Het hebben van een ‘smart home’ wordt steeds populairder. Maar als je erover nadenkt om je huis ook echt smart te maken, dan kan het nog best lastig zijn om uit te zoeken waar je moet beginnen. We helpen je een handje op weg en laten je kennis maken met types en apparaten die verkrijgbaar zijn om je huis veiliger te maken met een domotica systeem, wat ook wel smart home wordt genoemd.

  1. Domotica beveiliging

Tegenwoordig is het gemakkelijk om een aantal camera’s in je huis te installeren die in contact staat met je smartphone waarmee je het gevoel creëert dat thuis alles in orde is. Een Somfy One Alarmsysteem kan bijvoorbeeld met bewegingssensoren een alarm af laten gaan.

  1. Smart Home rookalarmen

Aangesloten rookalarmen staan in contact met je smartphone waarmee je kunt zien of je rookalarm nog werkt en hoe lang de batterij nog mee kan gaan. Het is in feite een batterij die in contact staat met je Wi-Fi en die toegevoegd kan worden aan je bestaande alarmen, waardoor het extra slim wordt. De belangrijkste verbetering met al deze alarmen is dat wanneer je niet thuis bent je een notificatie krijgt, wat heel belangrijk kan zijn als er brand uitbreekt.

  1. Domotica hub

De slimme hub is misschien wel het meest nuttige apparaat. Dit apparaat dient als Wi-Fi router die je smart-apparaten en huishoudelijke apparaten aansluit op een enkel netwerk. Het idee is dat je alles kunt besturen vanuit deze hub, zelfs je elektrische rolgordijnen.

  1. Slimme meters

Veel bedrijven van over de hele wereld beginnen slimme meters aan te bieden aan hun klanten. Deze apparaten houden precies bij hoeveel elektriciteit, gas en water je gebruikt zodat je precies kunt zien wat je aan het doen bent. Het idee erachter is dat je leert om minder te verspillen, beter te zijn voor het milieu en je rekeningen lager kunt houden. Zoek eens naar ‘slimme meters’ om er meer over te weten te komen.

  1. Slimme verlichting

Terwijl het lichtknopje nog steeds erg handig is kan het best gaaf zijn om alle verlichting met je smartphone, stem of slimme hub te kunnen bedienen. Met slimme verlichting kun je je verlichting aansluiten op je thuisnetwerk, waarmee je kunt dimmen, de kleuren kunt veranderen en de verlichting aan of uit kan zetten. Sommige verlichting kan zichzelf uitschakelen wanneer er niemand zich in de ruimte bevindt.

Laat een reactie achter