Als je de naam Sigrid Kaag hoort denk je waarschijnlijk aan D66. Dit is natuurlijk niet gek, want ze was jarenlang aanwezig in de politiek. Sigrid Kaag is 62 jaar oud. Ze woont momenteel in Den Haag, maar ze is geboren en getogen in Rijswijk. Op 8 januari 2024 heeft ze officieel afscheid genomen van de politiek door ontslag in te dienen bij de koning, maar dat betekent niet dat ze volledig gaan verdwijnen. Sigrid Kaag heeft een nieuwe rol als Speciaal Humanitair en Wederopbouw Coördinator bij de Verenigde Naties. Naast haar baan heeft ze ook een normaal gezinsleven, ze is de vrouw van Anis-al Qaq en een moeder van vier kinderen. Vandaag gaan we dieper in op het interessante privéleven van Sigrid Kaag.

Sigrid Kaag met 2 dochters en 2 zonen

Sigrid Kaag en haar gezin

Sigrid Kaag heeft haar man leren kennen in het buitenland en ze zijn nu al ruim 30 jaar getrouwd. Het koppel heeft veel met elkaar gemeen. Haar man Anis-al Qaq is zelf “Fatah politicus” geweest. En hij was ook een voormalig Palestijns ambassadeur. Sigrid Kaag en haar man verklaarde elkaar de liefde in het geheim, want ze waren na een jaar getrouwd in Jeruzalem, zonder dat iemand er iets van af wist. Wat Sigrid hierover te zeggen heeft, is: “Ja, hij is Palestijn, en als je dan zoals ik bij Buitenlandse Zaken werkt, moet je je aan een aantal veiligheidsprocedures houden. Ik kon niet zomaar een Palestijns vriendje hebben.” Uiteindelijk heeft alles goed uitgepakt, want het stel heeft vier kinderen gekregen. Twee dochters die Janna en Inas heten en twee zonen genaamd Makram en Adam.

Dochters van Sigrid Kaag maken zich zorgen

Dochter Janna

inas-dochter-sigrid-kaag-1

Dochter Inas

Sigrid Kaag is sinds dit jaar opgestapt van de politiek, maar haar gezin en met name haar dochters hoopten dat dit eerder zou gebeuren. Kaag kreeg namelijk een hoop bedreigingen binnen tijdens haar rol als politicus. Haar twee dochters hebben zich hierover uitgesproken in een uitzending van College Tour, een KRO-NCRV programma. Ze vertellen in de aflevering dat ze zich enorm zorgen maken over de veiligheid van hun moeder. Dochter Janna zegt expliciet: “Ik maak mij zorgen dat mijn moeder eindigt zoals Els Borst”. Els Borst was een oud-minister die vermoord werd door een psychiatrisch patiënt, de patiënt was boos over haar euthanasiebeleid. De dochters maakte zich niet zomaar zorgen, want in 2022 stond er een man met een brandende fakkel voor het huis van Kaag. Dochter Janna benadrukt het volgende: “Het land verdiend haar niet. Ik wil eigenlijk dat ze een andere baan vindt”. Haar andere dochter Inas is het hiermee eens.

Dochter Janna

De reactie van Sigrid Kaag op de zorgen van haar dochters

Sigrid Kaag heeft emotioneel gereageerd op de uitspraken van haar dochters. Destijds vond ze het lastig om een besluit te nemen, maar vorig jaar vertelde ze al wel dat de mening van haar gezin meegenomen gaat worden in de definitieve beslissing. Ze vertelt dat haar dochters het volgende tegen haar zeiden: “het is mooi geweest mam”. Kaag vindt dit een belangrijke boodschap en zegt dat ze altijd naar haar dochters luistert. Uiteindelijk weet ze de knoop door te hakken in 2024.

Laat een reactie achter