en misschien kom je in de verleiding om allerlei prachtige spulletjes aan te schaffen. Tegelijkertijd wil je niet dat het interieur van de babykamer regelrecht uit een woonblad lijkt te zijn gekopieerd. Daarom wil je nog wat elementen toevoegen die een leuke en persoonlijke touch kunnen creëren. Hoe doe je dat? Door lekker zelf aan de knutsel te gaan! Hieronder zie je een aantal leuke DIY-ideeën.

1. Maak een mooie mobiel

Als je een beetje creatief bent is het een leuke tip om zelf een mooie mobiel in elkaar te flansen, bijvoorbeeld van materialen zoals hout, papier of wol. Jullie kindje kan straks eindeloos naar de dansende figuurtjes of dieren blijven kijken, en er heerlijk bij wegdromen. Vanwege het subtiele schommel- en draaieffect zal je zelfgemaakte mobiel een zeer rustgevend en boeiend kijkobject zijn voor je baby.

2. Ontwerp een leuke naamposter

Hebben jullie al een keuze gemaakt wat betreft jongens- of meiden namen, dan vind je het wellicht leuk om de babykamer te personaliseren met een leuke naamposter. Posters die aan de wand van de babykamer hangen maken veel indruk, en zijn voor je baby fijn om elke dag opnieuw naar te kunnen kijken. Kies bijvoorbeeld voor een poster met de naam van jullie kindje in combinatie met zijn of haar sterrenbeeld, of een naamposter met een prachtige illustratie. Er zijn verschillende websites waar je deze poster zelf kunt ontwerpen.

moderne-strakke-babykamer

3. Hang houten voornaamletters aan de deur

Nog een leuke tip om van de babykamer echt een eigen plekje te maken: hang decoratieve houten letters in de voornaam van jullie zoon of dochter aan de slaapkamerdeur. Zo kan jullie kindje alvast kennis maken met de lettercombinatie van zijn of haar eigen naam en deze op den duur ook vanzelf gaan herkennen!
Koop die houten letters trouwens niet te vroeg, maar wacht even tot je echt een definitieve keuze hebt gemaakt wat betreft meisjes- of jongens namen. Soms zijn ouders iets te impulsief met namen kiezen, en komen ze er pas bij de geboorte achter dat hun kind meer een Stella of een James is, dan een Jade of een Lars.

4. Creëer een knusse sfeer met zelfgemaakte kussens of plaids

Ook een leuke sfeermaker: zelfgemaakte kussentjes voor in de babykamer of een zelfgemaakte knuffel! Kies voor zachte stoffen die matchen bij de rest van de inrichting. Zin in een groot project? Dan kun je ook zelf een prachtige wiegdeken maken om jouw kleintje straks mee in te stoppen.

Kortom: kies voor zelfgemaakte decoratie in de babykamer en de ruimte wordt net even iets specialer!

Laat een reactie achter