Django Wagner is een 53 jarige Nederlandse zanger. Hij geboren en getogen in Nuenen op een woonwagenkamp. Zijn passie voor muziek is niet afkomstig van een vreemde, want zijn familie heeft ook een muzikale achtergrond. Zijn afkomst is Sinti. Sinti is een benaming voor een groep genaamd ‘Roma’ die in West-Europa wonen sinds de 18e eeuw. De meeste mensen van deze groep woonden tussen 1900 en 1920 in Nederland. Sinti’s komen voornamelijk uit Frankrijk en Duitsland. Thuis werd er ook vooral zijn eigen zigeunertaal gesproken, maar hij kan ook nog eens zes andere talen. Maar vandaag gaan we het over wat anders hebben dan de carrière van Django Wagner. We gaan het uitgebreid hebben over hoe hij zoveel is afgevallen!

Het gewichtsverlies proces van Django Wagner

Django Wagner heeft een uitzonderlijke stem, maar dat nam niet weg dat hij best wel stevig was. Maar in 2023 besloot Django om het heft in eigen handen te nemen. En het is hem gelukt om maar liefst tientallen kilo’s kwijt te raken. In het weekblad ‘Party’ deelde Django alle details over hoe hij zoveel heeft kunnen afvallen. Hierin bevestigde Django dat hij dit heeft gedaan zonder behulp van een maagverkleining: ‘Ik ben 22 kilo afgevallen’. ‘Door te lijnen. Helaas moet dat zo’, aldus Django Wagner.

Hoe is Django Wagner afgevallen?

Django heeft ook openhartig gedeeld hoe hij zoveel kilo’s van zich af heeft weten te schudden. Dit deed hij met een crashdieet, ofwel weinig eten. Hij koos hiervoor, omdat het beter voor zijn gezondheid was: ‘Ik had verhoogde bloedsuiker, dat was een waarschuwing voor mij. Ik kreeg een aantal tips van een internist’. Django heeft niet gekozen voor een maagverkleining, zoals zijn collega’s Frans Duijts en Peter Beense, omdat dit voor hem niet de gepaste oplossing was: ‘Er zijn misschien een paar uitzonderingen, maar er zijn veel mensen die tegen mij hebben gezegd dat ik het niet moet doen en dat ik er diep ongelukkig van kan worden’. Nu hij zijn doel heeft bereikt let hij nog steeds goed op wat hij eet, zo eet Django meer gestructureerd. Hierbij gaf hij ook aan dat dit af en toe nog steeds een uitdaging is: ‘In mijn vak is dit soms wat moeilijk, want ik ben veel weg. Maar ik ben geen nachtmens. Ik ben in de ochtend al vroeg wakker en ik maak lange dagen. Hierdoor krijg ik wel weer zin in wat lekkers. Het is soms lastig om nee te zeggen als je toch een beetje bourgondisch bent’.

Django-Wagner-afgevallen.jpg

Django-Wagner-gezicht-afgevallen.jpg

Laat een reactie achter